Notebook 13,3" - cca 20 000
Zdravim vás, potřeboval bych poradit s 13,3" notebookem pro přítelkyni. Původně mě napadl Dell xps nebo Lenovo, ale ceny se pohybují ve vyšších číslech, než si mohu dovolit. Dále jsem narazil na Asus U3S či Toshiba Satellite. Jáký je váš názor na tyto notebooky nebo byste doporučili jiný? Upřednostňoval bych neintegrovanou grafiku a matný displej. Předem děkuji za vaše názory.
Já za sebe můžu doporučit Dell Vostro 1310, ale ten má integrovanou grafiku. Díky ní ale vydrží na baterku téměř 4 hoďky práce.
Při koupi sem ještě uvažoval o Toshibě U400 ale ta se mi ve skutečnosti v obchodě vůbec nelíbila a tak jsem vsadil na Dell, a jsem naprosto spokojen :)
Při koupi sem ještě uvažoval o Toshibě U400 ale ta se mi ve skutečnosti v obchodě vůbec nelíbila a tak jsem vsadil na Dell, a jsem naprosto spokojen :)
Presne tak.. prekousni jeste tu tisicovku a ber DELL.. neni co resit.. Vostro se prodavaji od 21k.. jedinou alternativou je Toshiba.. Fujitsu nebrat, pac pravdepodobne budou koncit a na co notebook, ktery nema podporu, zejo..
Chtěl bych se optat přispěvovatelů, kteří doporučují Dell Vostro 1310, jestli je notebook s těmito rozměry (13,3") přijatelný na práci (programování). Doma si k němu připojím externí klávesnici a monitor, ale ve škole, nebo ve firmě tuto možnost nemám a nedokáži odhadnout, zda nebude příliš malý. Přece jen pokud u něj máte 8hodin za den strávit, tak to na něj nějaké nároky klade. Nyní mám klasický 15,5" notebook, ale protože ho poměrně často přenáším, rád bych koupil menší. Prosím o odpověď někoho, kdo má s dlouhodobějším používánm 13,3" notebooku zkušenosti. Děkuji.
Je to o zvyku, ale u programování platí čim větší plocha a rozlišení, tím líp. Osobně takový notebook nevidím na programování moc vhodný, ale vše je věcí názoru. Navíc takové notebooky zrovna nevynikají extra výkonem.
[quote=Strajk;152654]Já za sebe můžu doporučit Dell Vostro 1310, ale ten má integrovanou grafiku. Díky ní ale vydrží na baterku téměř 4 hoďky práce.
Při koupi sem ještě uvažoval o Toshibě U400 ale ta se mi ve skutečnosti v obchodě vůbec nelíbila a tak jsem vsadil na Dell, a jsem naprosto spokojen :)[/quote]
Vostro se vyrabi i s GF8400 ;) a stoji +/- 22tis... Toshiba ma proti nemu dost mizerny plasty (nePRO) ale taky tomu odpovida cena
Při koupi sem ještě uvažoval o Toshibě U400 ale ta se mi ve skutečnosti v obchodě vůbec nelíbila a tak jsem vsadil na Dell, a jsem naprosto spokojen :)[/quote]
Vostro se vyrabi i s GF8400 ;) a stoji +/- 22tis... Toshiba ma proti nemu dost mizerny plasty (nePRO) ale taky tomu odpovida cena
[QUOTE=xmarek;153775]Je to o zvyku, ale u programování platí čim větší plocha a rozlišení, tím líp. Osobně takový notebook nevidím na programování moc vhodný, ale vše je věcí názoru. Navíc takové notebooky zrovna nevynikají extra výkonem.[/QUOTE]
Co se týče výkonu, tak na programování (nějaké vývojové prostředí + databáze + webový server) zmíněný Dell stačí podle mě bohatě, přičemž hodlám zůstávat na WinXP. Ale co se týče velikosti monitoru, tak s tím musím souhlasit, že čím větší, tím lepší. Jak jsem ale psal, mám možnost připojit externí monitor (ne však všude). Chce to tedy najít vhodný poměr, kdy se ještě vyplatí hledět především na mobilitu a kdy už by mobilita byla spíše na úkor práci. No, mám ještě nad čím přemýšlet :-).
Co se týče výkonu, tak na programování (nějaké vývojové prostředí + databáze + webový server) zmíněný Dell stačí podle mě bohatě, přičemž hodlám zůstávat na WinXP. Ale co se týče velikosti monitoru, tak s tím musím souhlasit, že čím větší, tím lepší. Jak jsem ale psal, mám možnost připojit externí monitor (ne však všude). Chce to tedy najít vhodný poměr, kdy se ještě vyplatí hledět především na mobilitu a kdy už by mobilita byla spíše na úkor práci. No, mám ještě nad čím přemýšlet :-).
[QUOTE=Richmond;153787]Vostro se vyrabi i s GF8400 ;) a stoji +/- 22tis... Toshiba ma proti nemu dost mizerny plasty (nePRO) ale taky tomu odpovida cena[/QUOTE]
Ano a to s GeForce s vadnými jádry, které mohou kdykoliv umřít. Naštěstí na ně Dell nyní poskytl extra záruku prodlouženou o rok :sleep Nicméně to platí pro státy s roční zárukou, u nás nevím nevím.
Ano a to s GeForce s vadnými jádry, které mohou kdykoliv umřít. Naštěstí na ně Dell nyní poskytl extra záruku prodlouženou o rok :sleep Nicméně to platí pro státy s roční zárukou, u nás nevím nevím.
Jj, je to presne on, ikdyz zaruka 3 roky je podle me vice nez dostatecna :thumb. A kdyby ne tak servis Dellu patri k tem lepsim. Buhvi kolik po svete beha podobne postizenych notesu jinych znacek ;)