The Settlers IV - nelze změnit rozlišení
Na sestavě v podpisu jsem si chtěl zahrát dost starou hru Settlers IV. Hra má úvodní menu v rozlišení 800*600 [zahlásí monitor] a pak lze ve hře nastavit ještě 2 vyšší. Tyto volby mám ale vyšedlé a nedaří se mi nijak to změnit. Zkouším v zástupci nastavit kompatibilní režim pro XP, ale nepomáhá. Tato hra umí jet jen ve fullscreen.
Jsou to moje první herní pokusy pod Vistama. Nemá někdo pls tip co zkusit?
Jsou to moje první herní pokusy pod Vistama. Nemá někdo pls tip co zkusit?
nejdříve zkus co ti zbvládá monitor rozlišení a obnovovací frekvence .
a to pravé tlačítko myši na ploše. Vlastnosti dál záložky nastavení tam položka Upřesnit pak dát Monitor a odškrtnou volbu skrýtí režimů které monitor nemůže zobrazit a vyzkoušej který zvládne a který ne, a pak podle toho nastav hru. Dle popisu máš asi LCD viď
----
A sakra nevšim jsem si že jsou to visty ... to je ta moje rada trochu mimo mísu sorry
a to pravé tlačítko myši na ploše. Vlastnosti dál záložky nastavení tam položka Upřesnit pak dát Monitor a odškrtnou volbu skrýtí režimů které monitor nemůže zobrazit a vyzkoušej který zvládne a který ne, a pak podle toho nastav hru. Dle popisu máš asi LCD viď
----
A sakra nevšim jsem si že jsou to visty ... to je ta moje rada trochu mimo mísu sorry
Spustenie pod WinXP/Vista:
Na spúšťanie DOS-ových hier je najvhodnejší freeware program DOSBox. Momentálne je najnovšia dostupná verzia 0.72, ktorú si môžete stiahnuť na domovských stránkach DOSBoxu: http://dosbox.sourceforge.net/
Návod na spustenie a množstvo užitočných tipov nájdete tu: http://www.bestoldgames.net/dosbox/
Zdroj: http://forum.settlers.cz/viewtopic.php?f=21&p=6
Na spúšťanie DOS-ových hier je najvhodnejší freeware program DOSBox. Momentálne je najnovšia dostupná verzia 0.72, ktorú si môžete stiahnuť na domovských stránkach DOSBoxu: http://dosbox.sourceforge.net/
Návod na spustenie a množstvo užitočných tipov nájdete tu: http://www.bestoldgames.net/dosbox/
Zdroj: http://forum.settlers.cz/viewtopic.php?f=21&p=6
Díky, ale nehraju jedničku, o které je příspěvek, ale čtyřku, ta už je fakt pod Windows. ;-) Vedle na starém PC s XP to funguje dokonale, vč. samozřejmě nastavování rozlišení...
Ale moc díky za link na fórum, ještě ho prohrabu!
Ale moc díky za link na fórum, ještě ho prohrabu!
[quote=MIZ;147283]Díky, ale nehraju jedničku, o které je příspěvek, ale čtyřku, ta už je fakt pod Windows. ;-) Vedle na starém PC s XP to funguje dokonale, vč. samozřejmě nastavování rozlišení...
Ale moc díky za link na fórum, ještě ho prohrabu![/quote]
Bylo to napsano u ty ctyrky. setllers jsem nikdy nehral, takze se neorientuju ani ve verzich.:(
Ale diky MIZ. :thumb
Ale moc díky za link na fórum, ještě ho prohrabu![/quote]
Bylo to napsano u ty ctyrky. setllers jsem nikdy nehral, takze se neorientuju ani ve verzich.:(
Ale diky MIZ. :thumb
[QUOTE=Martin_kukis;147167]nejdříve zkus co ti zbvládá monitor rozlišení a obnovovací frekvence .
----
A sakra nevšim jsem si že jsou to visty ... to je ta moje rada trochu mimo mísu sorry[/QUOTE]
Na tu obnovovací frekvenci bych to neviděl, pravděpodobně tam máš stabilně 60Hz, ale s tím rozlišením to může být pravda.
Já mám 17" BENQ FP71G+ a podporuje pouze rozlišení 640x480, 800x600, 1024x768 a samozřejmě nativní 1280x1024. Ostatní rozlišení (menší než nativní) taky zobrazí, ale už hodí hlášku že nejsou podporována. Hra ti to možná detekuje a proto ti to vyšedne. Zkus prohrabat *.ini nebo *.cfg soubory, jestli tam někde není kolonka s údaji o rozlišení a natvrdo ji přepsat. (Nevím jaké to je na Vistách, ale následující řádky platí pro XP.) Někdy to lze taky nalézt v registrech HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE a pak už si to musíš dohledat, taky v dokumentech, nebo TVOJE SLOŽKA DOKUMENTY - DATA APLIKACÍ, nebo TVOJE SLOŽKA DOKUMENTY - LOCAL SETTING - DATA APLIKACÍ. No prostě zkus to prohrabat.
----
A sakra nevšim jsem si že jsou to visty ... to je ta moje rada trochu mimo mísu sorry[/QUOTE]
Na tu obnovovací frekvenci bych to neviděl, pravděpodobně tam máš stabilně 60Hz, ale s tím rozlišením to může být pravda.
Já mám 17" BENQ FP71G+ a podporuje pouze rozlišení 640x480, 800x600, 1024x768 a samozřejmě nativní 1280x1024. Ostatní rozlišení (menší než nativní) taky zobrazí, ale už hodí hlášku že nejsou podporována. Hra ti to možná detekuje a proto ti to vyšedne. Zkus prohrabat *.ini nebo *.cfg soubory, jestli tam někde není kolonka s údaji o rozlišení a natvrdo ji přepsat. (Nevím jaké to je na Vistách, ale následující řádky platí pro XP.) Někdy to lze taky nalézt v registrech HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE a pak už si to musíš dohledat, taky v dokumentech, nebo TVOJE SLOŽKA DOKUMENTY - DATA APLIKACÍ, nebo TVOJE SLOŽKA DOKUMENTY - LOCAL SETTING - DATA APLIKACÍ. No prostě zkus to prohrabat.
Doplním: Úvodní filmeček je v 640*480, do něj se LCD přepne a jede. Pak naskočí úvodní menu, kde se monitor přepne do 800*600. V tom už zůstane, je to i nejmenší rozlišení, v kterém hra může jet. Pak jde nastavovat ještě 1024*768 a 1280*1024, ale celé nastavování je vyšedlé. Normálně jedu v nativním 1600*1200. Procházel jsem nastavení, ale tam se to tváří, že jiné rozlišení než nativní 1600*1200 to nepodporuje. V nVidia Control panel - Display - Manage custom resolutions mi 1280*1024 nešlo vytvořit, "test failed", přitom ta grafárna ten režim umí hned se 3 frekvencemi... :-O 1024*768 vytvořit šlo, ale hře to je fuk.
Přitom na ten úvodní filmeček a pak menu se to přepne správně, nechápu... Projdu to ještě znovu...
Přitom na ten úvodní filmeček a pak menu se to přepne správně, nechápu... Projdu to ještě znovu...
A co ovladač displeje? download
A co u jiných her? Tam ti to jde nastavit bez problémů? Nebo zkus některý 3D Mark, tam byl vždy bohatý výběr rozlišení. Aspoň zjistíš jestli se to projevuje pouze u Settlers IV.
Moc her tu nemám, ale u Homeworld 2 a Portál žádný problém. Akorát ten HW2 hlásil při instalaci, že mám staré ovladače a že mám kartu v PCI a rychlejší by byla v AGP, prostě stará hra neznající nový HW. Ale funguje zatím normálně.
Tak už nevím. Zkus ještě patch, nebo to přeinstalovat, nebo obojí.
Neva, i tak díky. Patch už jsem dal. Přeinstalaci můžu zkusit, ale na ní se toho moc změnit nedá, nevím...