Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: GENIUS Home Theater SW-5.1 5000 vs.AC'97

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Marty363
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    117

    zdarec,mám problém, koupil jsem si ty bedny GENIUS http://www.alza.cz/reproduktory-geni...ter-d64227.htm
    všechno jsem zapojil, dam to do kompu, skusim přes ovladač(High definition audio) jestlii všechny jedou(jely)
    a když jsem zapnul Media Player nebou hru tak nehral Basák ani C-dur ale když to zapnu klasika přes ty stereo kably(jak u 2.kanalu) tak hraly všechny.Jedine co mě napadlo je to že AC'97 tak velke bedny neutahne a potrebuju normalni zvukovku, takže myslítesi že je to tou AC'97 nebo něčim jinym popř. jakou zvukovku koupit.(cena tak do 600až1100)
    BTW měl jsem Creative 5,1 580 a ty jely v pohodě

    Mohl by někdo aspoň poradit nebo doporučit zvukovku???
    Naposledy upraveno uživatelem Marty363: 27-07-2008 v 16:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    32

    to muze byt jen spatnym zapojenim...ja je mam zapojeny porad stereo,ne protoze by to jinak nefungovalo,ale protoze se me to nechce slozite nastavovat,treba aby mi hral subwoofer,musim mit zaplou takovou blbost ktery sam nerozumim a to: delici frekven. pro efekty s niz. frekvenci,je tam jezdec od 50 do 500,sam nevim co to presne znamena,ale bez toho mi subwoofer nehraje,nebo mit zaply prostredi a podobne,proste proto stereo a proto tobe to asi taky nehraje,ja mam chipset nforce,takze nevim kde to budes mit ty...nekdy se ty repro nezapujujou podle barvy,ja treba nemuzu mit zadni v cernym jak to je ale v cervenym ktery by mel byt na 6 a 7 reprak...a nevim jeslti bych kuli temhle repro kupoval novou zvukovku jo a taky dalsi vec...central ve winampu ani v media playeru hrat nebude...v power dvd jo protoze tam muzes nastavit dolby 5.1 a pojede jak ma (hlas central a pozadi v ostatnich),ale mp3 sem v tom nezkousel,jen DVD,jinak mp3 a filmy ve winampu a media playeru budou hrat jen z prednich a zadnich a subwoofer.takze tam jed stereo...a taky musis mit spravne zvuk nastaveny v ovladacich od zvukovky,treba tam mas zatrhly 4 repraky a ne 5+1,me se to nekdy hazelo samo zpatky na 2...mno a u her to samy co u power dvd,kdyz to neni nastaveny na 5.1 a hra ten zvuk nepodporuje,proc by to 5.1 hralo takze najdi ten delic frekvence a pojede ti subwoofer,porid si rozdvojku na jack a do nej zapoj oba zeleny a prepinej podle toho jestli budes zrovna poustet mp3 (winamp,media player) nebo filmy (powerd dvd,atd.),je to jen o 2 tlacitkch na ovladaci mno a co se tyce tech her,sam nevim jeslti tyhle repro sou tak super na prostorove efekty me se treba ve WOW libilo ze sme stal u banky a zamnou plapolal ohen a ja sem to slysel v zadnim repraku a kdyz sem se tocil,tak sem ten ohen slysel tam kde ma byt,ale neni to tak dokonaly jak sem si predstavoval...v ostatnich hrach jedu stejne porad stereo a je mi to fuk,ikdyz je to taky tim ze tolik uz hry nehraju ale jinak repraky to sou super,dobre vypadaj a hrajou pekne,bohuzel sme nezkousel je porovnavat s drazsima,takze ohledne tech prostorovych efektu fakt nevim,ja filmy poustim stejne porad stereo a sem rad ze hlas slysim ve vsech repro,nez mit central vic nahlas protoze ho mam od sebe 4x dal nez zadni levej reprak...pak je to i o postaveni tech repro,presny nastaveni jak ti jakej reprak bude hrat nahlas aby sis opravdu pripadal uprostred,ja mam pc v rohu pokoje,takze ty predni repro nejsou idealni a podobne,takze je mam stahly a zadni mam vic nahlas a podobne a pak si stejne lehnu do postele a mam zadni nad sebou,takze byhc to musel znova stahovat a davat predni vic a podobne proste si s tim pohraj a zachvili uvidis ze pojedes stejne na stereo

    ps: ohledne toho delice,mam pocit ze k tomu ma byt i ten kratkej oranzovej kablik,ale nejsem si jistej,me to totiz nepomohlo
    Naposledy upraveno uživatelem MedioX: 28-07-2008 v 02:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    32

    tak ted sem si omylem vsimlnul jedne veci,kdyz mam zapojeni normal 5.1 a dam ten delic na 500 tak woofer hraje hlasite a dela silne basy ale v stereo hrat prestane,na 50 hraje v obou prpadech a kdyz se vypne tak hraje jen ve stereo...samotneho me zajima na co tenhle delic presne je,nedavno sem o tom nekde cetl,ale nejak sem se do toho nevrtal,hraje to hraje tak co
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    52

    na pripojeni ke zvukovce mas 3 barevny kable tak je zapoj do zvukovky na stejnou barvu, dal je to o nastaveni softu na 5.1 a asi i zapnuti bass redirection nebo podobne, potom by to melo jet

    to ze ti to jede na stereo na vsech je normalni, repraky si to preberou sami

    zvukovku bych kvuli tomuhle nekupoval, snad jedine pokud bys nebyl spokojene se zvukem
    Naposledy upraveno uživatelem cejny: 30-07-2008 v 09:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Osobně mám Geniusy 5.1 už letité výroby, ale řekl bych že funkčně to bude odbodný...
    Co se bass redirection týče, tak to je celkem snadný:
    Číslo co zadáváš je frekvence zvuku. Cokoli bude mít nižší frekvenci se přesměruje do subwooferu. Dejme tomu že nastavíš frekvenci 200 Hz (Hertzů). Když si pak pustíš do reproduktorů píšťaly, asi ti ze subwooferu moc nepoleze. Když tam pustíš basskytaru, bude slyšet podstatně víc protože vydává nižší tóny. Pokud snížíš hodnotu na 50 Hz, bude subwoofer přehrávat jen opravdu nízké tóny, udává se že člověk slyší tak 20 Hz až 16-20 kHz, tak si udělej představu (doufám že nepletu čísla).
    Mám na desce AC97 takže doufám že poradím i s druhým problémem:
    Moje interní zvukovka podporuje 7.1 zvuk. Když jsem nastavil ovladače na 5.1 reproduktory a podle barev zapojil kabely, tak k mému překvapení zadní nikdy nehrály ani v testu zvuku. Hrál jsem si s nastavením a zjistil, že když ovladače nastavím na 7.1 reproduktory, tak zadní se ozívají při testu *bočních* reproduktorů! Nevím jak tobě, ale mě vždycky vyskočí, když připojím jack reproduktorů na ovladačích menu, kde se ptá, které reproduktory jsem připojil. Když mu dám že zadní, tak zadní nehrají. Když mu dám boční, tak slyšet jsou.
    Co se týče rozprostření zvuku na 5.1, taky mi hrály jen přední dva reproduktory, až na speciální případy jako winamp s jedním přidaným modulem, název si bohužel nevzpomenu. Zase jsem testoval co pomáhá a zjistil, že zvuk se spustí ze všech pokud zapnu v ovladačích některý z EAX efektů - na výběr je celá řada, jeden deformuje zvuk hůř než druhý, zkoušel jsem všechny a zakotvil jsem u efektu "místnost" který buď zvuk nedeformuje nebo tak málo že jsem to nepoznal. A všechny reproduktory jedou. Všude.
    Tož hodně štěstí a doufám že ti moje testy pomůžou.

    P.S.: Testováno na Win XP, ovladače pro Vistu na tom můžou být samozřejmě jinak.
    Naposledy upraveno uživatelem pkovak: 30-07-2008 v 10:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Marty363
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    117

    no pravě v tom je haček ja mam Visty a nevim kde je ten delic na ty frekvence, v ovladaci neni
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 29-05-2008, 09:53
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 19:50
  3. Genius Hf 5.1 5000 + Tv
    Od Ratamahatte v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-12-2007, 12:04
  4. Genius Home Theater SW-HF 5.1 5000 - PROBLEM
    Od dawluxe v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-08-2007, 09:23