Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 60

Téma: Router + porty záhada!

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Čus, nejprve než uvedu můj problém tak potřebuju lidi co pracujou v sítích atd.........
    Ono až napíšu o co se jedná tak se každej chyti asi za hlavu, ale je tu háček (záhada z velkym Z)

    No takže

    Potřebuju abych hostoval ve warcraftu3 (zakládal hru) i podle návodu: http://www.portforward.com/english/r...rcraft_III.htm
    Vše jsem udělal jak měl porty PC1 - 6112 a PC2 - 6113
    Teď ta záhada PC2 tam je Fowardnutej ten port 6113 (má zaplé firewalli atd.) a jde to!
    ALE PC1 když udělám stejnej postup jako u PC2 (samořejme změnim port) tak TO NEJDE!
    Zkoušel jsem všechno co jde úplně všechno to co napíšete to jsem už určitě zkošel...........

    Tento problém ještě nikdo nevyřešil nevím čím to je (prostě a jednoduše nedokážu si vysvětlit proč mi router blokuje přistup k jednomu PC a k druhému ne přitom všechny moje IP adresy v me síti jsou ke každému PC napasný spravně atd.......)

    BTW: než někdo začne psát že to je kvůli jedné veřejné IP tak omil tak každý router má snad funkci NAT - umožňuje připojit více počítačů na jednu veřejnou IP adresu - řeší se tak nedostatek přidělených veřejných IP adres

    Předem děkuji za rady, ale mylím že stejně asi nic zas nevyřeším(e), už po několika měsících jsem stratil víru.

    BTW: (Že mi to jde na druhém PC to je mi ukradené......neleze vysvětlovat. Potřebuju aby to šlo zde! )
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Deexer Zobrazit příspěvek
    když udělám stejnej postup jako u PC2 (samořejme změnim port) tak TO NEJDE!
    Zkoušel jsem všechno co jde úplně všechno to co napíšete to jsem už určitě zkošel...........

    )
    1. Hod screeny nastaveni z routeru a z ipconfigu nikdo tady nebude hadat co kde mas a nemas nastaveny.

    2. Nechapu vetu (samozrejme zmenim port) port bys mel povolit stejny jen v nastaveni routeru zadas ip obou tech pc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Máš adresy IP napevno, nebo aspoň přiřazený pomocí DNS dle MAC adres (tzn. že jednomu PC se přiřadí vždy stejná?)? Pokud ne, tak je nastav napevno. Pokud to poběží furt stejně, tak pak je zkus vyměnit,
    restartovat počítače (nebo aspoň zakázat a povolit síťový připojení) a radši restartovat (odpojit od proudu) i router. Půjde to pak na stejnym počítači, nebo na tom druhym, nebo na žádnym?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Martin_kukis
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    53

    Hmmm pokud to na jednom PC jede a na druhém né pak bude chybka v tom PC Tipnul bych to na WINdows firewall , Antivir, nebo jiný softík kvůli bezpečnosti. Zkos napřed všechno povypínat a pak uvidíš ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Ano, firewally na PCčkách to být můžou.
    Osobně bych ale i zkontroloval nastavení DMZ (demilitarizované zóny) - jde o to že na většině routerů jde nastavit aby jeden počítač byl jako defaultní příjemce veškeré komunikace, a jen pokud pravidla přeposílání portů říkají jinak tak by měl poslat komunikaci na jiné zařízení. Někde jsem se setkal se situací že v konkrétním případě tohle přesměrování nefungovalo. Netuším jestli DMZ používáš nebo jak je nastavená, ale možná by ti pomohlo nastavit aby onen defaultní počítač byl právě ten který chceš aby mohl hostovat Warcraft III. Potom by možná ani nebylo nutné mít další pravidla, pokud DMZ zabere jak má tak by spojení mělo naskočit - samozřejmě jestli se do věci nevloží nějaký ten další firewall.
    Samozřejmě tohle řešení má i nevýhody, předně v tom že takový počítač je na tom skoro stejně jako by měl veřejnou IP adresu - tudíž zranitelnější útoky z internetu které by za normálních okolností skončili na routeru. Samozřejmě taky pokud bylo předtím DMZ druhé PC tak je nutné do přeposílacích pravidel přidat i pravidla pro ono druhé PC které potřebuje a předtím tam nebyly.

    Ale v první řadě bych zkusil nejjednodušší řešení jestli jsi neudělal - přeposílat port 6112 na tvoje PC1, žádný 6113 nebo vyšší, protože ty se používají jen pokud máš *víc* počítačů v jedné privátní síti které hostují warcrafta.

    A jak pravil dřívější příspěvek, zkontroluj si nastavení IP adres na obou počítačích a jestli jsou napevno nebo je aspoň router přiřazuje napevno podle MAC adres - tak to mám u sebe doma a funguje to bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Ok obrázky tu nějaké dám, ale něvěděl jsem přesně čeho.

    Jinak todle nechapu vubec: A jak pravil dřívější příspěvek, zkontroluj si nastavení IP adres na obou počítačích a jestli jsou napevno nebo je aspoň router přiřazuje napevno podle MAC adres - tak to mám u sebe doma a funguje to bez problémů.

    Respektive nevim kde to v tom routru najit atd. Dále také DMZ taky nikde ani stopy že by se něco takového dalo nastavovat akorad u General Setap je zminene slovo DMZ ale nic dál............


    Co se týče firewallu tak W3 je povolen dokonce jsem i v OS nastavoval porty ktery má pouštět, a co se týče NODu tak tam jsem tak povipínal něco nic nefungovalo
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: port.JPG 
Zobrazení: 174 
Velikost: 207.8 KB 
ID: 5899   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: port2.JPG 
Zobrazení: 132 
Velikost: 188.9 KB 
ID: 5900  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    No nastav to tak ze v tech radcich budes mit
    192.168.1.100 port 6112
    192.168.1.100 port 6113
    192.168.1.101 port 6112
    192.168.1.101 port 6113

    nebo staci rozmezi to je v te kolonce range tazke to bude vypadat takhle
    192.168.1.100 port range 6112-6113
    192.168.1.101 port range 6112-6113
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No tak IP adresy vypadaj v poho. Tak teď zkus na obou počítačích vypnout IP přidělování adres pomocí DHCP a místo toho jim nastav IP napevno. (Start - Nastavení - Síťová připojení - Připojení k místní síti - Vlastnosti - [Zvolit Protokol tcp/IP] a Vlastnosti - Použít tuto ip adresu.
    A počítačům nastav opačný adresy, než měly předtim. (Do políčka IP Address pak vepiš patřičný adresy)

    Pak zakaž a povol síťový připojení na obou PC (pokud nevíš jak, restartuj) a restartuj router. A napiš, s kterým PC pak půjde jít na W3. Pokud pořád s tim samym, tak je to 100% v nastavení na tom počítači (pravděpodobně firewall). Pokud na tom druhym, tak je něco špatně nastavenýho na routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Pěkný trik Logoute, to by mohlo zabrat minimálně jako určení příčiny.
    Jinak, co se povolování / vypínání firewallů týče, nebyl bys první případ který sice vypnul firewall jen aby později zjistil že mu v systému trčí ještě něco dalšího co port zablokuje. Osobně jsem radil člověku kterému z jednoho PC na druhé FTP fungovalo ale opačným směrem se připojit nedokázal. Dostal prakticky stejné rady jako tady a nic nepomohlo. O měsíc později zjistil že to nějaký jiný software (jméno už nevím) blokoval. Odstřelil software a problém vyřešen.

    Pas!ku, přiznám se,*že*si*tvou*radou*jistý nejsem.
    Předpokládám že se snažíš dosáhnout aby se oba porty směrovaly na oba počítače, ale nevím jestli to takhle router umožní, jestli spojení jednoduše nepřepošle router podle pravidla na které narazí první a na druhý nic nezbude. Nebo ještě líp, jestli nebudou dostávat packety náhodně, to by byl horor. Tohle je třeba odzkoušet jak se to na routeru bude chovat.

    Deexere, pokud mi pošleš manuál nebo linku na manuál na tvůj router, můžu se mrknout jak to s tím DMZ u něho je, samozřejmě ne konkrétní nastavení ale aspoň kde to najít, záleží na tobě jestli to chceš odzkoušet. Až na sníženou bezpečnost, kterou inteligentně obsluhovaný dobrý antivir na koncovém počítači slušně řeší, jsem s ní nikdy neměl problémy a to u mě jede minimálně rok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Martin_kukis
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    53

    Hmmm to s tou DMZ zní zajímavě ale myslím že človíček se do toho normálně nevrtá. A jinak nám sem hoď scan z HIJakThis abychom se jukly co ti běží na tom špatném systému jestli tam není schované neco co by nám připadlo podezřele. A Pas!ka se musím zastat rozsahy portu se takto opravdu udávají . je to o tom že to chodí jen tam kde ten port je otevřený ;o))) a počítač který ho nemá nikde nastavený tak ho prostě zahodí ...
    Naposledy upraveno uživatelem Martin_kukis: 31-07-2008 v 14:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od pkovak Zobrazit příspěvek
    Pěkný trik Logoute, to by mohlo zabrat minimálně jako určení příčiny.
    Jinak, co se povolování / vypínání firewallů týče, nebyl bys první případ který sice vypnul firewall jen aby později zjistil že mu v systému trčí ještě něco dalšího co port zablokuje. Osobně jsem radil člověku kterému z jednoho PC na druhé FTP fungovalo ale opačným směrem se připojit nedokázal. Dostal prakticky stejné rady jako tady a nic nepomohlo. O měsíc později zjistil že to nějaký jiný software (jméno už nevím) blokoval. Odstřelil software a problém vyřešen.

    Pas!ku, přiznám se,*že*si*tvou*radou*jistý nejsem.
    Předpokládám že se snažíš dosáhnout aby se oba porty směrovaly na oba počítače, ale nevím jestli to takhle router umožní, jestli spojení jednoduše nepřepošle router podle pravidla na které narazí první a na druhý nic nezbude. Nebo ještě líp, jestli nebudou dostávat packety náhodně, to by byl horor. Tohle je třeba odzkoušet jak se to na routeru bude chovat.

    Deexere, pokud mi pošleš manuál nebo linku na manuál na tvůj router, můžu se mrknout jak to s tím DMZ u něho je, samozřejmě ne konkrétní nastavení ale aspoň kde to najít, záleží na tobě jestli to chceš odzkoušet. Až na sníženou bezpečnost, kterou inteligentně obsluhovaný dobrý antivir na koncovém počítači slušně řeší, jsem s ní nikdy neměl problémy a to u mě jede minimálně rok.
    Aha takže jsem v rozpacích nevim co teď dělat je toho mnoho..................
    Ohledně toho manualu to bude horší na stránkách edimaxu už muj typ neni (BR 6104K)
    Jinak co jediny v systemu by to mohlo blokovat by byl asi NOD32 ale tomu se mi moc veřit nechce(nebo to bude neco schovanýho)
    Stima portama muj router myslim že to nepustí abych nastavil stejne porty to už jsem myslim taky zkoušel.
    Nejprve by to asi chtelo na 100% vyloucit ze to neni OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Deexer
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    366

    scan:

    Logfile of HijackThis v1.99.1
    Scan saved at 15:14:15, on 31.7.2008
    Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16674)

    ***
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zkus to nejdřív s tim prohozenim ip adres. Budeme postupovat vylučovací metodou. Tak zjistíš že to je nebo neni OS. PAk můžeš vylučovat postupně věci v OS.
    Log vypadá čistej, ale toho NODA zkus vypnout.

    Manuál je tady česky bez obrázků:
    http://www.softcom.cz/Files/00003106-00012877.pdf
    a tady anglicky
    http://www.edimax.com/images/Image/m...BR-6104K_M.pdf
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Jinak tam nemas jen NOD32, ale Eset Smart Security, coz je NOD i s firewallem.Takze pravym na ikonce NODu u hodin a "Nefiltrovat sitovou komunikaci (Vypnout firewall)"
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Rozsahy se tak uvádí, to jo, ale nevím jestli vezme směrování stejných portů na víc IP adres. To by mohlo být horší.
    Ta DMZ je celkem jednoduchý způsob jak zprovoznit jeden hlavní počítač v síti prakticky bez omezení, proto ji používám. Druhý počítač funguje v síti normálně až na případy kdy něco hostuje, jako zdejší případ s warcraft 3. Nastavením DMZ na PC1 by problém s přeposíláním portů odpadl. Prostě by žádné pravidlo nebylo třeba.

    Přímo popis z manuálu:
    If you have a local client PC that cannot run an Internet application (e.g. Games) properly from behind the NAT firewall, then you can open the client up to unrestricted two-way Internet access by defining a DMZ Host. The DMZ function allows you to re-direct all packets going to your WAN port IP address to a particular IP address in your LAN. The difference between the virtual server and the DMZ function is that the virtual server re-directs a particular service/Internet application (e.g. FTP, websites) to a particular LAN client/server, whereas DMZ re-directs all packets (regardless of services) going to your WAN IP address to a particular LAN client/server.
    Což je to co jsem říkal.
    Pokud bys ho chtěl zapnout, podle manuálu je to v menu FIREWALL, tam podmenu DMZ.
    Tam by mělo stačit zaškrtnout "Enable DMZ" a do políčka "Client PC IP address" napsat IP adresu tvého PC1 - podle screenů co jsi poslal je to 192.168.2.100 . A pak zrušit nebo aspoň dočasně zakázat ty pravidla co jsi vytvořil, protože přesně jak říká manuál, mají přednost před pravidlem DMZ.

    Pokud byl problém s pravidly, tohle ho dokonale obejde.
    P.S.: Díky za linky na manuály Logoute
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket 775: zahada taktovaneho cpu
    Od Noedar v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-01-2011, 17:53
  2. Záhada s HDD a souborovým systémem
    Od Petr S. v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 18:33
  3. zahada modem arm-204
    Od b337 v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-06-2008, 17:56
  4. Zahada Meho Pc
    Od vincik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-04-2008, 21:42
  5. Zahada mého pc!
    Od ahoja v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-12-2007, 23:22