Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s HDD - zamrzání

kenor (45)|28.7.2008 21:15
Ahoj, ze skříně se mi občas ozve krátké zabzučení následované kovovým cvaknutím vycházejícím z disku. Následuje zatuhnutí na dobu neurčitou, někdy trvalé, někdy se počítač resetuje a vyskočí černá obrazovka s blikajícím podtržítkem. Někdy se odmítne nabootovat (DISK BOOT FAILURE), někdy se na úvodní obrazovce (tam jak je detecting IDE drives... pardon moc tomu nerozumím) ozvou čtyři krátká PCspeakerová pípnutí. Děje se tak stále častěji, CheckDisk vždy nalezne několik chyb... Disk: Seagate Barracuda 160 GB ,tuším ST3160812AS-RK ale teď už to nezjistím, nestíhám před zásekem :(

Budu rád za každou radu, díky moc
jen ať to není 150 GB ztracených dat :(
johny__g (6387)|28.7.2008 21:25
Vyměň kabel a zkus jiný napájecí konektor, jestli se to nezlepší OKAMŽITĚ zálohuj co se dá, řekl bych že disk je před smrtí. Po zálohování ho můžeš projet třeba HD Tune - podívat se na smart a udělat test povrchu. To ale až PO zálohování, než disk úplně zdechne.
Jiziii (796)|28.7.2008 21:27
No nejdřív si zkontroluj napětí který ti de do disku muže tam bejt málo (jjakej je zdroj, co dělaj ostatní komponenty)
Můžou bejt třeba špatný ložiska atd, v každým případě to vypadá že disk dodělává
A bejt tebou si urychleně koupím novej disk a pokusim se o zálohu pokud se ti podaří nabootovat
astec (1823)|28.7.2008 21:59
4 pípnutí - vadný časovací obvod

čili ve většině případů řadič

každopádně zálohovat, disk otestovat u kamaráda a pak se uvidí
kenor (45)|28.7.2008 22:31
Vyměnil jsem kabel a zázrak - už hodinu a půl to jede bez záseku! Děkuju Vám, ani nevíte jak moc jste mi zachránili práce!!! :-* ale podle SpeedFan je HDD už pěkně v háji, takže budu měnit... ale ještě jednou moc moc dík
ICEBOSS (3435)|29.7.2008 13:27
ukaz ten smart... co mas za zdroj?
HiLow (1000)|29.7.2008 22:58
Rozhodne bych ten disk zazalohoval a koupil novej. Cim driv, tim lip. A ten smart by jsi mohl postnout.;)