Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Vymena vetraku ve zdroji.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    49

    Zdravim,

    Mam 2 dotazy,

    1.Nedavno jsem ze zvedavosti, pri prilezitosti likvidace vraku rozebiral (poprve) 8 let stary zdroj. Zjistil jsem, ze kabel vetraku neni ke zdroji pripojen pomoci konektoru, ale ze je tam pripajen. Na novem pocitaci mam rok stary zdroj s hlucnym vetrakem, chtel bych ho vymenit - mam pocitat s tim, ze tam je pripajen, nebo se uz ted delaji s normalnimi konektory? V pripade, ze je pripajen - staci ho ustrihnout, vyvrtat diru do plechu zdroje, vest skrz ni kabel a napojit novy vetrak klasicky na molex? jestli ano, nebude zdroj delat neplechu, kdyz bude misto vetraku mit jen ustrizeny drat?

    2, Uchladi 400W fortrona tento ventilator? http://www.alza.cz/ventilator-noctua...800-d65483.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    normalni konektor ve zdroji nenajdes, vetrak se proste ustrihne a hotovo (nebo odpojis, nekdy je na nejakym silenym atypickym konektoru). ani nebudes muset vrtat diru do plechu, staci drat protahnout spolu se svazkem ostatnich kabelu bordel to delat nebude

    jestli uchladi - GLNko je poloprazdy, toho bych se nebal, ale jestli mas nejaky precpany model radsi bych vzal klasicke vetrak s plnema lopatkama - treba obycejnyho (taky kvalitniho) nexuse nebo noctuu Pcko
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Tie v zdroji odstrihni a prispájkuj tam tie od noctui alebo ho môžeš zapojiť do základnej dosky a budeš ho môcť aj regulovať.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    normalni konektor ve zdroji nenajdes...
    Někdy tam (u starších zdrojů) konektory jsou, ale větší, nejde na ně připojit běžně ventilátor.

    Nový ventilátor řeš nejlépe připájením/ustřižením starého a napájením, vrtáním do plechu bys mohl ztratit záruku (v případě že samozřejmě už tak nezlikviduješ pečeť, pak by to bylo jedno) a pouhým připojením do desky zase nebude vědět, jak to regulovat, aby se ti zdroj neuvařil, deska nijak nedetekuje teplotu...takže to připoj zase na PCB zdroje, ten regulaci má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Tie v zdroji odstrihni a prispájkuj tam tie od noctui
    Pájet netřeba. Stačí použít čokoládu (viz obr).

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    49

    O zaruku me nejde, jednalo se o takoveto to, kdy se zaruka vztahuje na vsechny komponenty dohromady (slozene dopredu) a jelikoz jedina puvodni vec po roce uzivani je zakladni deska, tak bych rekl, ze by to nevzali tak jako tak ^^

    edit: Videl bych to tak, ze koupim tu 1300/1100/900 rpm noctuu, dam tam low noise adaptor a napojim to na molex
    btw: Ten zdroj je od firmy AOpen, ale nekdo me tu driv na foru rikal, ze to je vlastne fortron
    Naposledy upraveno uživatelem Rejj: 04-08-2008 v 17:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    To mi nepřijde pravděpodobné. Měl bys mít záruku na jednotlivé komponenty, na celek je to jen např. pro servis zdarma. Když jim tam ale přineseš komponentu z PC, že je vadná, tak ti to musí vyměnit. Na faktuře nebo někde bys určitě měl mít vypsány komponenty, ze kterých je sestava složená, jestli ne, tak to dost smrdí

    r34ktor: tak nakonec to můžeš klidně svázat ale tak trocha pájení myslím ještě nikoho nezabila...navíc když to rozstříhneš v půlce a pak napájíš, hrozí zase ztráta záruky, při úplném přepájení ale nikdo nic nepozná. Mluvím samozřejmě o tom, že se ti povede obejít pečeť...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    19

    Chcel by som vymenit ventilator v zdroji Fortron blue storm II 400W. Bude stacit Scythe 800RPM http://www.alza.sk/ventilator-scythe-s-flex-d61716.htm, alebo radsej 1200RPM? V PC nie je ziadny outtake ventilator, vsetko odvadza len zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zbytečně drahé, volil bych Nexus 1000RPM. V Alze ho nemají, ale snad ho jinde na slovensku najdete. Podle mě má nejlepší poměr cena/výkon a byl oceněn i v nějakém megatestu. Nicméně dát pod zdroj outtake ventilátor by taky nebylo od věci. Teplý vzduch nebude zdroj ohřívat a ten bude i déle sloužit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Ta grafika fouká rovnou ven ? Jestli ano, tak by mohl stačit i 800otáčkový. Pokud ho ale připojíš přímo na desku zdroje, bude se řídit automaticky.

    Pokud je to alespoň trochu možné, nějaký fan na výstup bych přidal...

    ADD// neaktualizoval jsem si stránku, speed má prostě speed
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Ta grafika fouká rovnou ven ?
    No veru nefuka, je to jednoslotova verzia. Zrejme kupim 2x AC AF12025L http://www.tichepc.sk/produkt/AC-AF12025L-1497.html , jeden do zdroja, druhy ako vystupny. Maju 1000RPM, snad budu tiche. Nemozem si velmi vyberat, nechcem to z eshopu pokial netreba, postovne by to predrazilo a tu v meste nemam velky vyber.

    Este k montazi: mozem povodny vetrak odpajkovat (asi nema konektor, pokial viem) a na jeho miesto pripajkovat AC? Co sa stane ak vymenim kabliky, znici sa ventilator?

    Dakujem za odpovede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    No ty AC nejsou zrovna ideální, trochu vrčí a odchází jim rychle ložiska...

    K pájení-pokud to zvládneš,napájej ho tam klidně natvrdo. Řídit se ale bude sám a nečekej, že třeba ten AC bude tišší, jsou tam myslím Yate Loon a ty jsou dost slušné...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    No ty AC nejsou zrovna ideální, trochu vrčí a odchází jim rychle ložiska...
    Tak to som nevedel. To asi predsa len zoberem ten Scythe 1200RPM a zapojim ho na dosku. Dufam, ze s nim nie su ziadne problemy. Pokial sa zvysia teploty, tak kupim aj outtake.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Leon1464
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    119

    Zdravím, chtěl bych se zeptat jak je to s výměnou větráku ve zdroji a ztrátou záruky. Mám asi měsíc zdroj Fortron BlueStormII 500w a ten pitomý větrák je nejhlučnější věc po HD4850 (ale to může vyléčit třeba accelero). Včera začal vyluzovat nějaké podivné cvakavé zvuky ale dnes už jede opět normálně. Na reklamaci ho prozatím neberu, protože při mém štěstí se to cvakání neprojeví a já bych kvůli tomu musel odstrojit půlku PC (mám skoro všechny kabely stažené vázacími páskami).
    Přece jenom po měsíci si zrušit záruku je celkem škoda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    o zaruku na 95% prijdes. na vetsine zdroju je nalepka kterou musis porusit abys zdroj mohl otevrit, a kdybys nahodou mel zdroj bez nalepky tak bys musel mit jeste stesti a mit vetrak na nejakym konektoru - vetsinou byva natvrdo pripajeny takze budes muset strihat
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výměna ventilátoru ve zdroji
    Od lukbe v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 31-03-2013, 19:16
  2. Problémy se zdroji
    Od Dejw.N v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 04-11-2010, 17:39
  3. Zkusenosti se zdroji na SLI
    Od Vladimir_ v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 04-12-2007, 14:43
  4. info o zdroji
    Od BlackFrog v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-11-2006, 14:07
  5. Výměna fanu ve zdroji??
    Od P@pi v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-08-2006, 01:37