Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: nelze připojit notebook do domaci wifi site - (**vyriešené**)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Dobry vecer,
    prosim o radu vas odborniky, jsem uz bezradna.
    Preinstalovali jsme windowsy XP home edition, bohuzel nelze pripojit k netu. Ostatni notebooky v pohode pracuji....
    je to adsl s wifi od o2
    hlasi to: pripojeno, rychlost 54 Mb, pakety odeslane 69 a prijate 0, vynikajici signal, ale na net se ani nedostanu. Pokousela jsem upravit DHCP -automaticky to vubec nenacte IP adresy-takze je to upravene dle vedlejsi notebooku, ktery bez problemu funguje....ale ani tak nic...
    ach jo...uz nad tim sedim cely den a nevim kudy kam..Odbornici,poradite prosim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Možná ti na tom routeru neběží DHCP server (což je ale někdy i lepší vzhledem k bezpečnosti). Pokud to nastavíš stejně jako na nb (tj. stejnou IP adresu) tak to samozřejmě nepude, protože 2 PC nesmějí mít stejnou IP. Nastav to stejně, kromě posledního čísla u IP adresy, který dej jiný než mají ostatní počítače v síti. Pokud to nepude, napiš dál, je ještě několik dalších možností (zabezpečení heslem - ale na to by se měl při připojení sítě zeptat sám, pokud už hlásí "Připojeno" tak tohle by mělo jít jenom asi nemá IP). Případně nejaká filtrace podle IP (tj. možná nepude nastavit libovolná IP ale měla by bejt stejná jako byla u toho PC před přeinstalováním). Na to je nejlepší se podívat do www rozhraní routeru a tam to zkontrolovat.


    Jinak ještě poznámka jestli nemáš na routeru nastavený aspoň WEP (a nejlíp WPA) a a heslo, tak ti trochu hrozí, že se přes tebe budou na net připojovat sousedi takže bych doporučil to případně zabezpečit jestli není.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Pokud není používan DHCP tak je nutné nastavit taky DNS. Bez toho Vám nebude fungovat překlad adres a tím pádem se notebook bude tvářit, že je připojen, ale na net se stejně nedostanete. Zkuste se podívat na fungující počítač v síti a nastavit DNS stejně. A samozřejmě platí, že poskytovatel musí vaši IP znát a nebo musí být na cestě router, což předpoklám je Váš případ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Ano,
    zakladatelem site jsme my (pres o2 samozrejme), zabezpeceni proti sousedum mame taky:-)
    Původni IP adresu, ktera byla pridelena původne tomuto notebooku ale nevim...
    webove rozhrani routeru -mate asi namysli instalacni cd?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Na webové rozraní: Spusť cmd (win klávesa + r), napsat cmd, enter. Tam napiš ipconfig
    Najdi řádek s výchozí brána:, to co je za dvojtečkou (čtyři čísla oddělený tečkou) je ip adresa routeru,
    napiš ji do internetovýho prohlížeče.
    Bude to po tobě username a chtít heslo. Pokud jste ho
    neměnili, bude pravděpodobně obojí admin, pokud ne, tak bude někde na routeru nebo v jeho manuálu napsaný.

    No a pak se můžeš kouknout, jak to máte nastavený, možná příčina (jestli je na NTB dobře nastavený
    heslo a použitý šifrování pro přihlášení do sítě) je, že máte povolený přihlášení k routeru jen některejch mac adres. Pak bys tam musel přidat mac adresu toho novýho ntb, zjistíš ji pomocí příkazu ipconfig /all
    (opět v cmd).
    adres
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 04-08-2008 v 13:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No, já předpokládal že když se mluvilo o přeinstalaci, že se to přeinstalovalo na ten samej počítač, takže by MAC adresa měla zůstat stejná; ale jestli je to jinej počítač, tak samozřejmě může být problém i v tomhle. Každopádně, jak správně zmínil xmarek, je nutný nastavit i adresy DNS, aby fungoval správně přístup na internet (opět zkopírovat z nastavení na funkčním PC - zkopírovat všechno jak tam je s výjimkou IP adresy, u který změnit poslední číslo, a to na něco jinýho než 1 což bude pravděpodobně adresa routeru, 254 a 255 se taky nehodí ).

    Nejlíp otestovat nejdřív pingem na router, jestli funguje spojení tam (např. "ping 192.168.0.1"), a pokud ano, tak zkusit např. "ping www.google.com" - pokud nepude, je špatně dns. Samozřejmě k tomu všemu už je nutný, aby pc měl přidělenou nebo nastavenou správnou IP adrresu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Takze: dopoledne jsme doinstalovali aktualni ovladace k wifine a ted to uz konecne funguje!!Hura,hura...bylo tp zrejme pouze spatnymi ovladaci
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Hmmm, tak sme byli všichni mimo :-D. Gratuluju k vyřešení...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-03-2011, 18:39
  2. Nelze se připojit na WIFI
    Od Mateskuci61 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-11-2010, 12:49
  3. Vytvoreni domaci site 2 - (**vyriešené**)
    Od WellBloud3003 v sekci Sítě
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-01-2009, 12:27
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-10-2008, 17:04
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 16:43