Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Gigabyte GA - MA78G - DS3H

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Mám MB Gigabyte GA-MA78G-DS3H a nevím, jak nastavit efektivně Bios. Nechtěl bych něco zkazit a tak bych chtěl poprosit a radu zkušenější. Procesor mám Athlon 64 X2 5000+ a grafická karta Gigabyte nVidia 9600 GT.

    Děkuji moc za pomoc
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 22-05-2009 v 22:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    No a co tam vlastne chces nastavit efektivne? Max vykon? Minimalni spotreba?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Chtěl bych maximální výkon. Nebo jestli by byl někde na netu nějaký návod, jak na to, abych se měl čeho chytit. Ještě bych se chtěl zeptat, kolik je pracovní teplota (či max.) procesoru. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Tak jsem BIOS tak nějak pomocí Světu hardware zvládnul, jen nevím, kde bych mohl zapnout ožnost, aby se procesor při dosažení kritické teploty sám vypnul a neupekl se. Nebo je tato funkce automaticky aktivována. Děkuji moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Procesor se vypíná sám při kritické teplotě kolem 100 stupňů. Pro dlouhodobý provoz by ale neměl překročit hodnotu TCaseMax.

    Co chceš vlastně ladit ? Jen to lechtáš nebo chceš pořádně taktovat ? Co máš za komponenty a chlazení (i skříně) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    No u te tve to nevim na 100%, ale nejspis to bude taky v BIOSu. Alespon u GA - MA78G - DS2H to tam je. Pokud projdes vsechny moznosti biosu, tak tam nekde bude. warning temperature a shutdown temperature.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    No u te tve to nevim na 100%, ale nejspis to bude taky v BIOSu. Alespon u GA - MA78G - DS2H to tam je. Pokud projdes vsechny moznosti biosu, tak tam nekde bude. warning temperature a shutdown temperature.
    Tak bohužel takovou položku jsem v BIOSu nenašel, je tam jen CPU Warning Temperature, což jsem nastavil na 70 st. a potom CPU FAN Fail Warning - Enable, CPU Smart FAN Control - Enable a CPU Smart FAN Mode - Auto. Větráček je 4žilový, tak bych asi měl nastavit PWM, ale nejsem si jist.

    Procesor se vypíná sám při kritické teplotě kolem 100 stupňů. Pro dlouhodobý provoz by ale neměl překročit hodnotu TCaseMax.

    Co chceš vlastně ladit ? Jen to lechtáš nebo chceš pořádně taktovat ? Co máš za komponenty a chlazení (i skříně) ?
    Promiň, možná blbá otázka, co je to TCaseMax ? Jinak bych chtěl zkusit trochu nataktovat a postupně z něj dostat maximum. Akorát nevím, jak na to . Komponenty jsou v podpise a chladič procesoru je Arctic-Cooling Freezer 64 Pro. Jiné chlazení ve skříni nemám, ale plánuji zakoupit 2 ks 12 cm větráků dopředu a dozadu skříně.

    Děkuji za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    TCaseMax je maximální teplota uprostřed IHS (???) pro dlouhodobý bezproblémový provoz (víceméně tak nějak). Mrkni na nějaké diagnostické utility v downloadu, např. AMD64 TCaseMax (), to by ti to mělo ukázat. Teplota v zátěži na jednotlivých jádrech by pro jistotu neměla být vyšší jak 2 - 3 stupně pod TCaseMax.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Jsem si stáhnul tu utilitku, ale nějak mi to moc nejede. Ukazuje mi to místo Athlona 64 X2 5000+, že mám procesror Sempron 4900+ a TCaseMax je 49 °C
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    No jo, už je přece jen starší...zkus nějakou novější utilitu nebo Google, něco určitě najdeš Našel jsem třeba Central Brain Identifier, záložka Mobility.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Tak při hledání TCaseMax, jsem se dozvěděl zajímavou věc. Všechny utility, které TCaseMax ukazují, tak jí pro můj procesor nezobrazí nebo je hodnoty 49 °C Tak jsem hledal na stránkách AMD DataSheet a tam je to opravdu popsáno dobře : Teploty TCaseMax se u procesorů AMD 65 X2 pohybují v rozmezí 49 - 65 °C a TControlMax je 70 °C. Takže si mohu vybrat
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 09-08-2008 v 11:20
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Aktualizace BIOSu Gigabite MA78G-DS3H??
    Od GUGA74 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-03-2009, 01:48
  2. Gigabyte GA-MA78G-DS3H + HDMI audio output
    Od superdrooper v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 13-03-2009, 20:17
  3. Gigabyte MA78G-DS3H nebo Gigabyte MA790X-DS4
    Od mstejska v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 22-02-2009, 17:39
  4. Chlazení chipsetů: Ga-ma78g-ds3h
    Od kevin00 v sekci Chlazení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 20:09
  5. Gigabyte GA-MA78G-DS3H - AMD 780G vyšší teploty?
    Od cefallu v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 00:50