Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Prosím o radu k základní desce MSI KT4V

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    6

    Jedná se o desku MSI KT4V // VIA KT400,tak uvedeno na obalu a já žádám o pomoc jaký použít procesor.Na obalu je uvedeno AMD Athlon,tím tedy nastává otázka lze-li použít procesor i jiného výrobce.Jsem laik jak již jste zřejmě postřehli,proto se na vás s touto pro mě záhadou obracím.Jde mi i o kapacitu onoho procesoru aby nebyla nižší než 2 giga.Za pomoc i radu děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Marty363
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    117

    Ano na desce ze socketem AM2 jdou použit pouze procesory AMD(kompatibilni s AM2 Intel tam nedaš), jestli jsem dobře pochopil tuto větu:"Jde mi i o kapacitu onoho procesoru aby nebyla nižší než 2 giga" tak chcu podotknou že u Procesoru(CPU) neni kapacita ale frekvence(kromě cash ktera je v MB) no nic meně bych dopručil buď http://www.alza.cz/procesor-amd-dual...50e-d92235.htm nebo tento http://www.alza.cz/amd-dual-core-athlon-d71815.htm v AMD nemam moc orientaci
    ještě chcu dodat že kapacita je u Hard Disku(HDD) a RAM ale to myslim že viš
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    No vzhledem k tomu, že je to deska se Socketem A, tak těžko tam dáš Athlon X2

    Do desky můžeš dát AMD Athlon XP/Sempron pro Socket 462 (Socket A). Nové se už neprodávají, tak se mrkni po bazarech.

    Klasická otázka: čím chladíš jaký máš zdroj a kolik do toho chceš investovat ? Na hraní už to moc nebude, pokud od toho chceš něco víc, je to už na rozsáhlejší upgrade.

    Mimochodem - špatná sekce. Požádej administrátora o přesun
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Marty363 Zobrazit příspěvek
    ...(kromě cash ktera je v MB) ...v AMD nemam moc orientaci..
    Myslím že nejen v AMD, takže prosím příště se drž pravidla že když o tom víš prd tak raději nic nepiš.


    Do téhle desky dáš procesory s FSB max. 333 MHz (nepleť si to s výslednou frekvencí procesoru). V podstatě jsou to všechny modely, kromě procesorů s jádrem Barton a 400 MHz FSB, konrétně jsou to modely 3200+ a 3000+, které se ale stejně těžko shánějí. Ostatní procesory do socketu A (462) by měly fungovat - Athlony s jádrem Thoroughbred, Barton 2500+, 2600+, 2800+, Thorton (kromě modelu 3100+), všechny Semprony kromě modelu 3300+. Podívej se po bazarech nebo na Aukru, nové se již dávno nevyrábí.

    Edit: Tady máš odkaz na stránku výrobce, je tam i manuál pokud ho nemáš. Když se budeš držet jejich doporučení o podpoře CPU - "Supports up to Athlon™ XP 2800+ processor " tak neuděláš chybu.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 12-08-2008 v 08:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Marty363
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    117

    tak promiň ale aspoň sem mu ujasnil to s tou frekvenci a tak , chyba se stala v tom že sem se špatně podival že to ma AM2 a ne A to se fakt omlouvam.
    Výkon to asi nebude zavratny ale pokud na to daš Linux tak to pojede lip než muj komp na Vistach
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    6

    Jo každej se sekne jako i já s tou kapacitou,jasně že je to frekvence CPU.Kapacita je na HDD,omlouvám se a tvůj překlep rovněž respektuji,jsme jen lidi.OK Dík a ocením přehlédnutí mé neznalosti na tomto serveru než se zorientuji.Rozhodně mi tvá rada dodala odvahu pokračovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    No vzhledem k tomu, že je to deska se Socketem A, tak těžko tam dáš Athlon X2

    Do desky můžeš dát AMD Athlon XP/Sempron pro Socket 462 (Socket A). Nové se už neprodávají, tak se mrkni po bazarech.

    Klasická otázka: čím chladíš jaký máš zdroj a kolik do toho chceš investovat ? Na hraní už to moc nebude, pokud od toho chceš něco víc, je to už na rozsáhlejší upgrade.

    Mimochodem - špatná sekce. Požádej administrátora o přesun
    Rozhodně od toho nečekám extra výkon avšak pro mé potřeby je dostačující,nejsem herní maniak.Chlazení ani nic podobného zatím nemám jelikož tu desku jsem dostal bez ostatních komponent tak se snažím vše poshánět a pak se dám do vlastní stavby.Za tvúj příspěvek a pomoc děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Imho si velmi dobře rozmysli, jestli do toho chceš opravdu jít!

    Pokud budeš schánět další starší komponenty, tak je tu vždy riziko ve funkčnosti takové komponenty, vyšší/neúměrné ceny (prostě už se nevyrábí) a vůbec další trvanlivosti...
    To, že jsi dostal základní desku "za tašku hrušek" ještě neznamená, že se ti to celé nemusí nakonec pekelně prodražit. V první řadě si zjisti ceny nových komponent ať máš představu.
    Domnívám se totiž, že i když koupíš dnes i ty nejlevnější, ale NOVÉ, komponenty a základovku s integrovanou grafikou, tak na tom v závěru budeš lépe.

    Rozhondnutí je na tobě, je to jen rada, než se dostaneš do bodu, kdy už bude zbytečné, ti něco takového psát

    Projdi si tady některá příslušná témata a jistě si uděláš obrázek o tom, co a jak se dá "ukuchtit", případně sem napiš, co na tom chceš dělat a kolik do toho můžeš dát a třeba tu něco vyplodíme.

    Mám pro tebe dva nejzákladnější tipy:
    1. Notebook FUJITSU-SIEMENS ESPRIMO V5535
    2. Základní deska INTEL D945GCLF Little Falls
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zase to tak nehroť, slušná sestava na kancelařinu se na tom dá udělat do dvou tisíc. A cpát mu tady Little Falls, můj bože, Athlon XP 2800+ bude tak asi 2x až 3x výkonnější O tom laptopu už vůbec nemluvě. Prostě až na zdroj jak bude nějaká komponenta dražší jak pár stovek nebrat a tím to hasne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Na kancl práci a net mu právě i ten LittleFalls stačí bohatě, stejně jako ten notebook.

    Samo záleží kde, jak a za kolik ty starší komponenty sežene, ale připočti k tomu ještě to schánění, lítání a stresování se, že něco nepojede a už to tak výhodné zase není. Nemluvě o tom, že když mu z toho něco vyhoří (a to je u starších komponent vždycky větší riziko), tak mu zůstane jen hromada železa... kondíky jsou svině

    Byl to jen námět na zamyšlení, pokud do toho chce jít ať jde, samo přeju Good Luck
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Zase to tak nehroť, slušná sestava na kancelařinu se na tom dá udělat do dvou tisíc. A cpát mu tady Little Falls, můj bože, Athlon XP 2800+ bude tak asi 2x až 3x výkonnější O tom laptopu už vůbec nemluvě. Prostě až na zdroj jak bude nějaká komponenta dražší jak pár stovek nebrat a tím to hasne.
    Vážně umíš poradit i podržet protože po přečtení tolika informací najednou bych se dřív zhroutil já než ten počítač.No vážně,dobrá rada nad zlato,jde mi totiž skutečně hlavně o jak píšeš kancl práci a net.Vždyť na takovou práci to musí být nadupaná mašina jelikož hry mě nijak extra neberou.A teď něco pro zasmátí.Do dnes používám mašinu VETERÁNA a nemám problém.No posuďte sami co sepsal EVEREST:
    Vlastnosti CPU
    CPU typ Intel Pentium III, 550 MHz (5.5 x 100)
    Označení CPU Katmai
    Krokování CPU kC0
    Sada příkazů x86, MMX, SSE
    Předpokládaný takt 550 MHz
    L1 Code Cache 16 KB
    L1 Datová cache 16 KB
    L2 Cache 512 KB (Built-In, Half-Speed)

    Technické informace CPU
    Typ pouzdra 242 Contact SEC Cartridge
    Velikost pouzdra 12.82 cm x 6.28 cm x 1.64 cm
    Transistorů 9.5 Milion
    Výrobní technologie 5M, 0.25 um, CMOS
    Plocha tělesa 128 mm2
    Napětí jádra 2.00 V / 2.05 V
    I/O napětí 3.3 V
    Typický příkon 17 - 23 W (V závislosti na taktu)
    Maximální příkon 25.3 - 34.5 W (V závislosti na taktu)

    Výrobce CPU
    Jméno firmy Intel Corporation
    Výrobní informace http://www.intel.com/products/processor

    Vytížení CPU
    CPU #1 5 %
    Tak a můžete reagovat až vám přestanou slzet oči.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    Imho si velmi dobře rozmysli, jestli do toho chceš opravdu jít!

    Pokud budeš schánět další starší komponenty, tak je tu vždy riziko ve funkčnosti takové komponenty, vyšší/neúměrné ceny (prostě už se nevyrábí) a vůbec další trvanlivosti...
    To, že jsi dostal základní desku "za tašku hrušek" ještě neznamená, že se ti to celé nemusí nakonec pekelně prodražit. V první řadě si zjisti ceny nových komponent ať máš představu.
    Domnívám se totiž, že i když koupíš dnes i ty nejlevnější, ale NOVÉ, komponenty a základovku s integrovanou grafikou, tak na tom v závěru budeš lépe.

    Rozhondnutí je na tobě, je to jen rada, než se dostaneš do bodu, kdy už bude zbytečné, ti něco takového psát

    Projdi si tady některá příslušná témata a jistě si uděláš obrázek o tom, co a jak se dá "ukuchtit", případně sem napiš, co na tom chceš dělat a kolik do toho můžeš dát a třeba tu něco vyplodíme.

    Mám pro tebe dva nejzákladnější tipy:
    1. Notebook FUJITSU-SIEMENS ESPRIMO V5535
    2. Základní deska INTEL D945GCLF Little Falls
    Tobě taky dík za radu,máš body.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od nevimjaknato Zobrazit příspěvek
    Tobě taky dík za radu,máš body.
    Hlavně prosím nerozdávej reputační body, dokud nemáš 15 příspěvků. Do té doby stejně reputaci neovlivníš, jenom dotyčnému ubereš 15 nebo kolik kreditů. Takže spíš uškodíš. Prosté děkuji stačí.

    Když budeš dokupovat komponenty - CPU, paměti, zdroj, grafiku ... - tak si dej pozor ať za ně nezaplatíš přemrštěnou cenu. Třeba na aukru jsou někteří blázni schopní dát za nějakej Barton přes tisíc korun. Nevím jak jsou na tom kamenný bazary. Raději se nás třeba zeptej, než něco koupíš. Nejlepší je nakupovat na různých fórech jako třeba tady, kde lidi znají cenu věcí a nenatáhnou tě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Doporučuji se dívat tu nebo na PC Tuning fóru...zrovna teď je tam třeba 512 MB DDR-400 za 135 Kč a GeForce 4 MX 440 za 165 Kč no neber to Už máš čtvrtinu počítače za 300 Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Chyba v zapojení k desce, prosím o radu
    Od Steron v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-04-2012, 22:00
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-02-2009, 09:29
  3. prosím o radu - 1066MHz RAM v MSI P35 desce?
    Od deahe9 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-09-2008, 18:02
  4. Základní desky: prosím o radu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 04-02-2008, 20:27
  5. Základní desky: prosim o radu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-01-2008, 17:07