Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: core 2 duo E8400 nebo E8500

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    95

    Cau poradte budu si na MoBo EP45 DS3 kupovat procesor tak nevim jestli E8400 nebo prihodit asi 500,- a vzit uz E8500. jakej je v nich rozdil kromě par Hz navíc. dikec
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od ralen Zobrazit příspěvek
    jakej je v nich rozdil kromě par Hz navíc
    Naprosto zadnej.

    Predpokladam ze z tehle odpovedi je jasne ze to za ten priplatek imho nestoji.

    edit: teda zadnej, jen vyssi nasobic kterej je ale jasnej vzhledem k vyssimu taktu a stejne fsb.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Imho se to pětikilo určitě nevyplatí, navíc půlkový násobiče ve mně moc důvěru nebudí (možná zbytečně)....

    Při E8400 ti stačí zvednout FSB o nepatrných 18 MHz (z 333 na 351) a jsi na taktu E8500.

    Takžě: stojí ti těch 18 MHz FSB za 5 stovek?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    95

    Ok.Díky.Pětikilo proglgám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    95

    Jinak teda jestli mužete někdo zhodnotit vyběr moji sestavy a kompaktibility

    MoBo: EP45 DS3
    Cpu: Core 2 Duo E 8400
    Paměť A Data Viesta EE 2x2GB
    Grafika: HD4850
    HDD : WD 6400AAKS 640GB
    DVD: Samsung SH S203P
    Case: YY Getus 5605

    Akorát sem se nerozhodl pro zdroj-doporučte!
    Thanks!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    desku bych radsi volil ep35-ds3(r). Prece jen jsou to uz dlouho overene desky a dle meho nazoru uz nebude vydanej zadnej cpu kterej by p35 nepodporovaly.

    Jinak je sestava naprosto ok. Ohledne zdroje zalezi kolik chces proinvestovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zdroj na todle nějakou 400W (jestli nechceš časem crossfire, což je IMHO blbost chtít, ale zmínit se to musí). Levná alternativa je fortron GNL 80+ (všechno levnější už "není zdroj" :-)), dražší corsair 450W, nebo ještě o kousek dražší Enermax 82+ Pro 425W (reálně stejná watáž jako corsair). Oproti corsairu má o kousíče lepší účinnost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    95

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Zdroj na todle nějakou 400W (jestli nechceš časem crossfire, což je IMHO blbost chtít, ale zmínit se to musí). Levná alternativa je fortron GNL 80+ (všechno levnější už "není zdroj" :-)), dražší corsair 450W, nebo ještě o kousek dražší Enermax 82+ Pro 425W (reálně stejná watáž jako corsair). Oproti corsairu má o kousíče lepší účinnost.

    Gigabyte ATI Radeon HD 4850 512MB DDR3 GV-R485-512H-B -Požadavek na zdroj min. 450 W

    Tak 400W nemá cenu brát ne? Asi vezmu ten Corsair nebo Enermax Liberty 500.
    Naposledy upraveno uživatelem ralen: 08-08-2008 v 09:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pozadavek 450W je pro horsi zdroje na urovni Eurocase, Xilence atd..
    Vybral bych mezi dvojici Corsair VX450 a Enermax pro82+ 425W. Sestavu s přehledem utáhnou (reálná spotřeba bude kolem 200W, takže rezerva je dostatečná)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Právě to absolutní číslo neni nic: Grafika je napájena z 12V větví - a tam "vyhovující" Corsair (450) a nevyhovující enermax (425) maj naprosto stejný max odběr. Naopak nějaká stará 500 může mít 250W na 3.3V a 5V (naštěstí už jsou vyprodaný, ale šlo to vidět) který se nepoužívaj a na 12V zbyde nějaká 250W - 300W. A navíc nekvalitní, takže z toho ještě ubrat půlku. A pak se lidi divěj - koupil jsem tak silnej zdroj....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    149

    Navíc na stránkách ati - http://ati.amd.com/products/certifie...ies.html#pstop je seznam certifikovaných zdrojů, které danou grafiku bezproblému utáhnou.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket 775: Přetaktování Core 2 Duo E8400 (výsledky/nastavení)
    Od fanynek v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 491
    Poslední příspěvek: 08-02-2015, 18:46
  2. Core 2 duo E8200- E8400
    Od Fox_25 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-03-2014, 19:17
  3. AMD 6400+ Vs. Intel Core 2 Duo E8500
    Od Ondra38 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 01-01-2009, 22:02
  4. Chlazení procesorů: Intel core duo CPU E8400.. přehřívání
    Od UmbertoArmani v sekci Chlazení
    Reakcí: 69
    Poslední příspěvek: 22-12-2008, 11:48
  5. E8400/E8500? RAM 800/1066? Rady k sestavě na OC
    Od jagged v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-09-2008, 19:05