Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Overclock AMD X2 4200+

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    17

    Mám Athlona AM2 X2 4200+ ,MB MSI K9A Platinum.
    FSB 200MHz násobič 11 (2200MHz) 1,3V-základní nastavení
    FSB 240MHz násobič 10 (2400MHz) ???V-požadované nastavení.

    Nevíte jaké napětí mám zvolit pořipadé mi poraďte s jinými frekvencemi kolem 2400MHZ.

    Zbytek sestavy 1024MB DDR2 Dual 800MHZ (6400) Latence snižené na 4-4-4-12
    ati x1650pro 256MB 600/1400Mhz 22,4GB/s
    400GB Sata II (2x200GB)-raid 0
    DVD-RW Pioneer
    500W Fortron Blue Storm
    Artic cooling frezer 64 pro

    Teplota cpu 21-34°C- podle zatížení .
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Petr Dok
    Mám Athlona AM2 X2 4200+ ,MB MSI K9A Platinum.
    FSB 200MHz násobič 11 (2200MHz) 1,3V-základní nastavení
    FSB 240MHz násobič 10 (2400MHz) ???V-požadované nastavení.

    Nevíte jaké napětí mám zvolit pořipadé mi poraďte s jinými frekvencemi kolem 2400MHZ.

    Zbytek sestavy 1024MB DDR2 Dual 800MHZ (6400) Latence snižené na 4-4-4-12
    ati x1650pro 256MB 600/1400Mhz 22,4GB/s
    400GB Sata II (2x200GB)-raid 0
    DVD-RW Pioneer
    500W Fortron Blue Storm
    Artic cooling frezer 64 pro

    Teplota cpu 21-34°C- podle zatížení .
    To napětí se nedá přesně určit, liší se s každým procesorem, navíc záleží na chlazení, základní desce (jaké napětí reálně CPU dodává) a dalších aspektech. Teplotu máš pěknou, takže klidně nastav FSB třeba na těch 240MHz a zkus napětí třeba 1,325V. Pokud naběhne Windows, spusť PRIME 95 pro obě jádra a čekej, jestli systém bude stabilní. Pokud PRIME nehodí do 5min chybu nebo nevytuhne PC, běž zpět do BIOSu (doporučuju používat režim spánku, je to rychlejší) a buď sniž napětí, nebo zvedni FSB a takhle postupuj, dokud nenajdeš optimální frekvence. Jak mile začne PRIME vytuhávat, postupuj samozřejmě opačně, zvyš napětí, nebo sniž FSB. Pokud dosáhneš hodnoty, se kterou budeš spokojen, je potřeba PRIME spustit alespoň na 1-2 hodiny, abys věděl, že je PC opravdu stabilní. Nejspíš se po dlouhodobé zátěži projeví chyby, tak pak opět sniž FSB nebo zvyš napětí dokud to nebude stabilní na při té dlouhodobé zátěži. Do CPU nepouštěj více jak 1,5V. Jinak je samozřejmě potřeba hlídat i frekvenci HT a pamětí...

    EDIT: A ke čtení teploty CPU doporučuju striktně požívat CoreTemp. Tam bys něměl přesáhnout při maximální zátěži TCaseMAX teplotu.
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 19-10-2006 v 22:01
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    17

    Vůbec se mi nechce chytnout . Zkoušel jsem už destítky frekvencí a napětí jsemk zvedl o 0,1V ale pořád mi nenabíhá windows.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    To je tím, že máš značku základovky MSI na které je zakázán OC. Nejsem v tom 100% znalý, ale MSI a ASUS na některých verzích desek mělo zakázaný OC. (Asus míval povolený do 10%). Tak to bývalo. Mnoho lidí mi říkalo, že to není pravda, že na MSI a ASUS se musí dát taktovat dobře. Neříkám, že ne, ale vím 100%, že u některých verzí desek to tak bylo. Ostatně i já jsem byl tímto postižen:
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=902
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 07-11-2006 v 17:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    17

    Ja jsem četl že tahle deska jde tobře taktovat.
    už jenom ten chiset vybízí k taktování .
    napětí na CPU nechci moc zvedat .
    Ten BIOS jsem nenašel nevíte někdo kde ho najít
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    17

    Tak se mi to konečně podařilo FSB 219 a násobič 11 .napětí jsem musel zvednout na 1,325V a ramky na 2V . Jediná nevýhoda je že mi ramky beží na 730MHz ,ale
    to nevadí ve všech testech mám lepší výsledky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    No tak to je dobrá zpráva!
    A více taktovat jsi nezkoušel?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    17

    Základní deska je omezená pouze na zvýšení výkonu o 10% .takže procesor jde přetočit z 2200 na 2420MHz ,no a ja jsem ho dal na 2419MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    17

    A včera jsem přetočil ramky na 876 MHz ,napětí už je 2,05V a v bisou bliká červena ,ale jinak je to stabilní.
    Naposledy upraveno uživatelem Petr Dok: 10-11-2006 v 14:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    17

    Konečný výsledek je 2,65GHz/core takže výkon odpovídá procesoru 5100+. Napětí je na 1,4V ,systém je stabilní a v 3d marku mám lepší výsledky.
    V CPU testech 3d marku 06 mám 2012 bodů a athlon 64 fx 62 má 2122 - který má cenu 21000. To je super.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3DMark06.png 
Zobrazení: 225 
Velikost: 8.8 KB 
ID: 488  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    no ja sem tu X2 4200+ Windsor vytahl na 2,64Ghz ...QS rating byl nak 5054+....FSB 240,multiplikator 11x a jelo to v pohode
    deska Gigabyte M61P-S3
    ramky 2x512MB A-DATA 800MHz
    grafarna Sapphire X1650XT
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele Federmann
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    37

    Pomoz si při taktování pomocí ClockGen http://www.cpuid.com/clockgen.php, až přednastavenou verzi dělej přes BIOS, mohl by ses dostat až na 3GHz, HyperTransport postačí do 600MHz, pak se přehřívá chipset a výkonu nepřibývá. Zkus použít RightMark CPU Clock Utility http://cpu.rightmark.org/, najdeš tam spoustu dalších zajímavých prográmků.

    POZOR NA POŠKOZENÍ ČEHOKOLIV!

    RAM nemusí běžet moc vysoko, více záleží na časování, vše kolem testů RAM nalezneš v mém podpisu, pro DDR2 to platí obdobně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    Citace Původně odesláno od Petr Dok Zobrazit příspěvek
    Základní deska je omezená pouze na zvýšení výkonu o 10% .takže procesor jde přetočit z 2200 na 2420MHz ,no a ja jsem ho dal na 2419MHz.
    Není omezená pouze na zvýšení o 10%, je to pouze jedna z voleb. Je to volba kdy bude počítač stabilní. Když zvolíš volbu manuál, tak můžeš zvedat. Já jsem to dostal na 2600MHz a vše bylo OK i hry, prostě všechno a pak jsem zkusil Everest test stability a po 5 minutách to házelo nějaké chyby, tak jsem šel na 2500MHz a bylo vše stabilní, ale nakonec jsem to dal na tu volbu chytráho přetaktování, to je těch 10%. Nejsem žádnej pořádnej overclocker, tak nemusí vše honit do extrému.

    Edit: přehlýdl jsem, že už jsi to přetočil na 26.., prošel jsi nějakým testem stability ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    MSJ MSJ je offline
    Nováček Avatar uživatele MSJ
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    25

    ahoj, deska je náhodou skvělá na OC taktuje skoro sama! Sem v tom nováček, zatim sem se vyšplhal na 2780Mhz. Bouhzel bez jakých koli testu sem se zalekl a radši dal původní hodnoty (nebudu ted rozebírat) do budoucna připravuji takový mega test ale na ten si nějákej pátek počkáte. tady je dyštak jen taková rychlovka kterou sem stihl udělat než sem vrátil PC do normalu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Everest pamet OC 02 (CPU 2.7GHz).png 
Zobrazení: 242 
Velikost: 184.0 KB 
ID: 1807  
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. unsuccessful overclock
    Od Deexer v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-07-2011, 18:37
  2. GeForce: 7600GS Gigabyte overclock?
    Od honzarejlek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-06-2009, 12:57
  3. AXP-M 2600 overclock
    Od trodas v sekci MSI EU OC challenge 2008
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-07-2008, 00:33
  4. _V Overclock
    Od _vasek v sekci Rozpracované wallpapery
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 11:58
  5. GeForce: overclock apps
    Od PETUKS007 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-05-2006, 23:28