Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 45

Téma: Gigabyte GA-EP-45DS3R (Intel P45, LGA775)

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Gigabyte GA-EP45-DS3R

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 0.B46.jpg 
Zobrazení: 230 
Velikost: 131.6 KB 
ID: 5807 Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 14-sestava_2_500.JPG 
Zobrazení: 246 
Velikost: 56.2 KB 
ID: 5804Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 09-patice.JPG 
Zobrazení: 179 
Velikost: 170.3 KB 
ID: 5805Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00-io shield.JPG 
Zobrazení: 219 
Velikost: 80.1 KB 
ID: 5806
    - klepnutím zvětšíte -

    • Intel P45 + ICH10R
    • Vylepšená úsporná technologie Dynamic Energy System Advanced
    • Vynikající poměr cena výkon
    Oficiální stránky: Klady:
    • Výborný poměr cena / výkon
    • Výborně navržené PCB
    • Vize do budoucna (16 GB DDR2, odstranění chyb)
    • Možnosti BIOSu (FSB strap, kroky ladění)
    Zápory:
    • Prozatím horší kompatibilita s pamětmi (zkuste použít druhý pár slotů)
    • Dimenzování chladiče severníh mostu
    • Hůře přístupný header pro přední audio
    • Špatné výsledky přetaktování FSB
    Můj osobní názor na kompatibilitu a neuspokojivé výsledky při přetaktování je ten, že během měsíce budou odstraněny novou verzí BIOSu.

    Měl jsem možnost pročítat několik zahraničních recenzí s verzí F3 a nebyl problém dosáhnout 450 MHz bez složitějšího nastavení. Bohužel měl tento BIOS problémy s podporou a stabilitou 45nm jader. Tyto chyby byly odstraněny na úkor možností přetaktování.

    Pokud je někdo z Vás vlastníkem této, dle mého názoru, povedené desky - podělte se o své dojmy a zkušenosti.

    //13. srpna 2008

    Update BIOSu lze provést jednoduchým způsobem. Při POSTu stisknete klávesu END. Naskočí jednoduchý program, který podporuje aktualizaci z flashdisku.
    Naposledy upraveno uživatelem -HoNY-: 07-10-2008 v 22:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    202

    A dopr...., po měsíci váhání jsem tuhle desku právě včera objednal tak doufám, že budu mít stěstí. Hlavní důvod pro upgrade byly totiž 4 DDR2 sloty a možnost osazení plných 8GB. Jakmile dorazí, samozřejmě poreferuju.

    RAM jsou GEILy s garantovanou kompatibilitou v GB EP35-DS3R, tak doufám, že by šlapat mohly
    Naposledy upraveno uživatelem -HoNY-: 28-07-2008 v 10:44
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Jakej je rozdil mezi DS3R a DS3? Teda krome ceny, coz cini cca 200,-...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,440

    Citace Původně odesláno od ice_d Zobrazit příspěvek
    Jakej je rozdil mezi DS3R a DS3? Teda krome ceny, coz cini cca 200,-...
    Southbridge ICH10R vs. ICH10, možná R má i vís SATA portů (podobně jako u řady s P35)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    202

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Southbridge ICH10R vs. ICH10, možná R má i vís SATA portů (podobně jako u řady s P35)?
    Což v překladu znamená, že "R" verze podporuje Matrix RAID v BIOSu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od ice_d Zobrazit příspěvek
    Jakej je rozdil mezi DS3R a DS3? Teda krome ceny, coz cini cca 200,-...
    GA-EP-45DS3R má oproti GA-EP-45DS3 ještě navíc nějaký čip pro šifrování dat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Aigor Zobrazit příspěvek
    A dopr...., po měsíci váhání jsem tuhle desku právě včera objednal tak doufám, že budu mít stěstí. Hlavní důvod pro upgrade byly totiž 4 DDR2 sloty a možnost osazení plných 8GB. Jakmile dorazí, samozřejmě poreferuju.

    RAM jsou GEILy s garantovanou kompatibilitou v GB EP35-DS3R, tak doufám, že by šlapat mohly
    Ja sice nemam tuhle desky mam starsi chipset, ale vzdycky jsem mel Gigabyte a nikdy me nezklamala a nikdy jsem nemel ani problem s GEIL pametma a mam ty pameti i ted.
    BTW ja cekam na novy cipset X58 kvuli novym Intelum a podpore DDR3
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    ad GB a geil - na prvnich revizich 965P s tim byly trochu problemy (ne ze by to nejelo ale blbe se taktovalo), od te doby by to melo byt OK

    jinak by mela byt brzo na ceste P45-DS3 a E7200 tak z toho snad par GHz vytriskam...
    Naposledy upraveno uživatelem -HoNY-: 28-07-2008 v 22:33 Důvod: -HoNY-: upraven slovosled
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    jinak by mela byt brzo na ceste P45-DS3 a E7200 tak z toho snad par GHz vytriskam...
    Tak se pak podel o zkusenosti, docela me to zajima, kam ta E7200 pujde
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    hmm.... tak nic moc... bohuzel bylo malo casu, a spousta ho padla na pouhe nainstalovani win...

    nebylo mozny se domluvit s kombinaci EP45-DS3 + A-Data Vitesta EE 4GB (2x2GB) v dualchannelu - memtest ani nenabehl, instalace porad tuhla pri uvodnim kopirovani souboru. OC jsem zadny nestlihl, byl jsem rad ze jsem to rozchodil

    zatim bych se P45 vyhnul a zustal u osvedcene P35ky, u P45 to asi vazne chce pockat na novsi revizi. ani po zapojeni tech 4GB do single channelu si totiz nejsu jiste ze to bude fungovat uplne tiptop a doufam ze mi to novy majitel neomlati o hlavu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    hmm.... tak nic moc... bohuzel bylo malo casu, a spousta ho padla na pouhe nainstalovani win...

    nebylo mozny se domluvit s kombinaci EP45-DS3 + A-Data Vitesta EE 4GB (2x2GB) v dualchannelu - memtest ani nenabehl, instalace porad tuhla pri uvodnim kopirovani souboru. OC jsem zadny nestlihl, byl jsem rad ze jsem to rozchodil

    zatim bych se P45 vyhnul a zustal u osvedcene P35ky, u P45 to asi vazne chce pockat na novsi revizi. ani po zapojeni tech 4GB do single channelu si totiz nejsu jiste ze to bude fungovat uplne tiptop a doufam ze mi to novy majitel neomlati o hlavu
    Tak to je zajimave. Nebyl k dispozici treba novejsi BIOS?
    Diky za info o nekompatibilite A-Data EE x EP45-DS3. Asi je to prvni deska o ktere slysim, ze je nebere.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    202

    Taky přihodím svou trošku do mlýna..
    - předesílám že píšu z pohledu hodně náročnýho uživatele s hlavním požadavkem na ticho a nízkou spotřebu

    - Deska mě přijde dost fórová, možná se mi to zdá, ale ten kuprexit je jakoby měkčí než starší desky, výsledkem je, že se prohýbá i když je deska pevně přichycená všemi 9 šrouby
    - oba čipsety brutálně topí, čekal jsem, že to bude horší jak i945, ale ne o tolik :-(, po 2 minutách se na chladiči nedá udržet prst a to běží jenom spořič. Výměna pasty nepomohla (jen se rychleji prohřívá). Navíc NEJDE osadit Noctua kterou jsem měl nachystaný na výměnu - soudruzi u GB zvětšili díry na 4mm a Noctua vypadává!
    - nepodařilo se mi v BIOSu nastavit režim CPU ventilátoru tak, aby se roztočil až při zátěži, takže jede pořád i když na málo otáček
    - naprosto zoufale umístěné pomocné napájení, i když pro někoho s velkou skříní a menším CPU chladičem asi žádný velký problém
    - byl bych raději za další PCI místo PCIe x1

    + podle všech testů bezproblémová kompatibilita s GEILy 4x2GB (Prime95/12h, instalace Vista64 i OpenSuSE 64bit)
    + výbava (2x LAN, 2x PWM konektor, FireWire, COM, LPT)

    Testováno na aktuálně posledním BIOSu F8
    Výsledný dojem mě dost pokazilo to přehřívání, takže jsem se dva dny bavil hrabáním ve skříni a po úpravě chladiče mě to bude čekat znovu :-(, jinak ale za ty peníze asi výborná volba a vzhledem k tomu, že vyšší model má sice lepší chlazení přes heatpipky ale jenom jeden PCI slot, volil bych znovu stejně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Tak to je zajimave. Nebyl k dispozici treba novejsi BIOS?
    Diky za info o nekompatibilite A-Data EE x EP45-DS3. Asi je to prvni deska o ktere slysim, ze je nebere.
    puvodne na desce byl prvni F4, hned jsem flashnul nejnovsi F7 - jak jsem se dival na jednolivy verze biosu, tak dve ze tri mely opravovat problemy s pametma... (viz zde: http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2843 )
    kdyz jsem je hodil na single channel, pridal jim na 1.9V, +0.4V do chipsetu tak to valilo, superpi 1M 20s, pustil jsem orhosa a OK... za pul dne jsem to zapnul, pustil orhtos a po chvilce spadlo jedno jadro... to bylo pritom, kdyz si pro to novy majitel dojel a docela spichal, tak jsem vletel do biosu pridal trochu do CPU a RAM a ted doufam ze to ustoji...
    vsechny instalace jsem delal jen s jednim modulem a bylo to uplne OK.

    ad Aigor:
    - Deska mě přijde dost fórová, možná se mi to zdá, ale ten kuprexit je jakoby měkčí než starší desky, výsledkem je, že se prohýbá i když je deska pevně přichycená všemi 9 šrouby
    jo, pri zapojovani main power primo mezi dcema sroubkama byla deska dost povolna a musel jsem ji pritlacet proti konektoru at se neprohyba
    - oba čipsety brutálně topí, čekal jsem, že to bude horší jak i945, ale ne o tolik :-(, po 2 minutách se na chladiči nedá udržet prst a to běží jenom spořič. Výměna pasty nepomohla (jen se rychleji prohřívá). Navíc NEJDE osadit Noctua kterou jsem měl nachystaný na výměnu - soudruzi u GB zvětšili díry na 4mm a Noctua vypadává!
    southbridge jsem nezkousel, ale NB na DS3 topil taky hodne, dost brzo po zapnuti. jak to myslis s tema dirama? vetsi roztec nebo prumer? (prumer 4mm se mi zda docela hodne)
    - nepodařilo se mi v BIOSu nastavit režim CPU ventilátoru tak, aby se roztočil až při zátěži, takže jede pořád i když na málo otáček
    s tim jsem nelaboroval, placnul jsem tam procesor E7200, na neho freezera, pripojil a v biosu to nechal na auto. procesor mel v idle kolem 40 stupnu a freezer toci cca 800-1000rpm, ihned po spusteni orthosu se freezer znatelne roztocil - po par vterinach kopiroval teploty jader
    - naprosto zoufale umístěné pomocné napájení, i když pro někoho s velkou skříní a menším CPU chladičem asi žádný velký problém
    myslis ATX12V 4pin/8pin? koliduje s chladicem? btw proc deska nema pomocny molex pro krmeni druhe grafiky? moje 965P-DS3P ho ma, a to ma PCI-E 1.x ktery ma grafice davat 75W... PCI-E 2.0 ma pokud vim grafice davat 150W (obe desky maji podporu CF...)
    ...
    + výbava (2x LAN, 2x PWM konektor, FireWire, COM, LPT)
    + plnohodnotny CF (bud 1x16 nebo 2x8 linek)

    +v biosu se da nastavit tolik hovadin, ktere nepotrebuje ani vetsina narocnych uzivatelu... mozna trochu minus, ze clovek pri problemech nevi do ceho vrtout a do ceho ne...
    -kdyz v M.I.T zmacknu a drzim sipku pro posun nakonec, tezce to nestiha a je videt brutalni zpozdeni
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    202

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    southbridge jsem nezkousel, ale NB na DS3 topil taky hodne, dost brzo po zapnuti. jak to myslis s tema dirama? vetsi roztec nebo prumer? (prumer 4mm se mi zda docela hodne)
    Vetsi prumer - ano jsou tam diry jako ....!, vypada to jako schvalnost na vyrobce alternativnich chladicu a utok na penezenky uzivatelu Predpokladam ze vymyslim nejake alternativni uchyceni, ale nemam ted cas si s tim hrat. Silnejsi sroubek to neresi, protoze ho zase nedostanu do tech uchytu chladice.

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    s tim jsem nelaboroval, placnul jsem tam procesor E7200, na neho freezera, pripojil a v biosu to nechal na auto. procesor mel v idle kolem 40 stupnu a freezer toci cca 800-1000rpm, ihned po spusteni orthosu se freezer znatelne roztocil - po par vterinach kopiroval teploty jader
    Ja byl zvyklej z GA-945GME-DS2 ze vetrak stal uplne dokud jsem nepustil komprimaci videa, tato moznost tady neni, CPU ma 32°C a nevidim duvod proc jeste ofukovat

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    myslis ATX12V 4pin/8pin? koliduje s chladicem?
    Jo, Scythe Ninja nad CPU a nad deskou uz ATX zdroj. Na konektor mam asi 11mm skviru, takze jedina sance byla zapojit a pak teprve nasoukat desku do case.

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    + plnohodnotny CF (bud 1x16 nebo 2x8 linek)
    Pravda, ale necham se prekvapit jestli si druhy PCIe poradi s HW RAIDem, to byl jedne z duvodu proc jsem do te desky sel

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    +v biosu se da nastavit tolik hovadin, ktere nepotrebuje ani vetsina narocnych uzivatelu... mozna trochu minus, ze clovek pri problemech nevi do ceho vrtout a do ceho ne...
    Tohle je fakt relativni, je aspon videt, ze si s tim vyhrali, ale ja vetsinou mam vsechno na default, netaktuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    puvodne na desce byl prvni F4, hned jsem flashnul nejnovsi F7 - jak jsem se dival na jednolivy verze biosu, tak dve ze tri mely opravovat problemy s pametma... (viz zde: http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2843 )....
    Aktuálně nejnovější nějaká beta je F8a, viz. třeba tady.... můžete testovat


    Citace Původně odesláno od Aigor Zobrazit příspěvek
    Predpokladam ze vymyslim nejake alternativni uchyceni, ale nemam ted cas si s tim hrat. Silnejsi sroubek to neresi, protoze ho zase nedostanu do tech uchytu chladice.
    Asi by ti pomohl backplate, kterej ale Ninja bohužel nemá....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední