Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 45

Téma: vylepšení nebo raději nový pc?

  1. #31
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    víte, celý ten můj nápad o pc vznikl takto: jednoho dne přišel šéf,vybral pár lidí ( i mě),s tím, že máme možnost si přividělat...Ale musíme zvládnout úkoly do 15.9.08..práce je moc,musím si jí nosit domů...Tak nosím...ale celý pc z práce...vozím ho autem,nosím sem a tam...bojím se poškození..Už mě to nebaví,tak chci upravit to co mám doma..jen to nejnutnější...Nebo pořídit nový stroj a využít ho třeba i na hry...V případě, že práci stihnu,dostanu odměnu ( no,2 mé platy+k tomu normální výplatu),pokud se spozdímo2 týdny,tak bez odměny... jo a tentozdroj by jste mischválili?

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41810
    Naposledy upraveno uživatelem Lukáš 85: 05-08-2008 v 11:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No spíš ne. Neni úplně blbej, ale už je za zenitem. má učinnost 70-80%, zatímco dnešní dobrý zdroje maj nad 80%. Navíc, pokud neplánuješ Crossfire či sli či Nvidii 260/280, tak zcela stačí 400W zdroj.
    Takže pokud chceš šetřit, tak tendle
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50536
    pokud chceš IMHO dneska nejlepší zdroj v rozumný cenový kategorii
    (pokud nechceš modulární kabeláž, což je diskutabilní věc -
    pohodlný, ale přechodový odpory na konektorech).
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54009
    Nebo kompromis (no spíš až na detaily nejlepší zdroj - oproti
    ENERU má cca o 2% nižší účinnost, o málo horší osazení
    kondíkama - ale furt o třídu lepší než fortron a o maličko
    hlučnější větrák (tzn. uslyšíš ho z 15cm, ne z 10cm)).
    Zato má o 25W větší výkon a nižší cenu.
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48157

    Teda větší výkon vlastně nemá: protože má jednu 12V větev,
    kterou lze zatížit 33A. Zatímco Ener má 312V větve (ale kdoví, jak je
    to uvnitř - u enerů to nebejvaj zcela samostatný větve - takže
    nevím, nakolik je to výhoda), kdy dohromady jdou větve zatížit... 33A :-)
    Zatížení ostatních větví dnes již nehraje roli. Takže to, že je na něm
    naspáno 450W zatimco na eneru jen 425W je jen marketing a
    (opravdu nepříliš významnejm) nedostatkům corasiru stojí pouze
    vyšší cena Eneru.
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 05-08-2008 v 13:59
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Na zdroji si raději trochu připlať a vezmi Corsair VX450, jak už byl navrhován.

    Pokud chceš zlepšit běžnou práci, tak momentálně tě brzdí paměti a CPU. Můžeš buď pořídit novou desku s CPU i paměťmi (stojí teď málo) anebo jen CPU a desku, tvé současné paměti jsou DDR2, byť pomalé a jen 1 GB, ale myslím, že zlepšení by bylo znát i tak. Za měsíc můžeš přikoupit rovnou třeba 4 GB a novou VGA. Teď ale myslím potřebuješ nutněji zrychlit práci, než hrát, takže bych VGA odsunul a s tím 1 GB se dělat celkem dá...

    Dobrá kombinace deska+CPU je ASUS M3A78-EMH HDMI a AMD Athlon 64 X2 4800+ EE BOX (4050+ nebo i 4600+ se IMHO nevyplatí, oproti prvnímu je tam nárůst 400 MHz za 95 Kč, navíc nemá celý násobič, a oproti 4600+ je to pořád 100 Mhz za 50 kč ).

    Celkem deska+CPU+zdroj 3 918,- Kč na proformu a dodání domů nebo 3 895,- Kč osobně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    Pokud mohu...raději bych procesor Pentium...k tomu tu desku...budu počítat později se 4gb pamětmi,grafiku od ati hd 3850 výše....nechci vyloučit geforce 8800gt....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Záleží, jestli budeš taktovat, pokud ne, za ty peníze se víc vyplatí AMD.

    Pokud Intel, tak třeba ASUS P5K-VM (G31 desky mají ošklivý limit na paměti) + Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX.

    To je 4 373,- Kč proforma+pošta/4 360,- Kč osobně. Hm, varianta na AMD mi přijde lepší, jak bylo řečeno, desky s integrovanou VGA na Intelu jsou naprd a ty lepší drahé...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Chceš taktovat?

    Todle by se Ti mohlo hodit:
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...795#post148795
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 05-08-2008 v 18:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    ok...díky....sice nevím za kolik bych mu mé P4 měl prodat,ale to mi tu jistě někdo řekne....a mohl ? bych ho nahradit tímto http://komponenty.sbazar.cz/procesor...-o1714344.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Lukáš 85 Zobrazit příspěvek
    ok...díky....sice nevím za kolik bych mu mé P4 měl prodat,ale to mi tu jistě někdo řekne....a mohl ? bych ho nahradit tímto http://komponenty.sbazar.cz/procesor...-o1714344.html
    Myslíš nahradit ve stávající desce? To by bohužel nešlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Myslíš nahradit ve stávající desce? To by bohužel nešlo.
    Citace Původně odesláno od Lukáš 85 Zobrazit příspěvek
    Pokud mohu...raději bych procesor Pentium...k tomu tu desku...budu počítat později se 4gb pamětmi,grafiku od ati hd 3850 výše....nechci vyloučit geforce 8800gt....
    tiež som to chcel napísať ale chce kupovať aj dosku
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    tiež som to chcel napísať ale chce kupovať aj dosku
    je myšleno mě nebo zájemce o P4?nějak mi to nepřemýšlí....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    myslel som tak, že pri kúpe CPU kúpiš aj dosku
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ale je to irelevnatní, protože za tu cenu sežene novej 8200 v krámě.
    lukas: Abys nakonec neztratil vic casu hledanim, nez ti novj cas prinese. Dej sem castku, kolik za to chces vydat hned a pak dejmetomu limit, kterej ses ochotnej vydat do pul roku a rekni, jestli chces tktovat nebo ne a my Ti neco konkretniho navrhnem. Takhle tu padaj návrhy od nejlevnějších sestav až po IMHO zbytečně naddimenzovaný...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Občasný diskutér Avatar uživatele kolecko
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    65

    Podstatne vylepsenie by sa rovnalo vpodstate novsemu pocitacu. Ale to tu uz bolo spomenute.

    V hrach (vo vacsine strielaciek) zalezi hlavne na vykone grafiky a na velkosti ramky.

    3GHz P4 s HT nie je uplne najmladsi procesor, este chvilku vydrzi.
    2x512 ram je uz naozaj trochu malo, radsej kup 2x1G
    MB - tu vidim problem, 945GZ je naozaj tazky oriesok, ale zatial to nechaj tak.
    VGA - mam sice Sapphire 3870/512DDR4, ale odporucal by som Leadtek 9600GT/512 DDR3
    Zdroj - tuto zostavu v pohode utiahne hocijaky Fortron od 350W vyssie, ale odporucam aspon Bluestorm 400W, ma 6pinove napajanie PCIe VGA

    Takze resume:
    RAM - 2x1024
    VGA - 9600GT/512
    Zdroj - Fortron Bluestorm 400W

    Ak by toto nepomohlo, bude treba novu dosku (nizka rychlost) a az potom CPU. Vsetko zalezi na financiach.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    no...ok....tak tento měsíc do pc dát tak 2500-3500 ( nevím jaká bude výplata ),pak až do vánoc mi každý měsíc určitě neublíží 1500...asi ani 2500,-...zato bych rád měl o vánocích doma dvou (tří) jádrovou stanici v obalu cca viper,s výkonym zdrojem ( nebráním se představě zapojení SLI -byť obyčejných karet),procesor klidně taktovat -jde mi o cena/výkon, hdd 160gb již vím, že nestačí-proti dvou diskum nic nemám např. 160+300 A taky nemám nic proti splátkám....Takže sestava za 15000,- po 1/10 splátkách objednání příští týden...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tak to bych vy3el ze sestavy, co se m dal klingacik s tim, že jestli chce šetřit, tak lepší poměr cena výkon
    a dostatečnej výkon i OC schopnosti má procesor E7200. Ušetřit se dá i na grafice (ati 3850 či 3870), ale tam to neni tak jasný, 4850 je o velkej kus výkonnější než 3850, tam je rozdíl ceny oprávněnej. Na druhou stranu na nějaký normální základní hraní stačí i 3850, pokud to má bejt jen občasý rekreační vyžití/nebo jestli chceš když už to kupuješ aby to bylo
    fakt dobrý :-O, to už je na Tobě.
    Poslední kde se dá ušetřit je skříň, YY Cetus popř. Antec Three Hundred jsou dobrý skříně a stojej o něco míň. Ale ani ten centurion neni špatnej (a je o něco masivnější než ten three hundred a o něco hezčí než ten cetus). Naopak bych zauvažoval jestli stačí 320GB disk, pokud ne, bral bych WD 6400AAKS.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Víkendová diskuze: Apple nebo raději ne?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 27-06-2011, 15:18
  2. Víkendová diskuze: Šifrovat! Nebo raději ne?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 14-05-2011, 15:00
  3. Hrajete raději CoD2 nebo CoD4 ?
    Od Kubajs66 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 19-06-2010, 01:36
  4. Socket 1156/1366: Čekáte na 1156 nebo raději 1366
    Od Dacon v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 12-08-2009, 20:46
  5. Mechaniku s ATA, nebo raději SATA?
    Od fanynek v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 20-04-2007, 15:33