Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Hry na novém notebooku?

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gulde
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    95

    Zdravím, hodlám si v blízké době koupit notebook, zřejmě tento http://www.lan-shop.cz/notebooky/fujitsu-siemens/61812 , a rád bych se zeptal, jak to vlastně bude s hrami? Je tam integrovaná HD3200 a diskrétní HD3470(+Hybridní Crossfire), a nějak nedokážu odhadnout, jak na tom půjdou hry jako třeba World in Conflict, Zaklínač, C&C3... Crysis asi ne, ale raději se stejně zeptám :-), no a pak mám samozřejmě v plánu i Red Alert 3, Starcraft 2 a Diablo 3, ale s tím mi asi teď neporadíte :-), atd.?

    Je mi jasné, že asi těžko budu hrát v nějakých větších rozlišeních, osobně to vidím maximálně tak na 1024x768, ale s tím jsem smířen.
    Tedy nějaké zkušenosti a odhady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Test na Tom's Hardware.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Vlastním HD2400 (výkonově tak nastejno jako HD3470) a dá se na ní občas zahrát. Fifa 1024x768 high detail, Crysis 800x600 nejnizsi detaily, Assassin myslím v rozlišení 1024x768 nízké detaily, COD4 1024x768 vysoké detaily po přetaktování i 1280x1024. Na mírné hraní dostatečny,,,
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od grapherX Zobrazit příspěvek
    Vlastním HD2400 (výkonově tak nastejno jako HD3470)...
    Myslím, že tady to bude lepší, HD 3470 je tak na úrovni HD 2400 XT a navíc je to v hybridním CF, což může také až o pár desítek % zlepšit výkon
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gulde
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    95

    Takže jinými slovy si na tom zahraji skoro vše na nízkém rozlišení, případně se sníženými detaily?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak tak. Osobně bych se snažil spíš držet nativní rozlišení displeje při nízkých detailech, pokud to detaily nezhorší tak, že nižší rozlišení bude pořád vypadat lépe s vyššími detaily. Obvykle ale detaily takový rozdíl nedělají (např. u Crysis), jako vysoké vs. nízké rozlišení (méně kostkované, obejdeš interpolaci).

    No ale jak na to koukám, nativní rozlišení tam máš dost malé - 1280 x 800, takže půjde o detaily.

    Hodláš laptop často přenášet nebo bude sedět doma ? Na domácí použití bych vzal i ASUS nebo MSI, provedení není zase tak dobré, ale mívá lepší parametry. Třeba GX710ka vypadá dobře, dodal bych tam ještě další 2 GB pamět. A jinak FS myslím nedává záruku na napájecí adaptér
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 10-08-2008 v 22:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gulde
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    95

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Hodláš laptop často přenášet nebo bude sedět doma ? Na domácí použití bych vzal i ASUS, provedení není zase tak dobré, ale mívá lepší parametry. A jinak FS myslím nedává záruku na napájecí adaptér
    No často přenášet, víceméně, teď jdu na vejšku, tak jej tam hodlám použít, jde jen o to, jak dlouho se tam udržím :-)).
    Já si ten Fujitsu-Siemens protože je to první distributor notebooků s AMD Puma platformou, a především pak kvůli v budoucnosti možnému rozšíření o GraphicBooster(tedy ATi XGP, externí grafiku). Navíc jsem na kvalitu notebooků FS slyšel spíše chválu, i když jsem původně chtěl nějakou Toshibu.
    A co naznačuješ tím "A jinak FS myslím nedává záruku na napájecí adaptér "?

    Mimochodem, když už jsem založil tohle téma, tak jedna taková OT otázka, když mám na notebooku 4GB RAM a Windows Vista 32bit, tedy naplno se využije jen nějakých 3,3GB RAM, a na grafice je HyperMemory, tedy že si to v případě potřeby může užrat kus RAMky, dokáže to ubrat z těch nevyužitých cca 0,7GB RAM a nebo to bude rovněž brát jen z těch pro Windows viditelných 3,3GB RAM?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Skvělé byly Toshiba A210-19J, ale zrovna všude skončil výprodej a nové A300 už nemají tu ideální směsku parametrů za dobrou cenu

    Co se týká napájecího adaptéru, nevím, jak je to teď, ale co jsem slyšel před asi půl rokem, tak Fujitsu Siemens dává příslušenství jako např. napájecí adaptér, myš apod. jako dárek, takže se na to nevstahuje záruka.

    Ad paměť, Win napřed spočítají všechny ostatní paměti (buffer grafické karty, cache disku, cache CPU) a pak alokují RAM do celkových 4 GB. Takže když grafice přidáš alokovanou paměť, ubere ti to systémové RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gulde
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    95

    Mám to tedy chápat tak, že je napájecí adaptér u notebooků nějaký často poruchový?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    No, tu a tam se třeba častým používáním přelomí kabel, ale zase otázka je, jestli by to vůbec reklamovali Že by to hromadně umíralo zase ne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gulde
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    95

    Tak ještě mě napadla jedna věc, jak "prakticky" zjistit jak a tom bude ta HD3470(+HC) s výkonem. Mohl by mi tu někdo objasnit, jak výkonná je v porovnání s mojí starou GF6600GT co mám na desktopu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    no, obrazek o ni si muzes udelat tady http://www.notebookcheck.com/ATI-AMD...70.9537.0.html
    + pridej par procent na HC
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gulde
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    95

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    no, obrazek o ni si muzes udelat tady http://www.notebookcheck.com/ATI-AMD...70.9537.0.html
    + pridej par procent na HC
    Tam už jsem koukal, a několikrát, ale je to spíš jen "orientační"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    no, imho to bude skoro nastejno, mozna i o neco horsi, zadny zazraky bych necekal ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    jj bez problemu muzes hrat na tomto notasu snad to chlazeni zvlada :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Dotaz o novém PC! :)
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-06-2011, 23:35
  2. Problém s připojením UPC na novém notebooku
    Od hananasam v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 15-01-2011, 17:08
  3. Vista vs XP na novem Notebooku
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-06-2009, 10:14
  4. na novém notebooku nejde win, jen linux
    Od razzo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-05-2009, 21:28
  5. Padání her na novém PC
    Od ThisisMartin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 03-01-2009, 17:53