Téma: Sony DCR-HC 39E
ShadowXZdravim, porouchal se mi kablik co spojuje kameru a panel LCD, nemate tip zda se da koupit nekde ten kablik, nebo kde by udelali levne vymenu? Zkusil jsem se zeptat v aut.servisu a bylo mi sdeleno ze nahradni dily neprodavaji,ale oprava by vysla na 2500,- :-(
A to se mi zda dost, na to ze kablik bude mit hodnotu par stovek...
WithmanA co to je za kabel.? Jaké měl na sobě konektory.?
ShadowXNO jedna se o ten placaty kablik, ktery je uvnitr kamery. Ma na sobe takove patice a je hodne tenky. Zkratka jedna se o vnitrni soucasti kamery.
WithmanAha, tak s tím bohužel neporadím. :thumbdown
Pavel BočekBílý jen s kovovými kontakty na konci ? Kolik to má žil ? Třeba bys něco vybrakoval ze starých CD mechanik apod.…nijak speciální myslím nebude. Případně by se mohl dát vícežilový seříznout.
ShadowXTo jsou tenke zily v oranzove folii, je to dost placaty a pochybuji ze by to slo nejak udelat jinak. Tech zil je tam opravdu hodne.
Pavel BočekTyhle zase bývají (bývaly) v discích :) Pokud ale není ten kabel tenčí než ty v mechanikách, mohl bys to zkusit, je to pořád jen drát, rozdíl v tom IMHO nijak moc nebude. Možná mají dneska mechaniky už také tyhle menší, nevím, novější jsem nerozdělával :D
ShadowXNO a co ty konektrory, jeden je pripichnutej na LCDPANEL a druhy nekam na desku. To asi nebude stejny ne?
Pavel BočekPokud ten kabel už je KO, tak ho zkus prohlédnout a případně vytáhnout a vyfotit, ať víme počet žil a rozměry...obvykle to bývá prostě placatý kabel, na koncích kovový, zasunuje se to do takových plochých konektorů. Buď budou na obou stranách, nebo to bude v kameře připájené, což by byla horší možnost a proto možná ta drahá oprava :thumbdown
ShadowXNO na to si moc netroufam, ono je treba to cele rozebrat. Ale videl jsem tam ten konektor na LCD panelu. Z druhe strany na ty zakladni desce nevim, ten kabel vede nekam za a mozna tam je konektor, nebo to bude natvrdo, ale pochybuji ze by to pajeli natvrdo.
xmarekTak to bude problém. Jedině si zkusit dát inzerát, že koupíte nějakého utopence. Kdysi jsem řešil podobný problém z notebookem. Originál stál 3,5k a já ho sehnal od nějakého borce za 500 kč. Ale to je opravdu o štěstí. Opravit takový kabel doma pájkou je kolikrát zhola nemožné. :cry
Pavel BočekNo upřímně spíše nemají důvod to nedat natvrdo. Stačí, když se to dá odpojit na konci s LCD pro snadnou montáž kamery dohromady, ale už není třeba, aby byl odpojitelný v desce. Stejně se tam asi pořádně nedostaneš, abys případně kabel zasunul nebo vytáhnul, takže důvod pro odpojitelnost tu moc není. A tyhle kabely jdou zasunout vážně dost těžko :thumbdown
xmarek[QUOTE=ShadowX;145220]NO na to si moc netroufam, ono je treba to cele rozebrat. Ale videl jsem tam ten konektor na LCD panelu. Z druhe strany na ty zakladni desce nevim, ten kabel vede nekam za a mozna tam je konektor, nebo to bude natvrdo, ale pochybuji ze by to pajeli natvrdo.[/QUOTE]Rozebírat takové zařízení chce jistou zkušenost, aby jste nenapáchal více škody. Minimálně to chce servisní manuál. Z toho manuálu by se dalo i vyčíst číslo náhradního dílu.
ShadowXNO dobre,ale nahradni dil nejde sehnat :) jak jsem psal vyse. Mozna jo,ale kde nevim.
Pavel BočekNo možná kdybys věděl originální označení ND, tak ho i najdeš :) Takhle hledat „kabel na LCD u DCR-HC 39E“ asi mít úspěch nebude ;)
Withman[QUOTE=ShadowX;145235]CO je ND?[/QUOTE]
Náhradní díl.?
P.S.: Bočku, ty jsi ale spammer :D
ShadowXjo tak :) no tak nejaky oznaceni na tom kablu je. Ale kde tohle se da koupit?
Pavel Boček[QUOTE=Withman;145238][SIZE="1"]P.S.: Bočku, ty jsi ale spammer :D[/SIZE][/QUOTE]
[SIZE="1"]O co zase jde ? Že se snažím pomoct jsem jako spammer ? hanba ti :thumbdown[/SIZE]
Se zkus podívat do toho servisního manuálu nejlépe, zjistit nějaký kód té věci a pak použít Google :) Tu věc musíš hledat podle jména. Pak třeba najdeš. Takhle to je jako hledat obchody, které mají něco a ty nevíš, co to je :D
ShadowXDiky moc za info. Jeste sehnat servisni manual :)
Withman[QUOTE=Pavel Boček;145241][SIZE="1"]O co zase jde ? Že se snažím pomoct jsem jako spammer ? hanba ti :thumbdown/SIZE]
[/QUOTE]
To byla sranda, špatně jsem to nemyslel...:D
Pavel BočekHm :) Tak manuál je zdá se od 10 po 104$ :runaway Tak bych zkusil se zeptat přímo na podpoře Sony, jak se to jmenuje a eventuelně kde to sehnat :D
[SIZE="1"]Withman: takhle mě děsit ! Tytyty
:D
Dost už toho OT ! Neci mít zákaz vstupu ![/SIZE]
Withman[QUOTE=Pavel Boček;145250]
[SIZE="1"]Withman: takhlě mě děsit ! Tytyty
[/SIZE][/QUOTE]
Máš nečisté svědomí, když se děsíš...:D
xmarek[QUOTE=Pavel Boček;145250]Hm :) Tak manuál je zdá se od 10 po 104$ :runaway Tak bych zkusil se zeptat přímo na podpoře Sony, jak se to jmenuje a eventuelně kde to sehnat :D[/QUOTE]Pochybuji, že to zastoupení firmy udělá. Z principu tyto informace nedávají. Maxímalně Vám řeknou ať tu kameru donesete. Sehnat na netu ten manuál zadarmo, je jak hledat jehlu v kupce sena. Mám takovou zkušenost s televizí Sony. (nakonec jsem ho sehnal, ale byla to fuška. :D)
Pavel Bočekxmarek: za zeptání člověk nikdy nic nedá...šel bych po mezinárodní podpoře, ne našem zastoupení :)
No, kdyby byla v záruce, tak by to byla jiná, ale takhle asi stejnak moc šancí není...jedině jak bylo řečeno zkusit poptat vadný kus a vybrat to z něj. Poslední šance je pak ta oprava.
Možná než autorizovaný servis bych ještě zkusil pohledat opravdu
opravn
u. Existují např. i firmy, které reálně opravují vadné základní desky u laptopů za pětinu ceny za jakou by to bylo u autorizovaného servisu. Tak třeba něco takového bude i pro kamery :notsure Konkrétní tip nemám, ale zkusil bych pohledat, třeba se zadaří...
ShadowXJo ja jsem uz kontaktoval jednoho opravare, celkem dost sikovnyho a rikal ze ty servisy jsou predrazene diky tomu jak sli ceny kamer dolu. Sice cenu mi ted nesdelil,ale rikal ze to udela levne.
Pavel BočekBuď rád za takového člověka :) Dej pak vědět, jak to dopadlo...