Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Reboot and select proper boot device… + PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    4

    Zdravím, mám notebook ASUS AMD Seprom 3400+. Hard disk mám rozdělený na C a D.

    A během nabíhání Windows mi začala občas objevovat hláška "Reboot and select proper boot device, or insert boot media in selected boot device and press any key". Když jsem něco zmáčkl, tak to většinou najelo přinejhorším na několikátý pokus. Jenže jednou mi to vůbec nechtělo najet, tak jsem byl nucen hodit formát, tak jsem zformátoval Cčko a nainstaloval znova a nějakou dobu to v pohodě jelo (na Dčku data zůstaly v pohodě). Ale zase po nějakém čase se začala objevovat při náběhu hláška Reboot and select… a po nějakém čase opět už jsem to nerozjel, jenže teď už mi to úplně zlikvidovalo Cčko i Dčko, že ty oddíly mi tam zůstaly, ale jako Neznámý formát a všechna data pryč. Tak jsem chtěl to nainstalovat ten Windows znova a během instalace Windows mi začla naskakovat „modrá smrt“ PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Až asi na třetí pokus jsem tam ten Windows nainstaloval. Jenže zase mi tam nabíhá při zapnutí notebooku hláška Reboot and select proper boot device…. A toho se asi nezbavím

    Nevíte prosím vás, čím to může být? Odchází mi harddisk?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Může bejt; zkoušel jsi kontrolovat paměť memtestem, jestli neni špatná paměť?

    Jinak pokud chceš dostat data z toho Dčka a bylo to NTFS, nejspíš došlo ke zničení boot sektoru jednotky, kterej má kopii na konci jednotky takže by měl jít obnovit buď v diskeditoru (trochu náročnější, dělal jsem několikrát) nebo je na to dokonce i nějakej tool od Microsoftu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Taky by moh čistě bejt jen uvolněnej konektor u hdd. Jestli to máš v záruce, tak to dej do záruky. Jinak zkus ten memtest, zkus otevřít ntb a zjistit, jestli se ti neuvolnil konektor u HDD, možná i zkusit vyndat paměť a očistit konakty (ale to je hodně nepravděpodobný, to až když už vůbec nebudeš vědět co.).
    Jestli Ti dělaj randál větráky, tak taky může pomoct rozebrat ntb a vyčistit od prachu, může se přehřívat. V každym případě zkontroluj teploty.

    Na to Dčko si stáhni todle:
    http://www.pcinspector.de/Sites/file...htm?Language=1
    Ale pokud to nepotřebuješ hned, tak nejdřív vyřeš HW problém. Nebo to opravíš a ono se to zas zruší...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    4

    v záruce je, tak asi dám tu záruku teda. Jsem jen chtěl zjistit, jesi to není nějaká blbost, co jde spravit bez lezení dovnitř.. Data si naštěstí vždy poctivě zálohju, tak jsem o nic nepřišel

    Memtest jsem už zkoušel, to projelo v pohodě bez chyby.

    Jinak taky mám ještě jeden problém na tom notebooku, a to že ve Windowsu mi funguje mechanika jen na režim PIO. Jednoho krásného dne ve Windowsu mi mechanika přestala načítat CDčka a DVDčka a tak jsem změnil ten režim přenosu z DMA na PIo a jede přenos dat, jen je to pomalejší o dost. To by nešlo vyřešit nějak lehčeji? Protože jinak když bych chtěl při startu nbootovat nějaké bootovací CD, to v pohodě jde, jen jak najede windows tak to přes ten režim DMA nic nenačte ve Windowsu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jakej máš kabel? Neni nějakej zlámaej nebo tak? Zkus ho vyměnit, nebo aspoň vytáhnout a znova tam vrazit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Czechtim Zobrazit příspěvek
    v záruce je, tak asi dám tu záruku teda. Jsem jen chtěl zjistit, jesi to není nějaká blbost, co jde spravit bez lezení dovnitř.. Data si naštěstí vždy poctivě zálohju, tak jsem o nic nepřišel

    Memtest jsem už zkoušel, to projelo v pohodě bez chyby.

    Jinak taky mám ještě jeden problém na tom notebooku, a to že ve Windowsu mi funguje mechanika jen na režim PIO. Jednoho krásného dne ve Windowsu mi mechanika přestala načítat CDčka a DVDčka a tak jsem změnil ten režim přenosu z DMA na PIo a jede přenos dat, jen je to pomalejší o dost. To by nešlo vyřešit nějak lehčeji? Protože jinak když bych chtěl při startu nbootovat nějaké bootovací CD, to v pohodě jde, jen jak najede windows tak to přes ten režim DMA nic nenačte ve Windowsu.
    Vypada to na chybu radice. Coz u ntb znamena jen vymenu zakladni desky. Data, jak jsi psal zalohovana mas, takze je to v pohode.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Jakej máš kabel? Neni nějakej zlámaej nebo tak? Zkus ho vyměnit, nebo aspoň vytáhnout a znova tam vrazit.
    U ntb asi s kabelem moc laborovat nemuze, ze? Kdyz na SATA tam zadne nejsou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, evidentne neni SATA, když to jde přepnout do PIO, že :-)
    A jak by ta mechanika asi byla pripojena na zakladni desku? Bezdratove? To si pis, ze tam nejakej kabel je
    (normalne existuju NTB verze PATA konektoru), nebo tam muze bejt jen konektor. Oboji se muze trochu uvolnit, kabel mohli pri montazi poskodit a casem zkorodoval. ALe tipoval bych to na uvolneni.
    Kdyz mechanika pada do PIO rezimu, tak to z 95% bejva kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Jakej máš kabel? Neni nějakej zlámaej nebo tak? Zkus ho vyměnit, nebo aspoň vytáhnout a znova tam vrazit.
    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    No, evidentne neni SATA, když to jde přepnout do PIO, že :-)
    A jak by ta mechanika asi byla pripojena na zakladni desku? Bezdratove? To si pis, ze tam nejakej kabel je
    (normalne existuju NTB verze PATA konektoru), nebo tam muze bejt jen konektor. Oboji se muze trochu uvolnit, kabel mohli pri montazi poskodit a casem zkorodoval. ALe tipoval bych to na uvolneni.
    Kdyz mechanika pada do PIO rezimu, tak to z 95% bejva kabel.
    U ntb se hdd a DVD mechaniky pripojuji jen nasunutim na patricny konektor.
    Ale omlouvam se, protoze jsem prehlidnul ten PIO. Nicmene mas pravdu, ze muze byt problem v konektoru, respektive v jeho spojeni. Staci odsroubovat sroubky, ktere drzi HDD (vetsinou dva) vysunout HDD a zasunout zpet. To same i s DVD mechanikou.
    Pokud to nepomuze, tak urcite reklamace.
    Nicmene se stejne priklanim k nazoru, ze je spatny radic na MB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    4

    OK.
    Díky moc

    Ten PIO režim jsem si musel přepnout sám (přesně ve Správce zařízení tak v "Řadiče IDE ATA/ATAPI" primární kanál IDE jsem nastavil režim přenosu na PIO u Zařízení 0 - to by měla být ta mechanika asi když potom už načítá ), jinak bych nic nenačetl při tom DMA režimu. Automaticky se mi vždy nastaví při instalaci Windows DMA režim.
    Ale i když mám nastavený DMA režim ve Windowsu na té mechanice, tak když strčím do mechaniky např. instalační CD Windowsu, a hodím restart, tak to v pohodě nabootuje to bootovací CD. Jako jak mám nastavené, že prve hledá "systém" na CD a až pak na disku, tak mi najede možnost té instalace Windows. To ta mechanika používá nějaký jiný speciální režim při zapnutí notebooka, než najede Windows?
    Naposledy upraveno uživatelem Czechtim: 06-08-2008 v 11:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No DMA režim musí mít ovladače. Bootovací CD má jen nejnutnější holej systém, aby to naběhlo. Takže DMA nepoužívá. Proto to jede.

    HiLow: U SATA je to sice obvyklý řešení, ale IDE disky bejvaly zapojený i kabelem. Nechci tvrdit že to bylo převažující řešení (takovej přehled nemam, je možný, že jsem se setkal právě s raritama) ale třeba tady máš příklad:
    http://www.cs.bath.ac.uk/~jpc/vaio/
    http://forum.notebookreview.com/show...97&postcount=4
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    U SATA je to sice obvyklý řešení, ale IDE disky bejvaly zapojený i kabelem. Nechci tvrdit že to bylo převažující řešení (takovej přehled nemam, je možný, že jsem se setkal právě s raritama) ale třeba tady máš příklad:
    http://www.cs.bath.ac.uk/~jpc/vaio/
    http://forum.notebookreview.com/show...97&postcount=4
    Ok, ja se zatim setkal jen s bezkabelovym resenim. Diky za info.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    4

    Tak už se mi vrátil z reklamace s výsledkem:
    Na sekundárním řadiči nefunguje DMA mód a občas způsobuje selhání bootování systému. Provedena výměna základní desky ze S/N....
    Testy OK. Výstupní kontrola OK.


    Tak spraveno... super a šlo jim to docela rychle kdysi jsem čekal s normálním PC přesně měsíc (
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1

    Tenhle problém má úplně prosté řešení stačí si nastavit v Bootu spouštění i z harddisku ne jen z mechaniky... (osobně zažito a vyzkoušeno)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. No bootable device -- insert boot disk and press any key
    Od pawels v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-03-2014, 07:31
  2. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 14-12-2013, 11:48
  3. BSOD page_fault_in_nonpaged_area
    Od MartinZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-06-2012, 00:09
  4. Problém s HDD - modrá smrt - inaccessible boot device
    Od haniccka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-12-2007, 12:37
  5. Hard Disk Priority vs. Boot Device
    Od edenboy v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-06-2007, 08:02