Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

virus ... aka prepisane registry

MrDevil (37)|10.8.2008 19:39
No podarilo sa mi chytit virus a nez som sa ho zbavil tak mi prepisal register pri starte windowsu ... pozmenil mi entry v registroch pre Documents and settings a este jeden program ... no a neviem ako bi som to v tych registroch opravil/vymazal ... ( nema to vplyv na nic ine len sproste error okna pri spusteni )

advanced windows care to neopravi lol ...

dik za help!!
Pavel Boček (4169)|10.8.2008 22:57
Co máš za systém ?

Záloha registru je také KO ?
Pavel Boček (4169)|10.8.2008 23:03
[SIZE="1"]Dopr**** já už to dneska rozšlapu a pak pudu rozmlátit ústřednu :angry Prosím zase smazat :hmm[/SIZE]
MrDevil (37)|11.8.2008 06:45
no mam windowsa XP home edition a prave problem je ze nemam aktualnu zalohu systemu ( aaaach sestra sa hrala ) ...

ked s tym nic nenarobim tak hura reinstall :-(
Dojigiri (1629)|11.8.2008 09:27
Takže pokud tomu rozumím dobře, tak systém naběhne ale nejde se přihlásit, nebo jak přesně se to projevuje?

No opravit ... nejlíp by bylo načíst registr na jiným počítači, možností je několik:

a) připojení se vzdáleně přes síť z jinýho funkčního počítače (z regedit zvolit "Připojit vzdálený registr") - ale může bejt zakázaný takže je otázka jestli to půjde

b) vzít disk a dát do jinýho počítače s funkčním systémem (nebo na jinou diskovou jednotku nainstalovat znova dočasnej systém. kterej se pak smaže) a z funkčního systému (pod administrátorským účtem!) lze pak editovat libovolný soubory registrů, tj. připojit si soubory v nefunkčním systému Windows\system32\config\... - postup připojení registru zde

c) použít Offline NT Password & Registry Editor - to bych ale volil až jako poslední možnost, protože není jistý jestli ty registry nějak nepoškodí (regedit jakožto tool od MS by měl s registrama umět pracovat nejlíp) a navíc je nutný to nějak dát na bootovací CD, takže se člověk nevyhne potřebě funkčního systému (v kterémžto případě lze použít b))

Vzhledem k tomu že jsi z nějakýho počítače musel napsat příspěvek, zkus se z něj nejdřív připojit vzdáleně a použít a), pokud to nepůjde, tak vyndej disk a přendej do funkčního počítače a použij b).

Jinak teda já bych po takovýhle chybě osobně spíš přeinstalovával, nevíš co všechno ještě bude rozbitý :notsure

// EDIT: Na zálohování registrů doporučuju si nastavit ERUNT, je to výbornej tool lze se pak vracet k uloženým registrům apod.
MrDevil (37)|11.8.2008 14:56
no pocitac sa mi podarilo uspesne nahodit ... podla errorou co vidim my ten haizel virus pozmenil link na Documents and Settings a Acrobad reader ktore sa spustaju pri starte windows... proste nejak vymaza medzeri medzi slovami a hlada to na otvorenie file "Documents","and","Settings" ... take daco som este nevidel.

Bohuzial pozorujem aj dalsie zmeny systemu ( foldery sa chovaju nejako divne ) takze asi hura reinstall :-(
Dojigiri (1629)|11.8.2008 15:22
Jo takhle, takže nabootovat jde ... no tak pokud něco změnil v registru by to mělo jít opravit v regeditu v systému. Acrobat reader je link v "Po spuštění" tak by měl jít opravit tam.

Ale jestli toho blbne víc tak je fakt lepší ten reinstall.