Notebook začal rachotit
Ahoj.
Mám notebook Acer Aspire 3105NWLMi a poslední měsíc se s ním děje něco nepopsatelného. Z míst, kde jsou větrací mřížky, se ozývá tak půlhodinu po startu strašný rachot, zní to, jako když HDD u komplu "šrotuje", ale tak 100x zesílený.
Nevěděli by jste někdo co s tím?
Notebook mám ani ne rok, a nic jako pád nebo špatné zacházení nezažil. Začalo to "řvát" ze dne na den.
Díky za každou radu
Mám notebook Acer Aspire 3105NWLMi a poslední měsíc se s ním děje něco nepopsatelného. Z míst, kde jsou větrací mřížky, se ozývá tak půlhodinu po startu strašný rachot, zní to, jako když HDD u komplu "šrotuje", ale tak 100x zesílený.
Notebook mám ani ne rok, a nic jako pád nebo špatné zacházení nezažil. Začalo to "řvát" ze dne na den.
Díky za každou radu
Jestli ho máš v záruce (jako že nejspíš jo), tak bych moc neváhal a odnesl ho na reklamaci.
V opačném případě jestli si troufneš notebook rozebrat, tak můžeš ten větráček zkusit vyčistit, podivat se, co to rachotí, případně větráček vyměnit...
V opačném případě jestli si troufneš notebook rozebrat, tak můžeš ten větráček zkusit vyčistit, podivat se, co to rachotí, případně větráček vyměnit...
Odešlo ložisko větráku. Měli by ti ho zdarma vyměnit v rámci záruky. Promazání apod. pomůže jen dočasně.
Taky bych s ním (samozřejmě s vypnutým) zkusil zatřepat jestli tam něco neštěrchá, je možné, že se ti tam dostal nějaký drobný cizí předmět.
Před chvílí jsem ho měl rozdělaný. V místě, odkud ty pazvuky vychází je jediný větráček. Má úchyty na 3 šroubky, ale byly tam jen 2, tak jsem 3. přidal z krytu. Taky tam byla na notebook docela silná vrstva prachu, tak jsem to všechno profoukl, ale nepomohlo ani to.
Tak teda nejspíš to ložisko...
P.S.: V notebooku nic nerachotí
Tak teda nejspíš to ložisko...
P.S.: V notebooku nic nerachotí
To same se mi stalo taky. Ale az po skonceni zaruky. Co nejdriv posli a opravu. Zkousel jsem shanet nahradni ventilatorer, ale cena je kolem 800,- Kc, tak jsem to radeji pretrpel.
Pokud u Aceru něco rachtá a chybí tam šroubek, tak nejspíše rachtá ten chybějící šroubek někde ve ventilátoru :D Kolega jednou koukal na Aceru na film a najednou se to seklo. Zespoda byl strašně rozžhavený a pak zjistil, že v tom notebooku byl někde volně šroub, kterej pak vyzkratoval paměti a zapek se do krytu... To ale nebyla jediná závada. Od tý doby Acer nevermore :)
Ale teď vážně. Jdi to reklamovat, Acer má servis v Brně, ale zdarma by si pro to měli přijet.
Ale teď vážně. Jdi to reklamovat, Acer má servis v Brně, ale zdarma by si pro to měli přijet.
Přesně tak, odnes to do servisu. S tím větrákem sám nic neuděláš a když už rachtá, tak nemá daleko k tomu aby se přestal točit úplně...
[QUOTE=chicken9x04;148631]Ahoj.
Díky za každou radu[/QUOTE]
jak psali nademnou odesly loziska u ventilatoru .., posli to do servisu a zdarma ti to vymeni a pokud cesta postou nebude trvat hodne dlouho tak ho budes mit za chvili doma, protoze ti to opravi hned ....
[QUOTE=chicken9x04;148771]Ok, ok, asi nic jiného než servis nepomůže.
A jen tak náhodou, nemůže to být třeba HDD?[/QUOTE]
podle toho jak to popisujes to HDD neni
kdyz mi pak sdelis cislo RMA mozna se ti na to mrknu, zalezi jak budu mit cas ...
Díky za každou radu[/QUOTE]
jak psali nademnou odesly loziska u ventilatoru .., posli to do servisu a zdarma ti to vymeni a pokud cesta postou nebude trvat hodne dlouho tak ho budes mit za chvili doma, protoze ti to opravi hned ....
podle toho jak to popisujes to HDD neni
kdyz mi pak sdelis cislo RMA mozna se ti na to mrknu, zalezi jak budu mit cas ...
Kdyby takhle rachotil HDD, tak s největší pravděpodobností už víš, že to je HDDiskem...
Kdyby takhle rachotil HDD, tak s největší pravděpodobností už víš, že to je HDDiskem...
Bude to nejspíš větrák nedávno sem ho měnil kámošovi na asusu kterej už nebyl vzáruce odešlo ložisko
Pro jistotu si zazálohuj data, ACER je chopný ti naformátovat i při obyčejné výměně ventilátoru disk a nahrát tam čerstvý systém :)
[QUOTE=Ballnazzar;148796]jak psali nademnou odesly loziska u ventilatoru .., posli to do servisu a zdarma ti to vymeni a pokud cesta postou nebude trvat hodne dlouho tak ho budes mit za chvili doma, protoze ti to opravi hned ....[/QUOTE]Má zkušenost je taková, že pokud to bude hned, tak je to zaručeně neopravené. Jinak bych se připravil tak na 3 týdny cca. :cry Acer never more.
já měl podobnej problem ale mám Amilo Por od Fujitsu a když jsme to otevřewl tak jsem tam měl velkej kus prachu kterej mi ten větrák brzdil a proto taky řval a hřál jak nevim co. Pokud to nebude tim tak bych doporučoval bud ten servis nebo si ho vyměň to neni taková práce! A nevim jak to je u Acera ale myslim siu že HDD neni tak blizko aby si slyšel silny rachozeni z mřížky ventilátory myslim, že bys ho cítil pod rukou jak hodně kope. Ale nevim kde má ted Acer umístěnej HDD .. jen tak jako uvažuju...