Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Dotaz na základní desku od MSI (pls help)

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    50

    Dobrý den,
    vlatním základní desku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41451
    a procesor http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47295
    když koupim tyto ramky od patriot http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46462

    bude to chodit? V manuálu od Základní desky je napsáno že podporuje frekvence ramek 557/675/800 ale dále je tam napsáno že frekvenci 800 lze kombinovat pouze s procesorem Athlon 64 X2.
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    jo bude.
    aspon me to doma fungovalo vpohode
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Tyto pameti maji casovani 4.4.4.12 a velmi vysoke napajeci napeti 2.2V. To casovani by melo byt bez problemu, ale musis to nastavit v BIOSu rucne. Tato deska umoznuje zvednout napajeni pameti RAM az na 2.3V a to take musis udelat rucne v BIOSu. Takze by nemely byt problemy. Kamarad ma tyto pameti a MB ASUS M2N-E Deluxe a ma neskutecne problemy s nahodnym tuhnutim PC. Jeho MB umoznuje nastavit napeti pro RAM na max. 1.95V. Trosku to vyresil nastavenim delsich latenci, ale porad mu to obcas vytuhne. Ja osobne bych se temto pametem vyhnul a spis bych vzal:

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450820TW0AKH3S
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    50

    Nakonec sem se tedy nejspíš rozhodl pro http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36801 od Geil pište názory
    dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Deska i procesor jsou ten nejvetsi low-end. Nevidim duvod proc k tomu dokupovat drazsi pameti (nejdriv s lepsim casovanim, ted geily s chladici)...
    Kupte ty nejlevnejsi Kingstony, A-Data atd. Poslouzi vam stejne dobre.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Dobra volba s velkym potencialem pri upgrade CPU v budoucnosti. Jen nezapomen, ze standardní pracovní frekvence testovaných modulů GX22GB6400UDC je 800 MHz při časování 4-4-4-12, 2T s napájecím napětím 2.1 V, ale paměti samozřejmě umí i řadu dalších frekvencí a časování, včetně 5-5-5-18, 2T při 1.8V. Paměti mají doživotní záruku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    50

    Díky za rady,
    RAMky GEIL 2x1g sou už na cestě a do budoucna si musim vyhlédnout nějakou slušnou grafickou kartu (PCI-E slot). Cena by se měla pohybavat kolem 1 500 ,- kč. Budu rád když sem napíšete nějaké typy
    dík
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    IMHo sis měl přidat pět stovek a koupit rovnou 4 GB, ale ty A-DATA, jsou nejlevnější. Pokud nakupuješ s dodáním poštou, tak Alfa Computer je levnější.

    Grafickou kartu nemá smysl uvádět, napřed si pořiď lepší CPU. Třeba X2 5000+ a přetaktovat nebo 5400+ BE a přetaktovat, s tímhle je to snazší (jen násobič).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Jak už tu psal Speedsnail, tebou vybraná deska i CPU jsou ten největší low-end cos mohl vybrat. Nevidím důvod do této sestavy cpát značkové paměti. Měl si vzít klasiku (Kingston, A-Data) a ušetřený cca. dvě stovky vrazit do lepší desky.

    Co se týče tvé druhé otázky, opět narážíš na deficit té základní desky, neboť tebou vybraná deska má sice PCIe 16x slot, ale používá z něj pouze 8 linek, takže IMHO nemá cenu kupovat grafiku za 1500,- ;-/
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    IMHo sis měl přidat pět stovek a koupit rovnou 4 GB, ale ty A-DATA, jsou nejlevnější. Pokud nakupuješ s dodáním poštou, tak Alfa Computer je levnější.

    Grafickou kartu nemá smysl uvádět, napřed si pořiď lepší CPU. Třeba X2 5000+ a přetaktovat nebo 5400+ BE a přetaktovat, s tímhle je to snazší (jen násobič).
    ... Jím vybraná deska zvládne jen 2GB, takže by musel změnit i desku :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od scratchy27 Zobrazit příspěvek
    ... Jím vybraná deska zvládne jen 2GB, takže by musel změnit i desku :-)
    nemela by se max velikost ridit pametovym radicem ktery je v CPU?

    BTW: http://global.msi.com.tw/index.php?f...6&maincat_no=1
    - Supports a maximum memory size up to 4GB.
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 09-08-2008 v 16:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    nemela by se max velikost ridit pametovym radicem ktery je v CPU?

    BTW: http://global.msi.com.tw/index.php?f...6&maincat_no=1
    Pokud je to tak, tak se omlouvám, vycházel jsem ze specifikace z linku na CZC, který uvádí tazatel.

    Maximální velikost paměti [GB]: 2
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Z grafickych karet mohu vrele doporucit "GIGABYTE ATI Radeon HD2600XT 256MB DDR3" za skvelou cenu 1030,- Kc. Skore v 3DMarku je cca 4300 bodu (Core2Duo 2.13GHz). Karta ma velky pasivni chladic, ale i tak dosahuje vysokych teplot. Z vlastni zkusenosti doporucuji na chladic prilozit obyc. 80mm ventilator a prichytit jej 2mi vyvazovacimi pasky. Pak je teplota chladice prijatelna. Tvoje sestava bude pak ve hrach uz limitovana jen vykonem procesoru.

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BVEK7
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    50

    Koukám že se diskuze rozjela. Musíte vychazet z toho ze tento pc mam už delší dobu a i když vim že tato základní deska není moc dobrá, můžu být vůbec rád že podporuje PCI-E a ne AGP jak se dalo čekat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Základní desky: procesor na základní desku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-06-2011, 12:14
  2. Základní desky: Dotaz na zakladni desku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 05-08-2009, 10:05
  3. Dotaz na desku
    Od wOJi v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-06-2009, 23:01
  4. Základní desky: Jakou základní desku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 11-05-2009, 14:21
  5. Základní desky: dotaz na desku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-03-2009, 00:20