Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 36

Téma: Intel Core 2 Duo e8400 na 3,6GHz - teploty

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od Marty363 Zobrazit příspěvek
    tak já si myslím že pokud je v kompu průvan tak na tom nezáleži, ale pokud maš prachovy filtr tak každopadně přetlak, nevim jakou maš doma prašnost alee vysavat každy tyden komp je otrava -.-
    Mame doma kompresor tak jednou za pur roku tu deku vyfoukam
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér Avatar uživatele Marty363
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    117

    jj to dělam taky ale pouze v rozebrane formě i když u toho co mam teď to asi ani nebude nutne freezer a accelero(az prekonam svoji nevyslovitelnou zdechlost a konečně ho tam vrazim) takove ty kriticke mista nema takze vykoukat vycistit steteckem(coz delam aj za chodu) a jedeme dal ale tak aj tak je to otrava
    teď sem se mrknul do kompu a všim sem si že je plny chlupu od moji Jezevčice ktera vedle něj s oblibou spáva(pokud ho mam na zemi)
    Naposledy upraveno uživatelem Marty363: 12-08-2008 v 01:08
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    -Jj. Je to hlavně o tý prašnosti v místnosti. Vyměnili jsme nedávno koberec za plovoučku a nádhera. Komp otvírám tak jednou za dva měsíce, abych ho trochu vyfoukal vysavačem (stejně tam nic moc není). Jednou za čtrnáct dní vysaju vstupní filtry a pohoda. A to mám průvan v case řekl bych fakt slušnej.

    -To napětí na CPU při 3,6 GHz asi už moc nesundá....pod 1,2V určitě ne. A pokud půjde výš, bude ho muset krmit víc a víc (u mýho kusu při 4,2GHz chce něco málo pod 1,4V). V idle ty teploty skoro vůbec nelezou výš, ale v burnu to je fakt o dobrým chladiči a průvanu.

    -@Speed Fan.....já osobně jsem ho zavrhl už dávno. Teploty ukazoval nekorektně a regulace otáček nějak nechtěla fungovat. Navíc ji víceméně nepotřebuju. Ten Freezer bych zkusil řešit jak píše Pavel v BIOSu. Mně pomohlo změnit regulaci z Auto na Voltage a super. (nějak jsem nepostřehl, co máš za MB)
    Mam P45 Asus P5Q Deluxe a na 4050MHz mi to nenastartovalo ani system. Voltage sem mel 1.4
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Tak mam 1,26250V a Systém běží Stabilně v Programu OCCT. Teploty klesly o 2-4 stupně v zátěži, tedy kolem 56°
    Naposledy upraveno uživatelem Stoupa07: 12-08-2008 v 03:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Stoupa07 Zobrazit příspěvek
    Mam P45 Asus P5Q Deluxe a na 4050MHz mi to nenastartovalo ani system. Voltage sem mel 1.4
    Upravil jsi děličku pro paměti, popř. přidal jim voltíky? (nevím, na jaký máš). CPU při tomhle V musí fachat, i kdyby nechtěl. Problém bude jinde.

    Citace Původně odesláno od Stoupa07 Zobrazit příspěvek
    Tak mam 1,26250V a Systém běží Stabilně v Programu OCCT. Teploty klesly o 2-4 stupně v zátěži, tedy kolem 56°
    Na jaký frekvenci při tom V jede CPU?
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 12-08-2008 v 03:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Na jaký frekvenci při tom V jede CPU?
    Na 3,6GHz.

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Upravil jsi děličku pro paměti, popř. přidal jim voltíky? (nevím, na jaký máš). CPU při tomhle V musí fachat, i kdyby nechtěl. Problém bude jinde.


    Na jaký frekvenci při tom V jede CPU?
    S pamětma jsem nic nedělal. Ani nevim jak je taktovat Jsem v tomhle oboru ještě novas.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 12-08-2008 v 17:49 Důvod: sloučeno, příště použij tlačítko EDIT!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Stoupa07 Zobrazit příspěvek
    Tak mam 1,6250V a Systém běží Stabilně v Programu OCCT. Teploty klesly o 2-4 stupně v zátěži, tedy kolem 56°
    To chceš ten procesor odpálit ? 1,625 V
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jo, mám to podobně. Hlavně nezapomeň při overvoltage hlídat teploty. Max. doporučené U pro E8400 je podle Intelu 1,3625V!!!
    __________________________________________________ __________________
    Co máš za paměti a jak je máš nastavený při tý FSB 450MHz (CPU 4050MHz), při který to ani nenajede?

    EDIT: Ty bláho, teď jsem si toho všiml....měl jsem za to, že tam má 1,225V. Nepřepsal jsi se? Víc jak 1,45 bych do něj nepouštěl.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: TTD E8400.jpg 
Zobrazení: 117 
Velikost: 170.7 KB 
ID: 6145  
    Naposledy upraveno uživatelem Karel Polívka: 05-09-2008 v 16:20 Důvod: Doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    To chceš ten procesor odpálit ? 1,625 V
    Omlouvam se chybi mi tam dvojka, 1,26250V bylo namysli.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Stoupa07 Zobrazit příspěvek
    Omlouvam se chybi mi tam dvojka, 1,26250V bylo namysli.
    To už je lepší. Tak to je v pořádku.
    Co máš za ty paměti a na jaký frekvenci? Šacoval bych to na 800MHz. Co? V BIOSu nastav Memory Multiplier, nebo jak tam říkají děličce pro paměti co nejnižší. (Počítám 2).
    Kua, a napiš celou sestavu, ať víme o čem se bavíme. Takhle z tebe tahat sestavu po kouskách je na dlouho. Nebo si ji vraž do podpisu. Půjde to snáz. Věř mi.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 12-08-2008 v 04:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    To už je lepší. Tak to je v pořádku.
    Co máš za ty paměti a na jaký frekvenci? Šacoval bych to na 800MHz. Co? V BIOSu nastav Memory Multiplier, nebo jak tam říkají děličce pro paměti co nejnižší. (Počítám 2).
    Kua, a napiš celou sestavu, ať víme o čem se bavíme. Takhle z tebe tahat sestavu po kouskách je na dlouho. Nebo si ji vraž do podpisu. Půjde to snáz. Věř mi.
    Jasny vrazim si to do podpisuvu. Jsem měl Celeronka a ted mam tohle dělo tak sem furt jaksi v orgasmu.
    Ted procesora trapim nasledně: 3,8GHz 8x, Zatim 1,4V, teplota 65°. Stabilni
    Naposledy upraveno uživatelem Stoupa07: 12-08-2008 v 12:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    ---->
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    O.K. A když chceš teda úspěšně taktovat, tak si PROJDI pár témat, kde se tím zabývali jiní. Je toho tu mraky. A až fakt něčemu nebudeš rozumět, tak to napiš a pořešíme. Víš jak se to říká.....dvakrát měř.....
    např. tady včetně odkazů v příspěvcích: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=18103
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 12-08-2008 v 14:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    O.K. A když chceš teda úspěšně taktovat, tak si PROJDI pár témat, kde se tím zabývali jiní. Je toho tu mraky. A až fakt něčemu nebudeš rozumět, tak to napiš a pořešíme. Víš jak se to říká.....dvakrát měř.....
    např. tady včetně odkazů v příspěvcích: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=18103
    Vše přečteno, a nastaven. Furt mi nejede na 4050MHz Stabilně, spiš nenajede ani systém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Ta teplota je už dost.

    No, pokud nepomohlo samotné snížení frekvence pamětí, zkus o kousek přihazovat i další napětí než jen na CPU. Desetinu voltu pamětem, o ždibek čipset, FSB apod. PCIe nastav na 101 MHz. IMHO by to mělo být jedno, ale prý to někdy pomáhá
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední