Nenacita HDD-doporucovany-vobec
Zdravim prave teraz my prisiel novy zdroj-Enermax PRO82+ 425W nova mechanika-Samsung SH-S203P a novy HDD-Samsung SpinPoint F1 3.5" 320GB HD322HJ vsetkymy doporucovany a problem je v tom ze ked som tam hodil zdroj mechaniku aj hdd tak vsetko okrem toho hdd ide len ten disk sa ani za nic nechce rozbehnut skusal som tam davat aj ten jumper potom som skusal poprehadzovat tie kabliky cim sa zapina a restartuje pc a stale to nejde moja doska je asus p4p800x tak som sy myslel ze to bude tam ale to by sa my nenacitavala ani ta mechnika a to je tiez na sata rozhranie tak budem rad ked my nejak poradite lebo som uz uplne mimo z toho.
Pokud se ti při zapnutí PC HDD ani neroztočí tak je bud špatně napájen nebo je to vadný kus... PC ti musí naskočit do biosu i bez HDD pokud se tak stane a HDD stále nefunguje tak jej zreklamuj , nebo zkotroluj jestli je dobře zatrčen napájecí kabel.
Po dokladnejsom prezreti toho zdroje som si vsimol ze na tom napajacom kabeli nie je jeden kablik a to znamen aze moja doska potrebuje tych 20 pinov a tam ich je iba 19 neviem ako je to mozne ale asi to bude tym tak to asi reklamujem alebo ak mate nejake ine napady ako na ten napajaci dam 20 kablikov tak poradte.
Zvláštní teď jsem se díval na zdroj co nemám v PC je to KME 350W a ten má na 20pin 22drátků .A ty pouze 19 . Ale nevím jestli to s tím může mít souvistlost jelikož mechanika ti funguje a ta je taky v zpaojena v SATA.
Spíše vídím chybu v HDD. Může tam být vadná hlava nebo hned ze začatku vadny sektory... Zkus ještě jinej kabel kterej vede do desky , nebo použij ten co máš do mechaniky na hdd
Spíše vídím chybu v HDD. Může tam být vadná hlava nebo hned ze začatku vadny sektory... Zkus ještě jinej kabel kterej vede do desky , nebo použij ten co máš do mechaniky na hdd
Hm, ten chybějící drátek bude imho -5V, kterýžto napájení se dneska nepoužívá a některý zdroje ho už ani nemaj. Jestli všechno běží OK, akorát disk se neroztočí, a je napojenej na napájení, tak reklamovat. Jestli chceš mít jistotu, že je zdroj ok, tak zkus pověsit na stejnej konektor jiný zařízení, popř. pokud nemáš co tak můžeš zkusit ten konektor proměřit od multimetrem (ale pozor ať to nezkratuješ). Ale IMHO je disk kaput
(nebo si mu nezasunul napájení :-D)
(nebo si mu nezasunul napájení :-D)
Tak som zasa skusal a stale nic daval som to bez hdd potom som tam skusil dat stary hdd ten ma rozhranie ata tam mi len svietila dioda od hdd ale do biosu som sa vobec nedostal ale zacala svietit az po tom co som pripojil disketovu mehaniku uz som uplne v koncoch a mam strach ze to bude doskou,ale dioda na doske my svieti tak uz fakt neviem vsetko ide okrem toho ze sa nemozem dostat do biosu a nejde hdd kua drat.
Asus p4p800-x teraz som skusal vymenit aj napajacie kabely ale ani to nepomohlo neviem ci to nie je tym hdd lebo ked som na neho pozeral tak tam je len 3 gb prenos a moja doska podporuje len 1.5 GB ale vsetci my doporucovali tento ze to urcite pojde tak uz neviem aspon keby som sa do toho biosu nejak dostal.
Ja mam taky HDD s 3GB a deska bere jen 1,5Gb a vše funguje . Chtělo to jen přehodit jumper na disku... A provést ClearCMOS poté vše fungovalo.
No, hele, jestli Ti to nešlo ani bez disku, tak zkus odpojit vše nepotřebné, vymazat CMOS a nabootovat. Pokud to nepůjde, je z těch nutnejch komponent asi vadnej. A obávám se že to je asi konec této sestavy....
Ještě můžeš zkusit zapojit ten starej zdroj, jestli to není zdrojem, ale pochybuju.
Clear cmos je jumper vlevo nahoře od sata portů, mezi jižním můstkem a baterkou. Musíš vypnout počítač, přemístit ten jumper na piny 2-3 (má bejt na pinech 1-2) a počkej půl minuty. Pak ho vrať zpátky.
Ještě můžeš zkusit zapojit ten starej zdroj, jestli to není zdrojem, ale pochybuju.
Clear cmos je jumper vlevo nahoře od sata portů, mezi jižním můstkem a baterkou. Musíš vypnout počítač, přemístit ten jumper na piny 2-3 (má bejt na pinech 1-2) a počkej půl minuty. Pak ho vrať zpátky.
Tak teraz som vybral celu zakl dosku a ocistil som ju len tak stetcom a hned naskocila obrazovka asus ale este stale ked davam del tak sa nemozem dostat do biosu tak si myslem ze ked to dokladnejsie vycistim tak by to mohlo ist stalo to asi pol roka bez povsimnutia tak to moze byt aj tym co myslite?
Tak po 4 hodinach umorneho rozoberania a skladania stacila na to stara dobra osvedcena vodka a spilky so usi tam som to vycistil vsetky kontakty aj na grafike aj na zvukovke a namiesto del som zmacknul nejak nahodne tab a uz sa to formatuje dakujem vsetkym moc za rady a prajem omnoho lepsie skladanie pc ako som mal ja.