Hrkajcí chladič ... ee
Hoj,
No už se hlásím zas o radu :). Totiž k tomu zdroji sem si nechal teda přibalit chladič, když už se platí ta pošta :). No je to tenhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . No když to dorazilo tka sem měřil měřil a zjistil jsem, pln nadšení, že se mi fakt do bedny vejde. Začala montáž a to byl problém. Potřebuju to nandat na soket AM2, šel sjem podel velmi stručného návodu:) ( vic fotka ). Na tom cvočku jsou díry pro 3 polohy :)(zase fotka) ale ta nejvyšší ej prostě i za použití trochu síli nedosažitelná k zamáčknutí a naopak ten prostřední už zase hrká. Nějak sjem prostě nepochopil ten systém toho jak to dotáhnout ? Box se prostě zahákne a přez ramínko tlakově dotáhne, tady nic takovýho není.
Proto pls o radu jak na to ? Jesli oddělat desku trochu odtáhnout ty šroubky co držej ten plast na desce, nebo vyhodit Scytheho na Aukru za poloviční cenu a vzít z5 BOX :) ... za radu předem dík PK.
No už se hlásím zas o radu :). Totiž k tomu zdroji sem si nechal teda přibalit chladič, když už se platí ta pošta :). No je to tenhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . No když to dorazilo tka sem měřil měřil a zjistil jsem, pln nadšení, že se mi fakt do bedny vejde. Začala montáž a to byl problém. Potřebuju to nandat na soket AM2, šel sjem podel velmi stručného návodu:) ( vic fotka ). Na tom cvočku jsou díry pro 3 polohy :)(zase fotka) ale ta nejvyšší ej prostě i za použití trochu síli nedosažitelná k zamáčknutí a naopak ten prostřední už zase hrká. Nějak sjem prostě nepochopil ten systém toho jak to dotáhnout ? Box se prostě zahákne a přez ramínko tlakově dotáhne, tady nic takovýho není.
Proto pls o radu jak na to ? Jesli oddělat desku trochu odtáhnout ty šroubky co držej ten plast na desce, nebo vyhodit Scytheho na Aukru za poloviční cenu a vzít z5 BOX :) ... za radu předem dík PK.
[quote=pcmaker;147031]Musis pouzit trosku vetsi silu.[/quote]
A nejsou ty cvocky na kazde strane? Posunujes jenom jeden, nebo oba dva?
A nejsou ty cvocky na kazde strane? Posunujes jenom jeden, nebo oba dva?
Ta fotka je samozrejme focena ze spodu chladice od strany kterou prileha na processor, ze jo? V tom pripade opravdu potreba zabrat. Kdyztak vyfot jak to vypada na kdyz ten chladic postavis na processor. Ale podle obrazku tam fakt neni co stelovat. Musis zabrat, ale primerene.
No samozdřejmě sou tam ty cvacky 2 tak to zkusím na jednom na první zdířce a druhej na 2hým, i když se mě to zdá trochu přitažený za vlasy :) ... btw nerad používám hrubou sílu v PC, ale když říkáte :D
Chladič je relativně těžký a základna malá - pro svoji stabilitu potřebuje relativně silný přítlak. Tak jak je tady napsáno výše, chce to trochu přiměřené síly.
Jako pokud je máš na obou stranách na jeden nasadiš(to je na tobě kterej) a druhej to chce vždycky víc síly to i u obyč BOXech to chce tomu trošku pomoct. :)
Tak sme to tam nahulváta zarval :) ... no už se mě to docela líbí jak to tam drží, ale teda síli sjem vynaložil ( dost ). Jinak v SpeedFanu píše že core v klidu 27, když dám něco kosit tak core vyletí k 40. Ale v Biosu ukazuje teplotu CPU mnohem vyší už jen na startu okolo 40. Speedfan tam má Tem1: až Temp3 pak HDD a CORE ... Ty Temp sou docela vysoký až klidně k 50ti, ale ono ej taky dneska vedro. Tak to snad bude ok. Kurna tokovejch chladič aby neuchladil X2 5000+ bez OC :) .... je toho plná skříd. Jo a díky za rady ... dkyž nepomuže síla, pomuže ještě větší síla :D
BTW: Nevíte kde sehnat nějakej program na ozkoušení teploty v zátěži. nekde sem to v nějakej recenzích viděl, ale jméno si vubec nepamatuju :) Díky ...
BTW: Nevíte kde sehnat nějakej program na ozkoušení teploty v zátěži. nekde sem to v nějakej recenzích viděl, ale jméno si vubec nepamatuju :) Díky ...
Nebo Prime 95, případně jestli je to dvoujádro tak celkem dobrej je Orthos (já používam Orthos na testování všeho, 2-, 4- i jednojádra :D). Někteří taky doporučujou OCCT.
Teda musim uznat, ticho je suprový, ale teda CPU peče. Stáhl sjem si Evers a Orthos ... a v klidu ukazuje Everest 45 a v zátěži přez 60 ... a to sou na nepřetaktovanej x2 5000+ porádný teploty s tímhle chladičem :(, používám tam i ten aktiv ! . Kurňa, a to sem si byl ještě koupit novou teplovodivou pastu :D ... no nic jdu to vyzkoušet jaký teploty to bude házet s boxem ...
[quote=sepultura;147750]Teda musim uznat, ticho je suprový, ale teda CPU peče. Stáhl sjem si Evers a Orthos ... a v klidu ukazuje Everest 45 a v zátěži přez 60 ... a to sou na nepřetaktovanej x2 5000+ porádný teploty s tímhle chladičem :(, používám tam i ten aktiv ! . Kurňa, a to sem si byl ještě koupit novou teplovodivou pastu :D ... no nic jdu to vyzkoušet jaký teploty to bude házet s boxem ...[/quote]
To jsou divny teploty. Ja mam na X2 4800+ v idle kolem 36°C a v burnu max. 50°C s boxem.
To jsou divny teploty. Ja mam na X2 4800+ v idle kolem 36°C a v burnu max. 50°C s boxem.
No tie teploty fakt nie sú dobré. Nedal si veľa pasty?
Mne sa pretočená 4800+(viď podpis) s menším chladičom nezohriala v burne nad 50°C, väčšinou tak 46-48°C, v idle okolo 32°C.
Mne sa pretočená 4800+(viď podpis) s menším chladičom nezohriala v burne nad 50°C, väčšinou tak 46-48°C, v idle okolo 32°C.
Nevim, pasty je tak akorad, netečeto okolo, ale je to pocelý ploše ... Ale když na ten chladič šáhnu tka je uplně ledovej. Ty horní pláty sou teplotou uplně nepoznamenaný, a dole u procesoru, všechno vlažný, jako by nedocháze k dobrýmu přenosu tepla na chladič, to zbuzuje podezdření v pastu a nebo v to jak je to d***lně přidělaný ...
Nekdy byva zespodu nasazena plastova krytka z pruhledneho plastu, aby se pasta od vyrobce nerozmazala. Nezustalo tam neco podobneho? U mne 5000+BE 29 v klidu - 42 zatez (podle biosu), s boxovanym chladicem.:runaway
ted presne nevim co se tu uz resilo, ale ma chladic poradny pritlak? jak moc lechce se s nim da kyvat a tocit?
Mech: šlo tu o to jak přidělat tenhle chladič na AM2 ... :) ... a přesně f tom je ten problém. Ted se tluču do hlavy co sem to za ...:) Blba :D. Totiž Když na jednej straně to je na 1 sdířce a na druhej straně na 2...tak ten chladič je nakřivo !!! ... proto to vubec nechladilo. Tedka sem to jen tak položil na procák s teplovodivou pastou a ejhle... po 15 min v ORTHOSU 46 stupnu, v idle krasných 31 ( na to, že je dneska 25 ve stínu ! ) a to to tam je jen posazený. Samozdřejmě že takhle to nechat nemužu. Proto pls má někdo zkušenosti s přiděláváním tohoto chladiče na AM2, detailnější popis by neuškodil :D ...