Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Rendering: aka platforma?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    8

    Zdravim,potrebujem postavit PC urcene na render v 3dmaxi. Aka platforma je vhodnejsia, je lepsie zvolit jedno ci dvoj jadrovy procesor? PC by malo byt do cca 70-80tis. Este by ma zaujimalo ci bude stacit sataII hdd, alebo bude lepsia volba scsi. Dik a pls no flame ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Rychlost renderu v maxu záleží hlavně na výpočetním výkonu CPU (doporučuju Intel Core 2 Duo) a velikosti a rychlosti RAM (musí být co nejmenší latence). Samozdřejmě chce to taky dobrou desku.

    Na disku už tam moc nezáleží jen to chce pořádnou kapacitu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Co nejvýkonější CPU... Ideálně C2D, pokud počkáš, tak Kentsfield.

    Hodně paměti a rychlost neni zase až tak prioritní, min. 2GB, ale ideálně víc...

    Pokud budeš mít míň RAMek, tak pak musíš mít rychlej disk (Virtuální paměť) a nejlépe RAID 0 + 1
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od fidzi_
    Zdravim,potrebujem postavit PC urcene na render v 3dmaxi. Aka platforma je vhodnejsia, je lepsie zvolit jedno ci dvoj jadrovy procesor? PC by malo byt do cca 70-80tis. Este by ma zaujimalo ci bude stacit sataII hdd, alebo bude lepsia volba scsi. Dik a pls no flame ;-)
    Nuz jednoznacne Core 2 duo, dobre pamete s dobry latenciami na frekvencii 800 MHz, velky disk, no ak ti vida a mas nato, tak aj SCSI, grafarnu nuz to neviem aku chces, ale nVIDIA je pre 3dmax lepsia.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od pegy
    Nuz jednoznacne Core 2 duo, dobre pamete s dobry latenciami na frekvencii 800 MHz, velky disk, no ak ti vida a mas nato, tak aj SCSI, grafarnu nuz to neviem aku chces, ale nVIDIA je pre 3dmax lepsia.....
    Ale spíše než si grafiku vybereš, tak se porozhlídni po nějakejch testech, např. 6600GT měla slušnej výkon (v pohodě dala víc než x700), ale 6800Ultra už byla jen o vlas rychlejší a nejlíp na tom byla x800... (zkušenost ze Cinemy 4D). Takže bych spíš hledal testy, btw Quadro a FireGL se vůbec nevyplatí (jdou udělat i softwarově) a výkon neni zas až tak obrovskej (bodeť, když jedinej rozdíl mezi nima a normální kartou jsou jen ovladače).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Ale spíše než si grafiku vybereš, tak se porozhlídni po nějakejch testech, např. 6600GT měla slušnej výkon (v pohodě dala víc než x700), ale 6800Ultra už byla jen o vlas rychlejší a nejlíp na tom byla x800... (zkušenost ze Cinemy 4D). Takže bych spíš hledal testy, btw Quadro a FireGL se vůbec nevyplatí (jdou udělat i softwarově) a výkon neni zas až tak obrovskej (bodeť, když jedinej rozdíl mezi nima a normální kartou jsou jen ovladače).
    Dik vsetkym za cenne rady. Procesor,pamat, hdd aj MB su uz jasne. Co sa tyka grafiky, v pohode mozem teda vyberat aj z beznych "hracskych" kariet? Je na to cca 10-13tis SK, takze by sa dala vyberat aj z vysser rady. Nemaju ATI lepsi vypoctovy vykon ako nVIDIE? dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od fidzi_
    Dik vsetkym za cenne rady. Procesor,pamat, hdd aj MB su uz jasne. Co sa tyka grafiky, v pohode mozem teda vyberat aj z beznych "hracskych" kariet? Je na to cca 10-13tis SK, takze by sa dala vyberat aj z vysser rady. Nemaju ATI lepsi vypoctovy vykon ako nVIDIE? dik
    V pohodě vyber z hráčských karet, samozřejmě highendový quadro bude mazec, jenže to jsou jiný peníze. Např. FX1400 stojí 14000 kč (nebo tak nějak) a je to vlastně obyčejný jádro NV41 (6800) a s pamětmi na 600MHz, jedinej rozdíl oproti normální 6800 je v driverech (což ale dělá dvakrát takový výkon v 3Ds MAX!!). Já bych koupil nějakou 7900 a buď bych to nechal nebo bych udělal softquadro (vlastně odblokování driverů a možnost nainstalovat quadro ovladače na normální kartu => plnohodnotný quadro => ušetříš 30000 ).

    Tady je test Ati vs. NVidia(výsledky v 3ds MAX jsou dole), netřeba komentovat:
    http://www.benchmark.co.yu/article.p...orm22=+Idi%21+
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    65

    na rendermašinu zásadně integrovanou nebo levnou PCI grafiku.

    Quadro je fajn, ale industry-standard renderery jej využít neumí

    Procík jednoznačně C2D mašinu. Jedině kdyby byla nějaká super nabídka uvažovat o multiopteronovém řešení.

    scsi disk ne, to spíš dát do více RAM

    nezapomenout na Gib síťovky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od Keymaster
    na rendermašinu zásadně integrovanou nebo levnou PCI grafiku.
    ...
    Quadro je fajn, ale industry-standard renderery jej využít neumí
    ...
    nezapomenout na Gib síťovky.
    S tou "integrovanou nebo levnou PCI" grafikou si to myslel vazne? :-) Mozes trochu rozviest?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od Keymaster
    na rendermašinu zásadně integrovanou nebo levnou PCI grafiku.

    Quadro je fajn, ale industry-standard renderery jej využít neumí

    Procík jednoznačně C2D mašinu. Jedině kdyby byla nějaká super nabídka uvažovat o multiopteronovém řešení.

    scsi disk ne, to spíš dát do více RAM

    nezapomenout na Gib síťovky.
    On snad myslel stroj na modeling i render ne? Myslim, kdyby stále jen o render stanici, tak by to napsal . A tam by ti fakt quadro moc nepomohlo .

    SCSI fakt asi ne, jen v případě, že by jsi kupoval víc jak 4GB RAM.

    No předpokládám, že to neni renderovací stanice, pak mi přijde nějaká speciální gigybitová síťovka zbytečná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    65

    Citace Původně odesláno od P@pi
    On snad myslel stroj na modeling i render ne? Myslim, kdyby stále jen o render stanici, tak by to napsal . A tam by ti fakt quadro moc nepomohlo .

    SCSI fakt asi ne, jen v případě, že by jsi kupoval víc jak 4GB RAM.

    No předpokládám, že to neni renderovací stanice, pak mi přijde nějaká speciální gigybitová síťovka zbytečná.
    Citace Původně odesláno od fidzi_
    Zdravim,potrebujem postavit PC urcene na render v 3dmaxi. Aka platforma je vhodnejsia, je lepsie zvolit jedno ci dvoj jadrovy procesor? PC by malo byt do cca 70-80tis. Este by ma zaujimalo ci bude stacit sataII hdd, alebo bude lepsia volba scsi. Dik a pls no flame ;-)
    ano, předpokládám že to je renderovací stanice

    Citace Původně odesláno od fidzi_
    S tou "integrovanou nebo levnou PCI" grafikou si to myslel vazne? :-) Mozes trochu rozviest?
    můžu. Stručně: typické renderovací enginy které se pro 3dsmax používají (vray, final render, mental ray, maxwell...) vytěžují grafickou kartu na 0% a procesor na 100%. easy
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Napsaný to je, ALE IMHO fidzi_mu nejspíš někdo řek, že chce postavit PC na 3Ds MAX a tak postupně se dostalo k tomu, že napsal render. Mno a taky fakt možná myslel jen renderovací stanici... uvidíme s čim příde fidzi_ .
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    No nevim moc se v tomhle nevyznam ale znamej se zivi tim ze dela v LightWave 3D a v Maya a jako ma grafiku na rendering za 250 000,- ovsem kdyz renderuje neco velkeho tak to dela pres sit. Takze to dela treba 20PC najednou celou noc Ve skole mame na Catiu minimalne Nvidia Quadro FX 1400 a jako je to poznat taky ten vykon. Takze bych rekl ze to neni jen o procesoru... Ale samozrejme nevim jak je to u 3D Studia max... (nepouzivam ho)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    65

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Napsaný to je, ALE IMHO fidzi_mu nejspíš někdo řek, že chce postavit PC na 3Ds MAX a tak postupně se dostalo k tomu, že napsal render. Mno a taky fakt možná myslel jen renderovací stanici... uvidíme s čim příde fidzi_ .
    snažím se nepřemýšlet za něj . Takže když napíše že chce mašinu prostě na render, tak poradím mašinu prostě na render, jednoduché

    grafika za 250kkč je myslím trochu mimo... a stejně, i kdyby byla, tak třeba architektonický vizualizace se dělaj z 70% ve vrayi a z 30% v maxwellu a ani jedno nepodporuje render přes grafiku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Napsaný to je, ALE IMHO fidzi_mu nejspíš někdo řek, že chce postavit PC na 3Ds MAX a tak postupně se dostalo k tomu, že napsal render. Mno a taky fakt možná myslel jen renderovací stanici... uvidíme s čim příde fidzi_ .
    P@pi, klobuk dole a body up, presne tak to je. Zivim sa s DB sys, takze masina na 3D max a renderovacia stanica su pre mna to iste ;-). Aby som to upresnil, nakolko vy v tom vidite podstatny rozdiel, ma to byt pc pre 3D max :-)
    Konkretna otazka: bude teda postacujuca nejaka slusna 7900GT/GTX na kompletne sprac. v 3d maxi?

    Citace Původně odesláno od Keymaster
    Stručně: typické renderovací enginy které se pro 3dsmax používají (vray, final render, mental ray, maxwell...) vytěžují grafickou kartu na 0% a procesor na 100%.
    Keymaster, dik moc za info ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jaká je podle vás ideální platforma na hry?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-09-2009, 00:24
  2. FAQ: přetaktování (zejména platforma intel LGA775)
    Od P@pi v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 28-04-2009, 20:44
  3. nVidia ION - platforma Atom + GeForce 9400M
    Od trodas v sekci Aktuality
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-02-2009, 11:15
  4. Nová mobilní platforma AMD
    Od johny__g v sekci Aktuality
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-01-2009, 20:32
  5. Platforma - co je to?
    Od B.Gen.Jack.O.Neill v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 61
    Poslední příspěvek: 11-02-2008, 21:32