Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Prosím o názor na tuto sestavu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    3

    RAM: 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 CL5, ZEPPELIN, retail BOX - vhodné pro DualChannel
    CPU: AProcesor AMD Dual-Core Athlon A64 X2 5400+ EE Black Edition (65W), 2800MHz, BOX (bez chladiče), socket AM2 (Brisbane)
    FDD NEC 3.5"/ 1.44MB, černá (black) - kompatibilní s krycími záslepkami počítačových skříní
    MB: GIGABYTE MA790X-DS4 - AMD 790X, 2x PCIe x16, DDR2 1066, SATA II RAID, USB2.0, GLAN, FW, ATX, scAM2+
    GIGABYTE Triton - černý (black), ATX, middle tower, 5x5, 25", 2+5x3, 5", hliník
    Chladič ARCTIC Freezer 64 PRO, socket 754/939/940/AM2 pro A64/Opteron, 6x HeatPipe, 2200rpm, keramické ložisko
    DVD: Samsung SH-S203P SATA černá (black) - DVD±R 20x, DVD+R9 16x, DVD-R DL 12x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x, DVD-RAM 12x, LS
    SAPPHIRE HD 3870, 512MB DDR4 (2250MHz), ATI Radeon HD 3870 (775MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI, single slot
    HDD: WESTERN DIGITAL Caviar SE16 320GB, SATA II, 16MB cache, 7200ot, 8.9ms, WD3200AAKS
    Zdroj CORSAIR VX450, 450W, ATX2.2, SATA, 120mm ventilátor

    Celková cena sestavy kolem 13 tis. Kč bez OS (uvažuji o WINDOWS XP) a LCD (ještě nemám vybráno, uvítám doporučení). Nejsem si jistý výběrem chladiče. Slyšel jsem že NINJA je dobrý.

    Mám představu, že na PC budu dělat tak trochu video, fotky, sem tam si zahraju nějakou tu hru.

    Díky za komentáře.
    Naposledy upraveno uživatelem Baniel: 06-08-2008 v 13:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    jo, docela to ujde - pameti spis A-Data, se zeppelinem bych to moc neriskoval, pro upravu videa bych to videl spis na 4GB, procesor by stacil 5000BE (jestli sezenes), a graf. karta - pokud mozno si priplat za HD4850
    Freezer Ti bude stacit, je to dobry chladic (pokud nehodlas nejak brutalne taktovat)


    btw- na co fdd ?
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 06-08-2008 v 13:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nevím jak moc vážně myslíš tu práci s videem, ale nebude ten disk malý? Raději bych vzal 640 GB variantu, poměr cena/kapacita je u něj mnohem lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    3

    Díky moc za doporučení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    btw- na co fdd ?
    Do prcic proc se furt kazdej divi na co FDD? Ja jsem si taky do uplne new compu dal FDD, protoze mam doma kupu disket a nikdy nevim, kdy to budu potrebovat - maturitni prace, bakalarska prace, ruzny dokumenty atd. 100,- navic uz se ztrati. Nenech se odradit a FDD si urcite kup.

    P.S. Ja bych tam dal Intel, ale chapu, ze nekteri lide radsi z presvedceni AMD Z hlediska spotreby a tepla by se vyplatil nejakej 45nm procesor - E7200 nebo E8200
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od ice_d Zobrazit příspěvek
    Do prcic proc se furt kazdej divi na co FDD? Ja jsem si taky do uplne new compu dal FDD, protoze mam doma kupu disket a nikdy nevim, kdy to budu potrebovat - maturitni prace, bakalarska prace, ruzny dokumenty atd. 100,- navic uz se ztrati. Nenech se odradit a FDD si urcite kup.

    P.S. Ja bych tam dal Intel, ale chapu, ze nekteri lide radsi z presvedceni AMD Z hlediska spotreby a tepla by se vyplatil nejakej 45nm procesor - E7200 nebo E8200
    Ja si koupil jednu externi usb fdd a nosim ji v kabeli s notasem Staci to na vsechno .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    vidim to stejne jak johny__g. Ono takový nekomprimovane AVI zabírá hodně místa. Osobně s videem dělám zcela minimálně (jen klípky z foťáku, případně videjka z her (BF2142) nahrávané přes fraps..a takové 30sec video něco přes 1GB i více samozřejmně... )
    Takže bych to viděl alespoň na 640GB né-li více.. a samozřejmně 4GB paměti..A-Data určitě stačí...

    btw:samozřejmně co se týče disketovky, tu v PC osobně třeba nemám, protože na disketách nic již nemám a hlavně mi vadí (tedy zní to tragicky) řvaní při startu PC i když dnes již asi ani novější mechaniky nejsou slyšet
    Nicméně pravdou je,že je to jen o 100,- navíc a kdo ví, kdy se hodí...
    Naposledy upraveno uživatelem noegoncz: 07-08-2008 v 10:36 Důvod: disketovka
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele kolecko
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    65

    V podstate OK zostava.
    4850 fuka teplo do skrinky, 3870 fuka von. Ramky ak nebudes taktovat - hocijake funkcne 800cl5.

    Akurat by som sa zamyslel radsej nad pouzitim dvoch diskov.

    Na jednom (160GB-250GB-320GB, nejaky jednoplatnovy) bude system + swap, na druhom (napr. 6400AAKS) data, hry. Urcite pocitis rozdiel vo sviznosti. Ja takto pouzivam disky uz davnejsie a ma to nieco do seba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    3

    S FDD to mám přesně tak, jak už tu bylo řečeno. FDD mám protože, některý věci mám na disketách a občas se stane i taková historická věc, že dostanu věci na disketě. Pokud jde o intel, jak tak pročítám diskusní fóra asi bych se tomu z principu nebránil. Max. bych uvažoval o E7200. Nevím ale jakou desku. Doporučujou GA EP43-DS3. Disk si asi zvětším... Ty 4 GB ram... co snima, když budu mít 32 bit XP? Visty zatím nechci, práce v nich ja tak akurát k naštvání...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    4GB ram jsou dobrý i na 32bit.
    Pozor jen na disketovku/čtečku karet od TEACu. Vypadá dobře, ale má problémy s čtením SDHC karet (vrací chybná data, poznáš to až na porušenym FS).
    Ta deska je dobrá. Nevýhoda oproti P45 je v horší monosti nastavení regulace větráků, ale s tim se dá v poho žít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od Baniel Zobrazit příspěvek
    Visty zatím nechci, práce v nich ja tak akurát k naštvání...
    To ti řekli kluci ze třídy na kroužku informatiky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od ice_d Zobrazit příspěvek
    Do prcic proc se furt kazdej divi na co FDD? Ja jsem si taky do uplne new compu dal FDD, protoze mam doma kupu disket a nikdy nevim, kdy to budu potrebovat...
    Tak tak, disketovku bych nejraději pořád viděl v každém PC, protože to je věčně někde se něco podělá a je potřeba z něčeho nabootovat nebo hodit SCSi drivery a pak jsou s tím potíže. Za tu stovku...

    VGA nech HD 3870, pokud se hraje jen občas, tak IMHO se HD 4850 s tou spotřebou moc nevyplatí...

    Intel - no nevím, jestli bys pořídil za stejnou cenu Jaký je tam finanční strop ?

    4GB se můžou hodit a disk vychází v ceně za GB nejlépe 640GB Samsung F1 nebo WD6400AAKS...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    V týdle cenový relaci je to IMHO takhle: buďto AMD s poměrně slušnym výkonem, nebo INTELA (nějaký to pentium dualcore) s výkonem nižšim, ale větším OC potenciálem. Takže pokud chce člověk dělat velkej OC, tak intela, jinak AMD. e7200 apod jsou cenově trochu vejš. A uvažovat má o nich taky smysl jen s OC, e7200 stojí víc a o moc rychlejší než ten 5400+ nebude.
    Naopak, pokud nechceš dělat OC, tak za stejný peníze se možná dá sehnat 6000+.
    Na video rozhodně 4GB Ram a 640GB disk (spíš než rychlejší CPU).
    Ninja je dobrej, pokud nechceš dělat brutální OC a chceš chladit pasivně. Bez OC ti stačí i box nebo nanejvěš freezer, na brutální OC pak asi noctua.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Ohodnoťte prosím tuto sestavu
    Od xjirio v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-08-2013, 16:06
  2. Jaký je Váš názor na tuto sestavu?
    Od keramos v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-07-2013, 23:18
  3. Názor na tuto sestavu?
    Od xlukinek v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-08-2010, 08:01
  4. názor na tuto sestavu
    Od lt.maverick v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-03-2009, 23:00
  5. Názor na tuto sestavu
    Od Hps v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-01-2007, 20:18