Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook začal rachotit

chicken9x04 (3)|5.8.2008 09:58
Ahoj.
Mám notebook Acer Aspire 3105NWLMi a poslední měsíc se s ním děje něco nepopsatelného. Z míst, kde jsou větrací mřížky, se ozývá tak půlhodinu po startu strašný rachot, zní to, jako když HDD u komplu "šrotuje", ale tak 100x zesílený.
Nevěděli by jste někdo co s tím?
Notebook mám ani ne rok, a nic jako pád nebo špatné zacházení nezažil. Začalo to "řvát" ze dne na den.
Díky za každou radu
Encore1106 (424)|5.8.2008 10:04
Jestli ho máš v záruce (jako že nejspíš jo), tak bych moc neváhal a odnesl ho na reklamaci.
V opačném případě jestli si troufneš notebook rozebrat, tak můžeš ten větráček zkusit vyčistit, podivat se, co to rachotí, případně větráček vyměnit...
pas!k (3765)|5.8.2008 10:29
Zrejme nejaky vetrak
johny__g (6387)|5.8.2008 11:26
Odešlo ložisko větráku. Měli by ti ho zdarma vyměnit v rámci záruky. Promazání apod. pomůže jen dočasně.
vogon (96)|5.8.2008 11:37
Taky bych s ním (samozřejmě s vypnutým) zkusil zatřepat jestli tam něco neštěrchá, je možné, že se ti tam dostal nějaký drobný cizí předmět.
chicken9x04 (3)|5.8.2008 12:12
Před chvílí jsem ho měl rozdělaný. V místě, odkud ty pazvuky vychází je jediný větráček. Má úchyty na 3 šroubky, ale byly tam jen 2, tak jsem 3. přidal z krytu. Taky tam byla na notebook docela silná vrstva prachu, tak jsem to všechno profoukl, ale nepomohlo ani to.

Tak teda nejspíš to ložisko...

P.S.: V notebooku nic nerachotí
mstejska (2912)|5.8.2008 12:37
To same se mi stalo taky. Ale az po skonceni zaruky. Co nejdriv posli a opravu. Zkousel jsem shanet nahradni ventilatorer, ale cena je kolem 800,- Kc, tak jsem to radeji pretrpel.
dkas (193)|5.8.2008 13:12
Pokud u Aceru něco rachtá a chybí tam šroubek, tak nejspíše rachtá ten chybějící šroubek někde ve ventilátoru :D Kolega jednou koukal na Aceru na film a najednou se to seklo. Zespoda byl strašně rozžhavený a pak zjistil, že v tom notebooku byl někde volně šroub, kterej pak vyzkratoval paměti a zapek se do krytu... To ale nebyla jediná závada. Od tý doby Acer nevermore :)

Ale teď vážně. Jdi to reklamovat, Acer má servis v Brně, ale zdarma by si pro to měli přijet.
scratchy27 (315)|5.8.2008 14:44
Přesně tak, odnes to do servisu. S tím větrákem sám nic neuděláš a když už rachtá, tak nemá daleko k tomu aby se přestal točit úplně...
chicken9x04 (3)|5.8.2008 16:04
Ok, ok, asi nic jiného než servis nepomůže.
A jen tak náhodou, nemůže to být třeba HDD?
Ballnazzar (26)|5.8.2008 17:51
[QUOTE=chicken9x04;148631]Ahoj.
Mám notebook Acer Aspire 3105NWLMi a poslední měsíc se s ním děje něco nepopsatelného. Z míst, kde jsou větrací mřížky, se ozývá tak půlhodinu po startu strašný rachot, zní to, jako když HDD u komplu "šrotuje", ale tak 100x zesílený.
Nevěděli by jste někdo co s tím?
Notebook mám ani ne rok, a nic jako pád nebo špatné zacházení nezažil. Začalo to "řvát" ze dne na den.
Díky za každou radu[/QUOTE]
jak psali nademnou odesly loziska u ventilatoru .., posli to do servisu a zdarma ti to vymeni a pokud cesta postou nebude trvat hodne dlouho tak ho budes mit za chvili doma, protoze ti to opravi hned ....
[QUOTE=chicken9x04;148771]Ok, ok, asi nic jiného než servis nepomůže.
A jen tak náhodou, nemůže to být třeba HDD?[/QUOTE]
podle toho jak to popisujes to HDD neni

kdyz mi pak sdelis cislo RMA mozna se ti na to mrknu, zalezi jak budu mit cas ...
dkas (193)|6.8.2008 09:54
[QUOTE=chicken9x04;148771]Ok, ok, asi nic jiného než servis nepomůže.
A jen tak náhodou, nemůže to být třeba HDD?[/QUOTE]

Kdyby takhle rachotil HDD, tak s největší pravděpodobností už víš, že to je HDDiskem...
Speda (154)|6.8.2008 10:02
Bude to nejspíš větrák nedávno sem ho měnil kámošovi na asusu kterej už nebyl vzáruce odešlo ložisko
P1010858.JPG
Pavel Boček (4169)|15.8.2008 02:56
Pro jistotu si zazálohuj data, ACER je chopný ti naformátovat i při obyčejné výměně ventilátoru disk a nahrát tam čerstvý systém :)
xmarek (1676)|15.8.2008 08:11
[QUOTE=Ballnazzar;148796]jak psali nademnou odesly loziska u ventilatoru .., posli to do servisu a zdarma ti to vymeni a pokud cesta postou nebude trvat hodne dlouho tak ho budes mit za chvili doma, protoze ti to opravi hned ....[/QUOTE]Má zkušenost je taková, že pokud to bude hned, tak je to zaručeně neopravené. Jinak bych se připravil tak na 3 týdny cca. :cry Acer never more.
pancoo (125)|18.8.2008 20:40
já měl podobnej problem ale mám Amilo Por od Fujitsu a když jsme to otevřewl tak jsem tam měl velkej kus prachu kterej mi ten větrák brzdil a proto taky řval a hřál jak nevim co. Pokud to nebude tim tak bych doporučoval bud ten servis nebo si ho vyměň to neni taková práce! A nevim jak to je u Acera ale myslim siu že HDD neni tak blizko aby si slyšel silny rachozeni z mřížky ventilátory myslim, že bys ho cítil pod rukou jak hodně kope. Ale nevim kde má ted Acer umístěnej HDD .. jen tak jako uvažuju...