Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 45

Téma: vylepšení nebo raději nový pc?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    Procesor Intel Pentium 4 524, 3081 MHz (23 x 134)
    Název základní desky Gigabyte GA-945GZM-S2 (3 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM,..
    Čipová sada základní desky Intel Lakeport-G i945GZ
    Grafická karta Intel(R) 82945G Express Chipset Family (128 MB)
    Zvuková karta Realtek ALC883 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
    Pevný disk MAXTOR STM3160211AS (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)
    Optická mechanika TSSTcorp CD/DVDW SH-S182M (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:18x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

    Sloty pro paměti:
    DRAM slot #1 512 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
    DRAM slot #2 512 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)

    Ahoj....prosím poradtě mi,zda má cenu tento počítač ještě vylepšovat nebo koupit nový? Chci investovat co nejméně peněz,jedná se mi o použitelnost ve hrách a obecném zvýšení výkonu.Představu mám koupě dvoujádrrového Intelu a grafiky třeba s čipem NVidia geforce 8600gt...raději bych 8800gt...též předpokládám rozšíření RAM..Ale bojím se vzájemné kompaktibility...děkuji za vaše reakce..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Co se týče CPU tak support list máš tady, hlavně si zkontroluj jakou máš revizi desky a BIOS.

    Doporučil bych Dual-Core E2180 a přetaktovat, cca 2,6 GHz dá i s box chladičem na default napětí (a možná i na nižší než default). Investice kolem 1300,-.
    Paměti vem 2 x 2 GB A-data 800 MHz, ty stávající vyhoď.
    8600 GT nebrat, pokud máš hluboko do kapsy tak vem ATi HD3850. Na ní si zahraješ bez problémů vše.
    A v neposlední řadě - co máš za zdroj? Značka, výkon , stáří ...?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    lenže... doska podporuje max. 2GB ram a len 533Mhz a ešte jedna vec, doska má PCI Express x 16 slot (@x4)
    tak by som to videl aj na nejakú lacnejšiu dosku
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    jj.Osobně bych zainvestoval i do novější desky. Standartní Gigabyte P35-DS3 je zcela dostačující a za slušné peníze (cca 1800,- ? nevím přesně).
    Btw co máš za zdroj ? předpokládám, že u stávající sestavy budeš mít něco ala EC 350W , takže bych doporučil i nový kvalitní zdroj. Předejdeš budoucím problémům..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    OK..info o zdroji zašlu zítra....ale v provozu je asi rok a půl,,,myslím 300w....značka není nic extra....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Citace Původně odesláno od Lukáš 85 Zobrazit příspěvek
    OK..info o zdroji zašlu zítra....ale v provozu je asi rok a půl,,,myslím 300w....značka není nic extra....
    tak to dozajista počítej i s výměnou zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    300W by bolo v každom prípade málo treba kúpiť aj zdroj aspoň 400W GLN Fortron
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    120

    Jak se na to tady tak dívám, tak doporučujete vyměnit krom HDD, DVD a CASE v podstaně všechno, takže se jakožto nezůčastněný ptám, nemá pro něj tedy smysl spíše nová sestava? Byť nějaká levnější, zcela určitě lepší (prodej toho co tu má hodí nějakou korunku něco si přidá a hnedka se dá něco vymyslet).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    no pokud vymění CPU,desku,GK,paměti a zdroj, tak mu zůstane už jen HDD... ... Ale bohužel to tak nejspíš je...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, kdybys chtěl hodně ušetřit, tak tam pojedou přes přetakt i rychlejší paměti. Ale víc než 1GB modul tam asi nepoběží (možná by to šlo zkusit, ale pochybuju). Se 2GB paměti se už dá žít, takže jestli chceš ušetřit, dva tisíce a spokojíš se s kompromisem....
    (Sice 2GB a 4GB rozdíl je, ale 2GB na běžný věci dostačujou. Navíc pokud máš 32bit systém, tak to nejsou 4GB, ale 3.3GB max, víc systém nevyužije. Ale zas na druhou stranu - i to je při náročnějším mulittaskingu poznat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    120

    Já osobně bych to viděl na razantní upgrade, tj. koupit celý nový stroj, nebo pokud nečekáš že budeš hrát nové hry v maximálním možném nastavení na 22" a věčím displeji tak investuj pouze do paměti a grafiky (to se dá zfouknout Bratru za 1600-1800Kč).
    jako příklad uvedu moje železo, které používám i na občasné hraní (není toliko času, chuť by ale byla): Sempron 64 2800+ (s.754), MSI RS480M-IL, 2*512MB DDR400, HD2600Pro 256MB DDR2, 2*80GB disk. Na této dnes již "vykopávce" bezproblému hraju Oblivion, Mass Effect, Dirt, Grid, Crysis a mnoho dalších, pochopitelně ne vše mám na plné detaily, ale vzhledem k tomu, že nedisponuji vyšším rozlišením než 1280*1024 tak mě to ani nevadí. Mimo to je třeba si uvědomit, kolik bys získal změnou procesoru, protože narovinu není mnoho her, které dokáží opravdu nějak rozumě vytěžit z vícejádrového procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, myslim že i CPU by pomoh. Zaprvý na něm ušetří na spotřebě, zadruhý ten P4 je snad ještě pomalejší než ten sempron (ne, spíš to bude plichta) - a myslim, že už by moh některý hry (strategie...) limitovat.
    Navíc je v pohodě použitelnej při příštim upgrade (lepší deska, paměti a větší OC).
    A hlavně - jak sám píšeš, nejen hrama živ je člověk, a v běžný práci je dvoujádrovej procesor někdy dost přijemná věc...
    Ale souhlasim, že na hry nejvíce pomůže grafika a na běžnou práci paměť. Procesor jako čtvrtej v řade - no a pak už je to jiná deska a tim pádem kompletní upgrade...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    Jo lidi,díky moc....no....mám Windows XP profi,32-bit, kyž sednu ke kompu má to několik příčin...Hry: need for speed od 2 do carbon ( k dispozici už mám pro street) ,CRYSIS,ATD....další důvod mediařepaluju cd a poslouchám z disku mp3 k tomu třeba upravuju fotky, další důvod...CAD..AUTOCAD...no a naposledy textové soubory atd....Jenže:většina her mi nejde (byť hardwarové požadavky mnohdy splňuji),když vypaluji cd tak ostatní skoro nefunguje..zasekává se přehrávání,přepínání oken je hrůza...takže snad jen ty fotky a word...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    tak podle toho co píšeš, tak bych asi opravdu vyměnil celý PC, dal tam alespoň 4GB paměti. CAD ti to schlamstne levou zadní a když ne on, tak jistě úprava fotek (photoshop ? )... a na multitasking ideál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Lukáš 85 Zobrazit příspěvek
    ...CRYSIS,ATD...
    Na GMA950?

    Nejlépe napiš kolik peněz na to v současnosti můžeš uvolnit a uvidíme co z toho vyjde jako nejlepší možnost.

    EDIT: ty 2 x 2 GB paměti byly skutečně blbost, nepřečetl jsem si specifikace, takže max. je 2 x 1 GB.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 04-08-2008 v 16:25
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Víkendová diskuze: Apple nebo raději ne?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 27-06-2011, 16:18
  2. Víkendová diskuze: Šifrovat! Nebo raději ne?
    Od Petr S. v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 14-05-2011, 16:00
  3. Hrajete raději CoD2 nebo CoD4 ?
    Od Kubajs66 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 19-06-2010, 02:36
  4. Socket 1156/1366: Čekáte na 1156 nebo raději 1366
    Od Dacon v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 12-08-2009, 21:46
  5. Mechaniku s ATA, nebo raději SATA?
    Od fanynek v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 20-04-2007, 16:33