PC pro rodice
Tak mi rodice oznamili, ze chteji koupi dalsi pocitac. Ten mamin uz pri neslouzi dobre. chteli zajit nekde do Globusu, nebo neceho takoveho grrrr. Jelikoz jsem v zahranici, tak nemuzu pomoci se sestavovanim, ale vybral jsem jednu sestavu.

Graficka karta k tomuto PC je urcite nevyvazena, ale bral jsem ohled na cenu, kde nechteji vrazet moc penez. Vicemene mama hraje hry typu solitaire a Iwin.com. I presto chci aby, kdyz uz budou kupovat novy PC, byl tento vykonny a pripraveny na pripadny upgrade.
Uvitam vase nazory. ;)

Graficka karta k tomuto PC je urcite nevyvazena, ale bral jsem ohled na cenu, kde nechteji vrazet moc penez. Vicemene mama hraje hry typu solitaire a Iwin.com. I presto chci aby, kdyz uz budou kupovat novy PC, byl tento vykonny a pripraveny na pripadny upgrade.
Uvitam vase nazory. ;)
neni to pro rodice zbytecne vykonny? bych tam grafiku vubec nedaval, stejne s cpu a zdrojem
nejspis bych pro rodice stavel na amd
AMD Athlon 64 X2 4450B (socket AM2+) BOX 1 428
Biostar TA780G M2+ - AMD 780G 1 428
nebo
Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H - AMD 780G 1 785
Seasonic SS-350ET-F3 350W 992
nejspis bych pro rodice stavel na amd
AMD Athlon 64 X2 4450B (socket AM2+) BOX 1 428
Biostar TA780G M2+ - AMD 780G 1 428
nebo
Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H - AMD 780G 1 785
Seasonic SS-350ET-F3 350W 992
Imho na to jdeš zbytečně složitě ;) - Toshiba Satellite L300-110 :thumb, případně tam ještě dokup 2GB ramku.
...a budeš mít rodiče, jak ze stártreku :D
...a budeš mít rodiče, jak ze stártreku :D
matyyy: Puvodne jsem na to chtel jit od AMD, ale potrebuji bezudrzbovy PC. Bylo by to o hodne levnejsi.
Jinak s tou krabici mas pravdu.
[quote=kane.shw;149488]Imho na to jdeš zbytečně složitě ;) - Toshiba Satellite L300-110 :thumb, případně tam ještě dokup 2GB ramku.
...a budeš mít rodiče, jak ze stártreku :D[/quote]
Jj, to by bylo nejlepsi, ale mama chce PC na stul, na ntb ji asi nepresvedcim.
Jinak s tou krabici mas pravdu.
[quote=kane.shw;149488]Imho na to jdeš zbytečně složitě ;) - Toshiba Satellite L300-110 :thumb, případně tam ještě dokup 2GB ramku.
...a budeš mít rodiče, jak ze stártreku :D[/quote]
Jj, to by bylo nejlepsi, ale mama chce PC na stul, na ntb ji asi nepresvedcim.
[QUOTE=HiLow;149493]...Jj, to by bylo nejlepsi, ale mama chce PC na stul, na ntb ji asi nepresvedcim.[/QUOTE]
No opět imho to stojí za pořádné přesvědčování ;), vědět, že to bude jen na soliter, net, office a vůbec prostě pro takto založené uživatele, tak o ničem jiném ani neuvažuju.
Ta mobilita, nenáročnost a skladnost to vyrovnává s přehledem. Jde jen o to odstranit ten psychický blok.
Ale je mi samo jasné, že už byl velký krok rodičů k seznámení se s klasickým PC... no možná je ale na čase udělat krok další a seznámit se s noutbukem :)
Roznodně je zkus přesvědčit. Vždyť i nb se může dát na stůl, má klávesnici a monitor :D
Good Luck :thumb
No opět imho to stojí za pořádné přesvědčování ;), vědět, že to bude jen na soliter, net, office a vůbec prostě pro takto založené uživatele, tak o ničem jiném ani neuvažuju.
Ta mobilita, nenáročnost a skladnost to vyrovnává s přehledem. Jde jen o to odstranit ten psychický blok.
Ale je mi samo jasné, že už byl velký krok rodičů k seznámení se s klasickým PC... no možná je ale na čase udělat krok další a seznámit se s noutbukem :)
Roznodně je zkus přesvědčit. Vždyť i nb se může dát na stůl, má klávesnici a monitor :D
Good Luck :thumb
Och, taková sestava je naprosto přehnaná. Počítám, že to bude jen na serfování na íčku a podobné zákládní věci. Doporučil bych toto:
DELL Vostro V200s
Na jejich účely naprosto dostatečné a navíc záruka 3 roky NBD, takže když se jim PC pos*re, tak přijede technik z DELLu a na místě jim to opraví. Nemusíš tam jezdit ty, nebo platit cizí techniky. Výkonnostně to bude pro ně OK a nebo se dá zvolit výkonnější varianta. :thumb
DELL Vostro V200s
Na jejich účely naprosto dostatečné a navíc záruka 3 roky NBD, takže když se jim PC pos*re, tak přijede technik z DELLu a na místě jim to opraví. Nemusíš tam jezdit ty, nebo platit cizí techniky. Výkonnostně to bude pro ně OK a nebo se dá zvolit výkonnější varianta. :thumb
To vypada dobre, zitra budu konzultovat s rodici pres Skype. Doufam, ze je presvedcim.
[OT]Taky mate rodice, kteri, kdyz neco vidi v akci v hypermarketu, tak to musi koupit? Treba jako moji klimatizaci atd...[/OT]
[OT]Taky mate rodice, kteri, kdyz neco vidi v akci v hypermarketu, tak to musi koupit? Treba jako moji klimatizaci atd...[/OT]
Určitě jdi to něčeho hotového, páč sestavovaná sestava na začátku může vyjít levněji, ale pokud nejsou rodiče IT guru a nemají možnost mít blízko IT guru z rodiny, který pracuje zadarmo, tak poté utratí více peněz za servis.
DELL je sice trošku dražší, ale zase ta záruka a služby. To je luxus. Jinak možná není problém vzít DELL bez wokem (Visty Business nemají hry v sobě) a třeba dokoupit Vista Home Premium. Jinak určitě nezapoměn na Office 2007 (pro domácnosti cca 1600Kč) a kvalitní ochranu (třeba Norton 360 pro BFU ideální).
Ano, lidé často slyší na hypermarketové akce...jsou to ovce...bohužel...:thumbdown
DELL je sice trošku dražší, ale zase ta záruka a služby. To je luxus. Jinak možná není problém vzít DELL bez wokem (Visty Business nemají hry v sobě) a třeba dokoupit Vista Home Premium. Jinak určitě nezapoměn na Office 2007 (pro domácnosti cca 1600Kč) a kvalitní ochranu (třeba Norton 360 pro BFU ideální).
Ano, lidé často slyší na hypermarketové akce...jsou to ovce...bohužel...:thumbdown
Jj, mas pravdu, myslim, ze je zacnu zitra zpracovavat na toho Della. Urcite budou slyset na to, ze kdyz se jim neco pokazi, tak k nim hned nekdo v ramci zaruky prijede.
Ja jim chtel jen postavit neco, co jim bude stacit hooooodne dlouho. Ale ta zaruka ma prednost.
Tata ma ted nejaky novy pocitac ala Tesco, ci co, tak mame chce koupit taky novy.
Jeste jim budu na dalku rozbihat net, protoze maji providera, ktery se vaze na MAC.
Takze jsem jim uz doporucil router, ale vim, ze ho nezvladnou nastavit. To bude teda porod....
Ja jim chtel jen postavit neco, co jim bude stacit hooooodne dlouho. Ale ta zaruka ma prednost.
Tata ma ted nejaky novy pocitac ala Tesco, ci co, tak mame chce koupit taky novy.
Jeste jim budu na dalku rozbihat net, protoze maji providera, ktery se vaze na MAC.
Takze jsem jim uz doporucil router, ale vim, ze ho nezvladnou nastavit. To bude teda porod....
kup tohle, na sotlitaire to staci:
Intel Icedale DG45ID
Intel Core 2 Duo E8400 BOX
2048MB (kit 2x1GB) 800MHz
Samsung SpinPoint F1 HD322H 320GB
Samsung SH-S223F
Yeong Yang Cetus 5601
Fortron FSP400-60GLN 400W
8422 Kc vcetne DPH. kupovat grafiku dopredu ze ji nekdy vyuzijes je blbost.
Intel Icedale DG45ID
Intel Core 2 Duo E8400 BOX
2048MB (kit 2x1GB) 800MHz
Samsung SpinPoint F1 HD322H 320GB
Samsung SH-S223F
Yeong Yang Cetus 5601
Fortron FSP400-60GLN 400W
8422 Kc vcetne DPH. kupovat grafiku dopredu ze ji nekdy vyuzijes je blbost.
HiLow: Když budeš potřebovat nějaké info o DELLu nebo doporučit jinou hotovou sestavu, tak určitě napiš SZ...mám to praxi a zkušenost :) :thumb
Popovidam si s rodici (samozrejme jen pres Skype), zjistim jejich financni moznosti a potom se ozvu. Dell asi u me zvitezil, protoze nebudu moct servisovat jejich PC.
Tady máš taky nějaké PC od DELLu a nějaké doplňky: http://obchod.eurocomputer.cz/Browse.asp?mfg=DELL
jo a hlavne nekupuj antivir od nortonu. jejich produkty jsou neskutecne pomaly a silene zasvini cely system. kup idealne kaspersky IS.
a na ten dell bych se vykaslal. spis budou mit problem s woknama nez s hardwarem a na to jim zaruka nepomuze.
a na ten dell bych se vykaslal. spis budou mit problem s woknama nez s hardwarem a na to jim zaruka nepomuze.
Nemůžu souhlasit. Norton 360 je naprosto bezproblémový a rychlý produkt. Norton měl problémy s Norton Internet Security...myslím, že 2005...to byl opravdu velký zpomalovač. Od té doby jsou jejich produkty vyladěné.
Samozřejmě pokud to naistaluješ na 1GHz Durona s 128MB RAM, tak to určitě zpomalí.
P.S.: Jestli máš nějaké bližší důkazy, tak si je rád vyslechnu. ;)
Samozřejmě pokud to naistaluješ na 1GHz Durona s 128MB RAM, tak to určitě zpomalí.
P.S.: Jestli máš nějaké bližší důkazy, tak si je rád vyslechnu. ;)
vsechno co jsem kdy od nortonu mel mi udelalo z PC kalkulacku a dostat jejich produkty ze systemu... to uz byl jednodussi format ;-p. Takze riskovat dalsiho nebudu, zvlast kdyz Kaspersky Internet Security je spickovej (horsi nez nod nebude), rychlej, extremne user friendly a uzivatelsky negresivni :-).
Tohle se stávalo především u Norton Internet Security, v dnešní době by se to stát nemělo. Navíc Norton 360 tímto neduhem naprosto netrpí, takže bych nerad, aby byly pořád stejné předsudky. :thumb Ta 360 je navíc i velmi user-friendly a neotravuje uživatele s blbostmi...navíc v češtině...
[QUOTE=Withman;149636]Nemůžu souhlasit. Norton 360 je naprosto bezproblémový a rychlý produkt. Norton měl problémy s Norton Internet Security...myslím, že 2005...to byl opravdu velký zpomalovač. Od té doby jsou jejich produkty vyladěné.
P.S.: Jestli máš nějaké bližší důkazy, tak si je rád vyslechnu. ;)[/QUOTE]
No, zrovínka jsem tu instaloval jeden hp notebook, kde Nortona strkaj predinstalovanýho. Byla tam Vista Business. Inu, udělal jsem vyjímku a Nortona aktivoval...
Jenže pak sem se připojil na počítače v síti, ale za chvilku už ne. Druhý den sem to zapnul a na počítač v síti jsem se dostal, ale za chvíli už zase ne... Vypnul jsem firewall a ejhle, vše bez problémů... Takže Norton sice už nesviní tak jako dřív, ale stejně je to program na houby :) Alespoň tedy dle mých skromných zkušeností...
P.S.: Jestli máš nějaké bližší důkazy, tak si je rád vyslechnu. ;)[/QUOTE]
No, zrovínka jsem tu instaloval jeden hp notebook, kde Nortona strkaj predinstalovanýho. Byla tam Vista Business. Inu, udělal jsem vyjímku a Nortona aktivoval...
Jenže pak sem se připojil na počítače v síti, ale za chvilku už ne. Druhý den sem to zapnul a na počítač v síti jsem se dostal, ale za chvíli už zase ne... Vypnul jsem firewall a ejhle, vše bez problémů... Takže Norton sice už nesviní tak jako dřív, ale stejně je to program na houby :) Alespoň tedy dle mých skromných zkušeností...
Ano, ale pořád se bavíte o Norton Internet Security. To je produkt pro firemní sféru, kde je možnost velké konfigurace. Pro BFU není tento program dělaný.
Norton 360 je program pro domácí uživatele, který takovéto problémy nedělá. Zkuste si naistalovat 15denní trial a uvidíte. :thumb
Norton 360 je program pro domácí uživatele, který takovéto problémy nedělá. Zkuste si naistalovat 15denní trial a uvidíte. :thumb
Co vyzkoušet Eset Smart Security? Nepatří sice k nejlevnějším, ale na druhou stranu máš antivirák, antispyware, firewall, kterej moc nezatěžuje PC, časté aktualizace databází (také kdyby na vás nevyskočila informace u hodin, tak o tom ani nevíte), na rozdíl od jiných ochran na něj lidi tolik nenadávaj, nebo alespoň já se s tim až na pár fanatiků nesetkal...
Myslim, ze jste vsichni uz nekolik prispevku OT. Chtel jsem nazor na sestavu pro rodice, kterou jsem navrhnul. A ne nejaky flame o NIS atd. :angry
Rodice ted byli na dovolene, takze jsem s nimi jeste od te doby nemluvil. Ale pristi tyden to rozresime.
Tak už je vyřešeno? Docela mě zajímá co jste vybrali, kdyžtak hoď link.
Edit: Známej si na surfování po internetu koupil Dell Vostro 200 ST a šlape celkem rychle, holt novej pc, takže doporučuju.
Edit: Známej si na surfování po internetu koupil Dell Vostro 200 ST a šlape celkem rychle, holt novej pc, takže doporučuju.
Jo uz je dokonano. Necekali na mne a koupili nejakej sunt z hypermarketu. :angry:angry:angry
Uz jsem si musel hodit vzdalenou spravu a kazdy den neco resim. :angry
Uz jsem si musel hodit vzdalenou spravu a kazdy den neco resim. :angry
[QUOTE=HiLow;156081]Jo uz je dokonano. Necekali na mne a koupili nejakej sunt z hypermarketu. :angry:angry:angry
Uz jsem si musel hodit vzdalenou spravu a kazdy den neco resim. :angry[/QUOTE]
Tak jsi jim to měl vysvětlit... co servis,jak je zajištěný?Přijede technik z Tesca (či jiného HM) a opraví ??A nebo jim říct že jim to pc obstaráš a pošleš kurýrem :-)
Uz jsem si musel hodit vzdalenou spravu a kazdy den neco resim. :angry[/QUOTE]
Tak jsi jim to měl vysvětlit... co servis,jak je zajištěný?Přijede technik z Tesca (či jiného HM) a opraví ??A nebo jim říct že jim to pc obstaráš a pošleš kurýrem :-)