Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: problém s TEAC Tv kartou

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    9

    Zdravím,
    koupil jsem TEAC tv kartu http://www.atcomp.cz/zbozi/teac-dvb-...aspx?p=z:89874 , zapojil ji, nainstaloval, ale nefunguje, respektive nepřijímá - při vyhledávání nenajde žádný program. Přitom při skenování (program TV Jukebox 3.0, dodáván s přijímačem) se rozsvítí zelená dioda, takže v propojení problém nevidím. Při skenování jsem zkoušel měnit veškerá nastavení - region (ČR), rozsah, pásmo ... stále nic. Testováno na XP sp2 i Vistách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele vogon
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    96

    To může mít několik důvodů, ten nejhorší by byl, že pokrytí signálem DVB-T je slabé nebo vůbec žádné. Tuhle TV kartu vidím poprvé - jaká je její citlivost netuším. Používáš externí anténu? Máš nastaveno PAL-D?
    Naposledy upraveno uživatelem vogon: 08-08-2008 v 15:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    9

    Takže je lepší vzít analogovou? Já se v tom moc neorientuju.
    Anténa přišla společně s přijímačem. A co je PAL-D, to nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele vogon
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    96

    Analog ber jako poslední možnost, nebo spíš ani to už ne. (Když jinou, tak rozhodně kup hybridní)
    Zkus připojit tu externí anténu, v software dodaném s kartou najdi předvolby a zkontroluj nastavení normy - to je pro ČR PAL-D (může být i AUTOmaticé rozpoznání). Pak zkus přeskenovat jestli to něco najde.
    Zkus si zjistit jaké je ve tvém okolí pokrytí signálem digitálního vysílání, poptej se známých. Nějakou iformaci můžeš najít i tady - http://www.digizone.cz/texty/mapy-pokryti/
    Naposledy upraveno uživatelem vogon: 08-08-2008 v 16:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    9

    Podle digizone mám pokrytí v pořádku (Ostrava), v softwaru toho moc nastavit nejde, viz
    http://img204.imageshack.us/my.php?image=probir1.jpg
    Jediné kliknutelné položky jsou nahrávání a automatické skenování. Tam už jsem zkoušel měnit kdeco...region, allscan i nějaké věci s rozsahem a nikdy nic.
    Mám shánět lepší anténu? Když jsem dal hledat antény v at, tak mi vyskočilo tohle
    http://atcomp.cz/zbozi.aspx?kod=&zb=ant%C3%A9na&word=
    apod., takže moc nevím, co z toho bych si měl případně pořídit...

    Jinak ta anténa, co byla u toho, vypadá přesně jako tahle
    http://atcomp.cz/zbozi/teac-dvb-t-sc...spx?p=z:112799
    Naposledy upraveno uživatelem Wlko: 08-08-2008 v 16:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele vogon
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    96

    Takže žádný PAL-D nehledej, (mohlo mne napadnout, že tam je region když je karta jen Digitální). takže to opravdu bude asi signál. Zkus ještě zkontrolovat ve správci zařízení jestli proběhla korektně instalace ovladačů.
    Abych ti mohl doporučit nákup nějaké antény, musel by jsi naladit s tou externí alespoň něco, aspoň jednu stanici - jinak riskuješ zbytečné vyhazování pěněz.

    Můžeš vyzkoušet i alternativní software pro ovládání karty.
    Naposledy upraveno uživatelem vogon: 08-08-2008 v 18:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    9

    ATV3 nenašlo nic. Hledalo asi 20 minut, pak jsem ho vypnul...
    Ve správci zařízení není nic s výkřičníkem ani jinak chybově označené, ale samotné ovladače jsem nikde nenašel. Nevím, jak se jmenují, tedy které to jsou. Mám první den Visty a po několikaleté práci s XP jsem ještě lehce zmatený, tak třeba je to tím. Ale jak říkám, žádnou chybu nehlásí.
    Co mám teda ... čekat? Když podle digizone mám pokrytí přímo ideální (jsem kdesi uprostřed toho velkého červeného fleku). Budu na tom vůbec někdy mít signál?

    A nemůže to být tím, že je dneska celý den hnusně? Docela dost mi padá síť. (laická otázka, nemám o tomhle moc ponětí)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    zkus "Jednoduchy Scan" nastavit na 618000 kHz (to by mela byt ostrava) pásmo 8MHz a nechat hledat, pripadne premistit antenku
    pocasi by tomu vadit nemelo a ikdyby dak aspon neco hnusnyho by si chytil
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele vogon
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    96

    Můžeš být na místě kde je signál něčím odstíněn, nemáš možnost zkusit to někde jinde na jiném PC, nejlépe na nějakém noťasu?
    Pokud u toho byly ovladače určené pro Visty tak by v nich problém být neměl.
    Jaký je přesně přesně model: je to DV-BT100 nebo DV-BT101?
    Naposledy upraveno uživatelem vogon: 08-08-2008 v 20:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    9

    Nastavení scanu ani posunutí antény až na parapet nepomohlo.

    Je to DV-BT101. A je to přímo na notebooku, takže se s tím zkusím někam přemístit ...
    Co se týče ovladačů, tak nebyly přímo pro Vistu. Podpora byla specifikovaná pro XP a 2000, ale vše se nainstalovalo (automaticky, ani jsem si nestačil moc všimnout) a na druhém notebooku, kde jsou XP, jsem pochodil úplně stejně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele vogon
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    96

    Našel jsem testy, ve kterých - co se citlivosti týče - dopadl velmi dobře. Podporu pro Visty jsem nikde neviděl. Jestli je v manuálu nebo v softu nějaký link na drivery - zkus to kdyžtak prozkoumat.
    Jestli se nechytneš ani pod XP budeš asi muset reklamovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Digitálne vysielanie zachytíš aj na bežnú širokopásmovú anténu, poprípade nemáš možnosť sa pripojiť na spoločnú anténu?
    A k tej mape pokrytia - je to vypočítaná mapa, ak si niekde na okraji pokrytia budeš musieť použiť anténu s väčším ziskom, nie taký kúsok drôtiku.
    DVB-T prijímam nejaký ten rôčik, suseda(býva cca. 20 metrov cez cestu) chytá na bežné sito, ja som musel na také isté sito inštalovať kanálový zosilovač. Podľa mapy (tiež vypočítanej) som v pokrytí, ale skutočnosť bez kvalitnej antény je iná.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. problém s SD kartou.
    Od MnKyn v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-06-2014, 19:50
  2. Problém s grafickou kartou
    Od Hagy1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-05-2013, 02:52
  3. Problem s TV kartou
    Od KopecCZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-01-2010, 18:49
  4. problém s SD kartou
    Od macicek.sv v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 15-03-2009, 22:45
  5. Problem asi s TV kartou
    Od vavri v sekci FIC Spectra aneb co Vás zajímá
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-11-2006, 20:04