Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Raptor od Western Digital

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    26

    zdarvim..mam problem so spustenim tohto sata disku..mam ho pekne zapojeny ako ma byt aj zacne bootovat..a potom nabehne klasicka modra error obrazovka ale iba na okamih cize nestiham precitat co tam je napisane a ide restart.. a toto dookola..
    ale ked som v biose nastavil disk ako IDE a nie AHCI tak ide normalne.. ale tak naco mi je tak vykonny disk ked nemozem naplno vyuzivat jeho moznosti ze?.. inac bios ho najde aj ked je nastaveny na AHCI... tak uz ozaj neviem de je chyba..
    rozmyslal som ze ci nahodou nie v zdroji pretoze toto mam novu zostavu som si skladal ale zdroj zatial nedosiel ten co chcem tak som napojil ten zo stareho pc (ma iba 300W) tak ma napadlo ze ci v tom nemoze byt problem ze nestiha zasobovat ten disk a preto sa restartne.. neviem mozno je to sprostost.. moc sa do toho nevyznam tak pls poraddte co s tym moze byt ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Pokud jsi na něj systém neinstaloval, je potřeba mu během instalace dodat ovladače řadiče (u XP klávesa F6 hned na začátku). Pokud na něm systém je, přeinstalovat a dodat ovladače. Vista by to měla rozchodit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    26

    aha.. no a ak uz tam mam nainstaluvane xp-cko tak jedine preinstalovat a vtedy tam dat tie ovladace?? a este otazocka ako ich dam pri instalacii ak nemam disketovku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Pak jedině pomocí n-lite udělat vlastní instalační CD a ovladače tam dodat.

    Jednodušší cesta by byla někde aspoň na tu instalacei mechaniku vybrakovat, třeba ze staršího CD nebo od souseda
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jestli máš na desce dva nezávislý řadiče, tak jde zapojit disk na druhej, přepnout v biosu, winy si natáhnout drivery a pak hodit disk zpátky.
    Pak jsou ještě postupy, jak ty drivry na AHCI windowsům nacpat.Daj se najít na webu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Samozrejme mas i moznost jak rozchodit tento disk v AHCI bez preinstalace OS.

    [quote]
    [B]Citovat:[/B]
    [B]]If you do not have a diskette drive, you can install Intel Matrix Storage Manager Driver by the following alternative procedure:[/B]

    1. Start the BIOS Setup Utility menu.
    2. Select Config.
    3. Select Serial ATA (SATA).
    4. Select Compatibility (aka AHCI disable u jiných nouťasů - upřesnění od "Shita").
    5. Install Windows XP and Service Pack 2.
    6. Download Intel Matrix Storage Manager Driver from the Web site and extract the driver to C:\DRIVERS\WIN\IMSM.
    7. Run Intel Matrix Storage Manager Driver. To do this, go to C:\DRIVERS\WIN\IMSM\PREPARE, and ,[B]double-click install.cmd[/B].
    8. Turn the computer off and then on again.
    9. Start the BIOS Setup Utility menu.
    10. Select Config.
    11. Select Serial ATA (SATA).
    12. Select AHCI (aka AHCI enable u jiných nouťasů - upřesnění od "Shita").
    13. Start Windows XP. The Welcome to the Found New Hardware Wizard appears.
    14. Click No, not this time and click Next.
    15. Select Install from a list or specific location(Advanced), then click Next.
    16. Select Search for the best driver in these locations. Then select Include this location in the search:, specify the path, C:\DRIVERS\WIN\IMSM, and click Next. The Completing the Found New Hardware Wizard appears.
    17. Click Finish.
    18. When the System Settings Change window appears, click Yes. The computer restarts.


    Testováno - plně funkční. [IMG]http://pctforum.tyden.cz/images/smilies/smile.gif[/IMG]

    a) Tento postup vyžaduje, aby měl nouťas volbu AHCI enable/disable - těch je 90%.

    Pokud nouťas nemá volbu AHCI enable/disable a chcete používat WXP v režimu AHCI, tak je jedinou možností si upravit instalačku WXP. Visty už znají AHCI režim "sami od sebe".


    b) Editaci "IMSM_PRE.inf" lze použít i na desktopech bez FDD, popř. změnit režim PATA na AHCI i bez přeinstalování Windows. [IMG]http://pctforum.tyden.cz/images/smilies/happy.gif[/IMG]

    [B]Citovat:[/B]
    [iaStorCritical.Reg]
    HKLM,System\CurrentControlSet\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#ven_8086&dev_[I][B]2829[/B][/I]&cc_0106,Service,%REG_SZ%,%IASTOR_SVC%
    HKLM,System\CurrentControlSet\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#ven_8086&dev_[I][B]2829[/B][/I]&cc_0106,ClassGUID,%REG_SZ%,"{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}"


    [iaStorCritical.DelReg]
    HKLM,System\CurrentControlSet\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#ven_8086&dev_[I][B]2829[/B][/I]&cc_0106


    Místo [I][B]zvýrazněného[/B][/I] názvu zařízení použijete ten, který potřebujete Vy do svého desktopu (pro ICH9R AHCI je to [I][B]2922[/B][/I]). Driver na desktopy je ke stažení třeba [URL="http://download.nforce.cz/F6_drivery_XP32/Intel_F6_driver.rar"]zde[/URL].

    [URL="http://forums.hexus.net/hexus-hardware/112584-how-enable-ahci-raid-mode-without-reinstalling-windows-p35-ich9-ich9r.html"]Zdroje informací jsou zde[/URL], [URL="http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=457699&st=15"]zde[/URL] a [URL="http://www.google.cz/search?q=ich8m+ahci&hl=cs&client=firefox-a&rls=org.mozilla:cs:official&hs=3HT&start=0&sa=N"]a tady "googlem"[/URL].

    [B]Před použitím této "finty" si vyzálohujte svoje důležitá data.
    Veškeré úpravy děláte na vlastní nebezpečí[/B] a nenesu žádnou odpovědnost za to, pokud se Vám to nepovede - nicméně je to otestováno u mně na nouťasu MSI VR601 a maká to zcela v pohodě. [IMG]http://pctforum.tyden.cz/images/smilies/icon_mrgreen.gif[/IMG]
    [/quote]

    [B]Zdroj:[/B] [URL]http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=86&t=126231[/URL]
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Western Digital Caviar 280
    Od Figa v sekci Muzeum komponent
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-07-2008, 21:22
  2. 3,5 HDD PATA: Western Digital WD1600JB
    Od Frog v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 15-10-2006, 18:48