Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Otáčky větráku u Hd4850

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Ahoj už si važně nevím rady. Našel jsem návod na zvýšení otáček u Karty radeon Hd4850 přes profil v Catalystech vše jsem tak udělal ale nezdá se mi že by se otáčky zvýšily teplota při hraní se mi vyšplhala až na 100stupńu.. Co dělám špatně pora´dte mi prosím nebo je i jyný způsob zvýšení těch proklatých otáček přes atitool nebo rivu to nejde tto už vím. Budu rád za každou radu děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    No nejlepší možnost by byla kdybys koupil novej pořádnej chladič např: accelero s1 bo podobný
    Ten větrák má náký maximum (asi kolem 2000 rpm ) a pes to už ti ta rychlost prostě víc nepude
    Bo jako takovou nouzovou možnost mužeš vzít pokud se ti moc přehřívá tak vyměn teplovodivou pastu
    (nemáš to taktovaný?)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zřejmě jsi postupoval podle http://www.svethardware.cz/forum/sho...86&postcount=1.

    Mohl bys zkusit ještě upravit BIOS. Na TechPowerUp je MSI BIOS s upravenou frekvencí ve 2D (snižuje teplotu když nic neděláš), pak si stáhni Radeon BIOS Editor a v něm si upravit otáčky vetilátoru.

    Naflashuješ to pomocí ATiFlash z diskety nebo bootovacího Flash disku nebo CD. Syntaxe je

    atiflash -f -p 0 nazev_biosu.rom (může být .bin)

    Doporučení je ještě původní BIOS uložit, pro jistotu...

    atiflash -s 0 backup.rom

    Pokud na to máš kuráž, v příloze je v archivu mnou modifikovaný BIOS 20 % na 69 °C až 100 % na 95 °C.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Ahoj dík za radu jenže já ještě nikdy bios neflashoval.. tak z toho mám celkem strach a navíc mám ten radeon od Gigabite tak nevím jestli je dobrý nápad tam dávat bios od MSI..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    No riziko to samozřejmě vždycky je...ale nebál bych se dát tam BIOS jiného výrobce, já na svou nereferenční Sapphire HD 3870 dal BIOS od HISu Ten stejný, jaký na své karty dávali i další tři výrobci.

    Kdyby něco tak seženeš PCI kartu a můžeš to přeflashovat zpátky či kdyby to nepomohlo prostě reklamovat Ale nechci tě do ničeho nutit, je to na tobě
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Tak už jse mi to všechno podařilo vyřešit bios sem si falshnout netroufl.. Jen se zeptám jak poznám jaký Bios na grafické kartě mám? Jinak dík za radyhttp://www.svethardware.cz/forum/images/icons/icon7.gif
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jestli chceš zjistit verzi BIOSu, tak např. Riva Tuner by to měl vypsat v informacích. Použij poslední verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. GeForce: Vysoké otáčky ve 2D
    Od opinena v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 13:01
  2. CPU Fan - otáčky chladiče
    Od petr.svec v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 21:08
  3. Otáčky disku
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 25-01-2009, 14:25
  4. GeForce: Otáčky grafiky
    Od Fisch v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 01:30
  5. Chlazení procesorů: otáčky, speed fan, Freezer 7 pro...
    Od xstreetfighter v sekci Chlazení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-06-2008, 09:05