Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Moc vysoke teploty CPU?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    49

    Zdravim,

    jelikoz muj chladic od intelu hucel jako vysavac, tak jsem koupil [url]http://www.alza.cz/chladic-na-procesor-coolermaster-hyper-212-d82123.htm Cetl jsem na nej nejake skvele testy atd. Hluk je o dost lepsi (vlastne nebejt toho vetraku, tak je komp tichej, zbyvajici vetraky jsou tichoucky od noctua). Co me trochu zneklidnuje je teplota jader. Mam C2duo a pri surfovani se teplota pohybuje okolo 42C na obouch jadrech, okolo 41C v idle se zavrenou bocnici. To se me zda moc. Navic kdyz sahnu na chladic tak je studeny (cekal bych, ze bude horkej), zda se me ze chladic na procesoru je pritisknuty dobre. Mereno na Speedfanu.
    Moje celkovy chlazeni spociva v 2x Noctua ve skrini(120mm+80mm) + vyse zminenej chladic s vetrakem na CPU + defaultni vetracek na graficky karte.

    120mm je vyfoukavaci pod zdrojem, ta 80mm je prilepena oboustranou paskou napravo od graficky karty, takze nejde uplne procesor, ale pochybuju ze by to pomohlo, protoze jak uz jsem zminil, chladic je studeny. Vetrak na chladici je orientovanej tak, aby foukal jakoby na ten vyfukovaci. Hrube znazorneni dole:

    <-vyfukovac <-chladic <-vetrak na chladici _______ hdd

    graf. karta _ __________ _____<-80mm noctua

    zvuk. karta

    PS: Trochu me desi na speedfanu hodnota "AUX: 122C", nevi nekdo co je AUX ?
    Naposledy upraveno uživatelem Rejj: 30-07-2008 v 12:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Pro přesné měření teploty si stáhni CoreTemp.

    42°C není nijak vysoká teplota, samozřejmě by mohla být nižší...zkus znova nanést pastu na chladič a trošku s ním pak "zakvdrlat".
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    49

    Nejsem z nejrucnejsich, ten kram se vcera montoval 3.5 hodiny(pravda delal jsem to poprve), ani nahodou ho nevyndavam.Dostat desku ven z case je jako jezek v kleci, protoze deska je vetsi, nez otvor v case :P Jo a tu teplovodivou pastu jsem tam vyplacal vsechnu (kdyz nepocitam toho pul kila, ktery me zaschly na prstech)
    Myslel jsem ze 42 +/-C v idle je hodne, ale kdyz je to vpoho tak sem rad.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Té pasty se tam nesmí dávat příliš, stačí malý "bobek".
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ten odkaz na chladič je useknutý, nefunguje.
    Jaký máš vlastně procesor? Je přetaktovaný? Máš v BIOSu zapnutý EIST a další šetřící funkce? Jaké napětí dává deska do procesoru?

    Pastu jsi tam dal všechnu?? OMG, to se nedivím že to tak hřeje. Pasty se dává jen tenký povlak na heatspreader procesoru, tady neplatí že čím víc tím líp! Úkolem pasty je vyrovnat mikronerovnosti mezi chladičem a procesorem, někde tu je o tom celý thread - jak a čím nejlépe pastu nanést.

    EDIT: 42 v idle a kolik v zátěži? To je důležité. V idle se to uchladí klidně bez pasty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    49

    odkaz opraveny.
    Procesor C2duo 2.13ghz E6400 Conroe. Procesor neni pretaktovany...
    EDIT:Pastu sem sice vypotreboval vsechnu, ale mel jsem od ni celou ruku, takze ji tam je rekl bych "trochu vic nez by melo" ale ne zas takova katastrofa.
    Voltaz je dle CPU-Z 1.160- 1.168 v idle
    ted sem zkusil 3d mark cpu test a nejvyssi teplota byla 54C
    Naposledy upraveno uživatelem Rejj: 30-07-2008 v 13:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele 0Ro!
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    14

    1,6-1,68V je na tento CPU na defaulte dosť veľa...skús znížiť voltáž v biose na 1,45-1,5V
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    49

    Moje chyba, mel jsem na mysli, 1.160-1.168, prehmatl jsem se o 1
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Podle mě není 54 stupňů v LOADu žádná trága, mám ten samý CPU, napětí na něm mám stažený na 1.0V, multiplikátor na 6x teploty jsou kolem 37 IDLE a 45 LOAD (s BOX chladičem)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    někde tu je o tom celý thread - jak a čím nejlépe pastu nanést.
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=17895

    Jinak ty teploty se mi zdají celkem OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Marty363
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    117

    tak ja mam přes speedfan taky 41°C nebo tak přes Dual core mam nějakych 33-40°C zaleži jak moc mu davam
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Jen tak pro informaci kolik máš teplotu v pokoji? já tu měl 32°C a kdybych měl 41°Cna prociku tak sem šťastnej
    Takže člověk musí brát taky ohled na okolní teplotu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Marty363
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    117

    no asi tak, sme natom stejne, asi si poridim klimatizaci to horko se neda prezit
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Rejj Zobrazit příspěvek
    Procesor C2duo 2.13ghz E6400 Conroe. Procesor neni pretaktovany...
    Voltaz je dle CPU-Z 1.160- 1.168 v idle
    ted sem zkusil 3d mark cpu test a nejvyssi teplota byla 54C
    Podle tohohle: www.svethardware.cz/prehled-desktopovych-procesoru/22566-14 je max. teplota 61,4°C a do ní je ještě IMHO poměrně daleko. Zkusil bych ještě např. Orthos.
    Napětí do 1,5.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    mam BOX chladic a Speedfan mi ukazuje v idle 45C (E7200)
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 05-08-2008 v 22:52
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chlazení procesorů: I7 4790K - vysoké teploty s boxovaným chladičem
    Od Nataniell v sekci Chlazení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-09-2014, 14:46
  2. Radeony: Sapphire R9 270X-vysoké teploty a hlučnosť
    Od THE-END v sekci Grafické karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-11-2013, 22:13
  3. Vysoké teploty u GK MSI 7770 a MSI 7790
    Od Kubas13 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 11-08-2013, 17:49
  4. Vysoké teploty.
    Od DAWE..CZ v sekci Chlazení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-09-2010, 16:55