Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Asus A8R32-MVP Deluxe

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Mam takovej malej dotaz. Mam na teto desce v RAID 0 dane 2x320GB + 2x160GB disky. Chtel bych si ted updatovat BIOS (i kdyz nemam zadne problemy ale proste bych chtel mit ten nejnovejsi abych otestoval jak se na nem taktuje) No a nejsem si jisty zda upgradem BIOSu nezrusim cele nastaveni vsech RAIDů... Protoze pokud ano tak bych je musel vytvorit znovu a znovuvytvoreni RAIDu = smazani dat. Coz bych samozrejme nechtel. A prece jen zalohovat nekam vic jak 700GB se mi moc nechce

    Takze dotaz: Kdyz zmenim BIOS prijdu o nastaveni RAIDu? (ja si myslim ze ne ale radsi se zeptam... 700GB je 700GB )
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od first.indian
    Mam takovej malej dotaz. Mam na teto desce v RAID 0 dane 2x320GB + 2x160GB disky. Chtel bych si ted updatovat BIOS (i kdyz nemam zadne problemy ale proste bych chtel mit ten nejnovejsi abych otestoval jak se na nem taktuje) No a nejsem si jisty zda upgradem BIOSu nezrusim cele nastaveni vsech RAIDů... Protoze pokud ano tak bych je musel vytvorit znovu a znovuvytvoreni RAIDu = smazani dat. Coz bych samozrejme nechtel. A prece jen zalohovat nekam vic jak 700GB se mi moc nechce

    Takze dotaz: Kdyz zmenim BIOS prijdu o nastaveni RAIDu? (ja si myslim ze ne ale radsi se zeptam... 700GB je 700GB )
    No, mám tu zkušenost, že s některými deskami nastavení biosu (i RAIDu) zůstane, ale některé desky vyžadují po updatu znova kompletně vše nastavit... No, já nevím se zachová Tvá deska, ale na Tvém místě bych to hodně zvážil, jak už jsi sám řekl, 700GB je 700GB
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Tak jo, radsi nebudu hazardovat Ale kdyby tu byl nekdo kdo ma stejnou desku a pouziva RAID tak dejte vedet jak jste dopadli
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Tak jsem dneska kamosovi kupoval 2xWD My Book Pro 500GB a trochu jsem mu je "zajel" zazalohoval jsem si data a flashnul BIOS a pohoda RAID 0 zustal zachovan Takze soucasny BIOS je verze 0602. Uvidim zda bude mit i trochu vliv na overclock Druhej kamos ma prave skoro stejne PC jako ja (stejny procesor, pameti, deska) a dostal se na 2,8GHz jak nic s 0602 tak ho zkusim trumfnout
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 21-12-2006 v 23:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Takze jsem dosahl frekvence 2850MHz Jelo to i na 2,9GHz ale po 20ti minutach zateze na 100% to uz hodilo BSOD Budu se muset asi spokojit s 317*9
    EDIT: Nejvetsi brzda je patrne deska (chybi tam delicka pameti na 150 )
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 26-12-2006 v 17:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Na jednom foru jsem nasel zajimavy thread
    http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=104156
    Kde jeden uzivatel ma Opteron 165 CCBBE 0615DPMW 3.20GHz (9X356 @ 1425MHz HT) no tak to jdu jako okamzite vyzkouset jeho nastaveni
    I kdyz se docela divim jak uchladil tech _Processor Voltage_______________1.550V kdyz tam ma naosane jeste _VCORE Voltage_________________+200mV coz by davalo 1.750V coz na teto desce ani nejde nastavit no patrne ma jen tech 1.550V
    EDIT: hups on tam nastavil opravdu 1,7V Tak to teda nechapu jak toho docilil...
    EDIT2: Uz chapu ale nebudu tady vysvetlovat Tady http://rage3d.com/board/showthread.php?p=1334458455 jeste popisuje nastaveni pro Opteron 165. No schvalne to jdu otestovat (a kamos co ma stejnou desku i procesor taky doufam se jeden z nas dostane na 3GHz )
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 04-01-2007 v 21:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Takze jsem si trochu hral a tady je vysledek Akorat pri 3GHz mi nejak zahadne prestaly fungovat sitovky Takze si dam sitovku do PCI a snad to pujde i na 3GHz
    Tuhle desku muzu vrele doporucit Overclock lepsi jak na nejake trapne DFI
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: everest1.PNG 
Zobrazení: 178 
Velikost: 411.7 KB 
ID: 684  
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 05-01-2007 v 00:45
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Protoze zatim sam nevim co je maximum stabilni a je to individualni tak uvedu pouze hodnoty pri pretaktovani na 2,8GHz. Pozdeji mozna doplnim i vic ale to se uz moc nebude lisit od nastaveni v tomto prispevku.
    Jeste pridam nejake info o mem procesoru:

    Opteron 165
    OSA165DAA6CD
    CCBBE 0616XPMW
    145990AD60546

    Revize BIOSu 0602

    ADVANCED
    _Jumper Free Configuration
    _AI Overclocking_________________Manual
    _CPU Frequency__________________312
    _PCIE Frequency_________________100

    _FID/VID Change__________________Manual
    _Processor Frequency Multiple______X9
    _Processor Voltage_______________1.375V
    _DDR Voltage____________________2.80V
    _VCORE Voltage__________________AUTO
    _Northbridge Overvolt______________Enabled
    ___Core Voltage__________________1.3V
    ___HT Bus Voltage________________1.3V
    ___PCIE Voltage__________________1.2V
    _Southbridge Over-voltage_________Disabled

    _PEG Link Mode___________________Auto
    _PEG Buffer Length________________Auto

    _AI Clock SkewA__________________Auto
    _AI Clock SkewB__________________Auto

    _CPU Configuration
    _GART Error Reporting______________Disabled
    _MTR Mapping____________________Continuous
    _Cool N Quiet_____________________Disabled
    _HT Link Speed___________________800 MHz

    _Memory Configuration
    _Memory Timing Mode_____________Limit
    ___Memclock Value_______________166
    _MCT Timing Mode________________Manual
    ___CAS (CL)_____________________3
    ___TRAS________________________11
    ___TRP_________________________4
    ___TRCD________________________4
    ___TRRD________________________4T
    ___TRC_________________________10T
    ___TRFC________________________13T
    ___TRWT________________________5 clk
    _MCT Extra Timing Mode___________Manual
    ___TREF________________________15.6us
    ___DDR Input Strobe Skew_________Disabled
    ___DDR Data Driving Strength_______Disabled
    ___Burst2Opt____________________Disabled
    _User Configuration Mode__________Manual
    ___Read Preamble________________9.0ns
    ___Asyc Latency_________________10.0ns
    ___CMD-ADDR Timing_____________1T

    _Bank Interleaving_________________Auto
    _Burst Length____________________4 Beats
    _Software Memory Hole____________Disabled

    _ECC Configuration
    ___DRAM ECC Enable______________Disabled
    ___L2 Cache BG Scrub_____________Disabled
    ___Data Cache BG Scrub___________Disabled

    _Chipset
    ___VGA Priority___________________1st PCIE ->2nd PCIE

    _HT Config
    ___HT Link Speed_________________800 MHz
    ___CPU:RD580-NB HT Link Width____16 Bit

    ___RD580 HT Link Three State_______Disabled
    ___RD580 HT Drive Strength_________AUTO
    ___HT Receiver Comp. Ctrl__________Optimal

    ___RD580 HT PLL Control___________High Speed

    _PCI-E Configuration
    ___PCIE GFX1 Link Width___________X16
    ___PCIE GFX2 Link Width___________X16

    ___P2P Writes Between GFX Ports___Disabled
    ___10% Extra Current Between GFX__Enabled
    ___10% Extra Current Between GPP__Enabled
    ___10% Extra Current Between SB___Enabled
    ___10% Extra Current Between GFX1_Enabled
    ___10% Extra Current Between GFX2_Disabled

    Takze vysledek je nasledujici:
    CPU speed: 312*9=2808MHz
    MEM speed: 255*2=510MHz
    HT bus speed: 1248MHz
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 05-01-2007 v 17:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele sob007
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    72

    first.indian
    Zajimalo by me jak tam pasuje ten chladic na cpu koupil sem na cpu silencer 64 ultra a nevejde se tam ta pacička kvylu tomu černýmu pasív nevíš o nějakým jineným chladiči pokud mžno levnym co by se tam vešel
    Naposledy upraveno uživatelem sob007: 11-01-2007 v 16:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od sob007
    first.indian
    Zajimalo by me jak tam pasuje ten chladic na cpu koupil sem na cpu silencer 64 ultra a nevejde se tam ta pacička kvylu tomu černýmu pasív nevíš o nějakým jineným chladiči pokud mžno levnym co by se tam vešel
    Hmm tak kamos ma na teto desce CoolerMaster RR-DCH-S9U1 Hyper TX a chvali ho (no dostal se s nim na 3GHz ) Velkoobchodni cena je asi 350 bez dane takze tak do 500,- s dani se snad da sehnat
    Na CZC stoji bohuzel skoro 600,- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41715
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele sob007
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    72

    Měl byhc pár otázek:
    1. zajímalo by mě jaká je max dělička pro paměti a jestli se dá někde v biosu nastavit manualně nikde sem to nenašel jen je u pamětí u jedný položky nastavení limit a pod tim frekvence paměti ale tu děličku sem nenašel

    2. někdy kdž vyjíždím z biosu i když tam třeba nic nezměnim tak se mi na monitoru rozsvítí oranžová dioda a nic zmáčknu reset a pak to tepráv začne najíždět

    3.pak mám problém že někdy když nabýhá počítač tak po uvodním logu asus se na monitoru nic neobjevuje až tam najede plocha ani když chci najet do biosu

    4. a pak mám problém se zvukovkou přehodila my repro levej za pravej a na opak dělá to aj u sluchátek a aji na předním panelu

    ps: určitě je to problém mezi kláveskou a monitorem ale nevim co stim už tak dik za případný rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele sob007
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    72

    Jo jinak mám tady tuhle desku + cpu 3200+ fsb 260MHz pro zatim + ram 2x512 ddr400 + vga asus x1950pro cf (byla levnější jako normalní )
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od sob007
    Měl bych pár otázek:...
    1)Limit a ty cisla pod nim jsou ta delicka a HT dam pro jistotu taky
    200 = 1/1_____________1000 = 5x
    183 = 9/10____________800 = 4x
    166 = 5/6_____________600 = 3x
    133 = 2/3_____________400 = 2x
    100 = 1/2_____________200 = 1x
    2)neco podobneho mi delala kdyz jsem mel neco spatne nastavene. Kdyz dam treba restart (natvrdo) tak se nezapne. Musim treba PC vypnout a zapnout. Nejak jsem to neresil protoze tvrdy restart moc nepouzivam.
    3) A co bys tam chtel jako met? Me to ukaze prvni obrazovku s procesorem a RAM, atd.. pak skoci disky a pak windows (pokud mas treba vyplej jeden diskovy radic tak se start PC taky nebrzdi jeho vypsanim a rovnou ho to preskoci a nezobrazi se)
    4)mno integrovanou zvukovku nepouzivam ale kamos ji pouziva a na problem nenarazil. Zkus se podivat zda mas vsechno dobre zapojene do desky. A pokud mas vsechno dobre tak to bude soft problem takze zkus stahnout aktualni ovladace ke zvukovce a pohrat se s tim Jinak doufam ze mas aktualni BIOS 0602

    Jinak na taktovani doporucuju pouzit programek A64Info. Das si Calculartor a pak Get actual values a pak jen zvysujes a vidis presne jak se ti zmeni HT a frekvence pameti Takze u tebe kdyz mas Multiplikator 10 tak bych nastavil delicku pameti na 133, HT na 4 a FSB bych zkousel co to da Mozna se dostanes i pres 280FSB Coz by byla v tvem pripade frekvence 2800MHz coz je myslim dostacujici vysledek
    http://avala.yubc.net/~lukija/A64Info-beta.exe
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 12-01-2007 v 23:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele sob007
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    72

    JJ moc dík no a k tomu nabýhaní tak že tam právě není někdy ani logo win a ty běžící čtverečky ani když dam del tak nenaběhne bios zobrazý se až naběhlá plocha tak se mi tozdá divný ale nijak mi to nevadí když zrovna nechci do biosu ale jinak jede zatim dobře a dik za tipy budu informovat jak to pokračuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od sob007
    JJ moc dík no a k tomu nabýhaní tak že tam právě není někdy ani logo win a ty běžící čtverečky ani když dam del tak nenaběhne bios zobrazý se až naběhlá plocha tak se mi tozdá divný ale nijak mi to nevadí když zrovna nechci do biosu ale jinak jede zatim dobře a dik za tipy budu informovat jak to pokračuje
    Tak do BIOSu se dostanes leda hned pote co deska poprve "zapípá" stisknutim DEL Jo a takovej malej figl dobrej co se mi na teto desce libi: Kdyz taktujes tak nastavis treba nejake hodnoty, das ulozit, PC se restartne a ouha... nenajede... Co ted? Na jine desce muzes dokola restartovat a restartovat a nenajede a nenajede. Jedina moznost tedy jumper na restart BIOSu. Na teto desce ovsem ne Kdyz 2x po sobe PC nenajede tak se BIOS sam prepne do default nastaveni (pouze co se frekvence FSB a HT a napeti a multiplikatoru tyce). Pokud ovsem neco zmrvis v nastaveni pameti a PC nenajede tak te nemine hledani jumperu
    PS: Pokud mi chces podekovat za dobre rady ktere ti pomohly tak muzes vyuzit reputacni bodiky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. ASUS A8N32-SLI DELUXE ci ASUS A8R32-MVP DELUXE???Pls nazory
    Od Zuby v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 22:48
  2. Socket AM2/AM2+: Asus M3N-HT Deluxe
    Od Vezir v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 20-12-2008, 00:50
  3. ASUS A8N-SLI Deluxe
    Od Marka v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-08-2006, 16:28