Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Acer 1916W-problém s nastavením rozlíšenia

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Zostava: MoBo Gigabyte GA-MA74GM-S2H s integrovanou Ati2100
    Athlon 64 X2 4800+ EE
    2x1GB Kingston 800 CL5
    monitor Acer 1916W
    zdroj 350W Modecom

    Všetko sú nové veci a problém je nasledujúci : nie je možné nastaviť natívne rozlíšenie 1440x900, ovládače aktuálne.V ponuke je možné nastaviť všetko možné od 640x480 až po 1600x1200. Monitor sa v systéme hlási ako východzí monitor, po prepnutí do Plug and Play sa nič nezmení. Jednoducho nie je rozpoznaný, pokiaľ pripojím iný monitor všetko šlape ako má. Ako ho prinútiť aby sa prezentoval, výrobca spomína podporu DDC ale ovládače grafiky vravia - DDC není podporováno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    V CCC si natvrdo nastav rozlišení 1440x900 při 60Hz. Dále v nastavení obrazovky "Upřesnit", záložka "Monitor" odškrtni "Skrýt režimy, které monitor nemůže zobrazit".

    Poté nastav 1440x900.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    To všetko viem, ale v CCC vôbec nie je možnosť 1440x900 a toto rozlíšenie nie je ani v možnosti Vynútiť-oblasť pracovnej plochy.

    Podarilo sa mi nájsť na stránke Acer Europe nejaký driver(*.inf súbor), v systéme je AL1916W ale v CCC je to stále Východzí monitor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    A čo Bios? Nemôže byť chyba tam? Dával si najnovší?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Doska je s prvým a jediným biosom, novší zatiaľ nie je.
    Ale sťahujem samostatný display driver, uvidíme
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Nefro
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    223

    A neskúšal si ho kick? clear cmos?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    To bolo prvé, čo som skúšal.
    Aj som monitor pripojil k môjmu kompu a všetko jak má byť. Aj môj monitor spolu s tým prekliatym Acerom na ten nový komp, môj ide a ten Acer to má v paži.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Tak som sa dostal trošku ďalej, ATI DD 8.7 po inštalácii konečne ponúkol 1440x900(zaujímavé, že sú tam aj vyššie). ALE obraz na monitore je deformovaný, zobrazuje sa cca. 1/4 od pravého okraja lcd.
    Nikdy viac ACER
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Tady bych neviděl problém s Acerem, ale s integrovanou GPU. Už několikrát se mi stalo u int. grafiky ATI, že monitor nefungoval se správným rozlišením...vždycky se to týkalo wide monitorů...jak rozlišení 1440x900 tak 1680x1050.

    Obraz byl většinou tak 2/3nový a myší se posouvaly zbylé plochy...u 690V to vyřešil update BIOSu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Tak po prelození všetkých možných aj nemožných nastavení CCC, v položke nastavení rozmeru a posunutia obrazu nejaká položka"synchronize ..." - a 1440x900 je na celej ploche.
    Zaujímavé však je, že v nastaveniach je naďalej možnosť nastaviť kľudne rozlíšenie hoci aj 2560x1920. To sa mi zatiaľ u lcd nestalo, aby na ňom ovádače povolili zobraziť väčšie rozlíšenie ako je natívne

    Schválne som Acer pripojil aj na moju 3870. Monitor nerozpoznalo, ale je zaujímavé, že ovládače správne zvolili max. rozlíšenie 1440x900(väčšie ani nezobrazili, nie ako u tej 2100) a aj zobrazenie bolo korektne na celú plochu lcd.

    Takže problém je zrejme aj v monitore. Uvidím ako sa bude správať, vidíte to na RMA?
    A problém má asi aj tá int. HD2100, počkáme na nový Bios, či sa dačo nezmení.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Myši: Problém s nastavením tlačítek ve hře
    Od Young_Caesar v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 17-04-2013, 14:24
  2. Problém s nastavením sítě
    Od iLianik v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-12-2009, 21:05
  3. Problém s nastavením RAM?
    Od fandaa v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-04-2009, 13:07
  4. Problem s nastavenim 5.1
    Od Lunny v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-11-2008, 16:20
  5. problém s nastavením
    Od Drtek v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 04-03-2008, 17:22