Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: nastaveni 2x1024MB RAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    18

    Zdravim! Chtel jsem se zeptat. Mam 2x1024MB DDR 400 CL3 a chtel bych vedet jestli si mam radeji nastavit DDR 333 abych mel cl 2,5 a nebo DDR 266 abych mel CL2. Diky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    A myslíš že by nezvládly jet na 400MHz při CL2,5? Jinak, myslím, že kdybys s tím takhle šiboval, tak z toho dostaneš prakticky tentýž výkon. Jinak to můžeš samozřejmě zkoušet... při nejhorším se nedostaneš do biosu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    18

    no jo ale jako nerad bych o ne prisel koupil jsem je bez zaruky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Tak to se určitě nestane (leda že bys do nich pustil hodně voltíků).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Citace Původně odesláno od Smeli
    při nejhorším se nedostaneš do biosu
    Nevím, jak s jeho deskou, ale já jsem takhle přišel o procák!
    Do dneška mi to není zcela jasné. Dám latenci 1.5T, restartuju a ono to nechce najet, tak si říkám, doprčic, RAMka je odvařená, ale jak?
    Tak jsem to hodil ke známému do opravky a ten mi sdělil, že mám odvařený procák. A opravdu, byl odvařený!
    Paměti fachaly úplně v klidu a oprava stála moc peněz.
    Ale zřejmě to bylo tou deskou Albatron KT400...ani jsem tam nemohl přetaktovat procák o 5 procent. Hrůza! Nepřesná voltage atd.
    Prostě zdroj a deska fuj. Teď mám naštěstí A7N8 a jsem spokojený
    Do přetaktování bych šel, ale ve výkonu to vůbec neodpovídá konkurenčním modulům. (Mám 6let starý Seitec 512MB SPD(CAS 2.5T,fuj-fuj-fuj-2T CR na 266MHz)) Jsem tam hodil 420 MHz CAS 2, 4ws..,6-3-3-1T a hodilo to málinko oproti jiným 400kovým modulů... Hold stará věcička.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    No, nevím,já se nikdy nedostal k latenci 1,5T. To o čem mluvíš je CR (command rate - vztahuje se ke komunikaci pamětí a chipsetu myslím). U pamětí lze nastavit frekvenci, časování a voltáž. Přičemž je třeba zkoušet. Každým pamětem sedí něco jiného, respektive jiná kombinace (voltáž se mi osobně osvědčilo nechat na auto).
    např. 2,5 (CS) - 3 (RCD) - 3 (RP) - 6 (RAS)
    CS: cas-latency
    RCD: RAS to CAS Delay
    RP: RAS Precharge
    RAS: Row Cycle Time

    Jinak podrobnosti se můžeš dočíst zde: http://www.fit.vutbr.cz/~fucik/pb150...memory_6a4.pdf EN
    Nebo ještě líp: http://www.digit-life.com/articles2/...1_timings_head EN
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 29-05-2006 v 23:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    18

    tak jsem si s tim hral a pokazde jsem zkusil test. A zjistil jsem ze ten rozdil mezi CL2,5 a CL3 je malinkej. tak to radeji necham behat na CL3.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Citace Původně odesláno od Smeli
    No, nevím,já se nikdy nedostal k latenci 1,5T. To o čem mluvíš je CR.
    sry, ted nevim, jestli to bylo na mne.
    Jinak jsem hodil CAS latency na 1.5 a stalo se, co jsem popsal.
    Teď to běží na 6-2-3-2 /1T a vklidu při 400MHz (jinak tam mám), ale jak říkám výkonem to neopovídá žádnému 400 modulu... nechápu to.
    Jestli můžeš, tak mi to vysvětli. To myslím vážně! Mám nějakých 1700 Mb/s v SiS bandiwth RAM testu a v porovnání s CPU, chipsetem a pamětmi jsem na tom velmi špatně oproti zveřejněným výsledkům.

    P.S. pouštím do ní 2.85V+-0.05
    Naposledy upraveno uživatelem Architect: 30-05-2006 v 15:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Nechápu co ti mám vysvětlit
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 30-05-2006 v 18:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Sharker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    11

    No tak sa pridam Mam [COLOR=darkblue]G.SKILL F1-4000USU2-2GB HZ PC4000@4300
    [COLOR=Black]A nech sa snazim akokolvek cez 265 sa nedostanem

    Nastavenie mam tu ...
    Opteron144@2906mhz
    G.SKILL F1-4000USU2-2GB HZ PC4000 @528 3d stable


    [/COLOR]
    [/COLOR]
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    Čau, rozumím tomu tak, že když v cpu-z marku vydíš frekvenci 264,2 MHz, tak máš frekvenci pamětí pouze 264,ě jo??? nee hochu, to se pleteš....co takhle ten výsledek vynásobit 2× a dostaneš reálnou (pokud není chyba v detekci samotného programu CPU-Z) frekvenci, tedy v tvém případě 528,4 MHz .... a je to způsobeno tím taktováním pomocí HT (frekvence) sběrnice procesoru....počítej se mnou jo: takže pokud se nepletu opteron 144 má standartní frekvenci 1,8 GHz jo ???, multiplikátor má standartně nastavený na 9 to znamená, že frekvence sběrnice je 1800 MHz (1,8GHz) /9 = 200MHz... toto je standartní reálná frekvence sběrnice tvého procesoru....no pamětí jedou v režimu DDR (to znamená laicky zdvojnásobení propustnosti a tím i 2× zvýšená frekvence)...tedy 200×2 = 400MHz DDR !!! v tvém případě při taktování procesoru byla zvýšena i frekvence pamětí o (322,9 - 200 = 122,9MHz) no byla zvýšena asi 123MHz....tedy, když ke 400MHz frekvence přičteš těch 123 MHz, kterými jsi zvýšil frekvenci sběrnice pro vyšší takty procesoru, dostaneš reálno frekvenci pamětí 523MHz...CPU-Z ti ukazuje
    264,2 × 2 = 528,4MHz...tedy skoro srovnatelné......

    Chápeš to???? když zvýšíš frekvenci sběrnice procesoru, zvýšíš i frekvenci pamětí o reálný přírustek frekvence sběrnice.....CPU-Z tam tu frekvenci musíš vynásobit 2× jo......tak doufám ,že jsem to vysvětlil přesně...kdyžtak chyby omluvte....ahoj
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    to petrobi: nemusis vytahovat mesice stare thready
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    a jo...nějak jsem si nepřečetl, z jakého je to data, jen jsem chtěl pomoct....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR1: 2x1024MB pro K8Upgrade-NF3
    Od NeoChevy v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-05-2013, 15:09
  2. DDR2: paměti Patriot LL 2x1024MB 800MHz
    Od svatymuz v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-06-2008, 10:58