Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: jakou desku

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele badyk
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    35

    ahoj.mám ještě procesor na A socketu a chci to trochu zlepšit.Koukal jsem na ceny AMD sempron 64 3400+ ht palermo na socketu 754.mám DDR paměti 2x512/400, grafickou kartu Gforce 4 Ti 4200 do agp slotu.na novou nemám a proto zatím neuvažuji o nové.nejsem zase takový hráč abych musel mít novinky.takže pokud bych si vzal ten procesor, jakou desku? koukal jsem na Asus, Msi i Epox ale problém většinou je s tím agp, nebo na diskuzích konkrétní model je považován za dost poruchový.takže teď jsem trochu bezradný.Má někdo něco podobného a šlape mu to? díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    takže ak chces spraviť upgrade dosky aj CPU, tak rozhodne pri dnešných cenách by som nekupoval Sempron, a už vobec nie pre socket 754. Rozumne je kupiť dosku a procak pre socket 939.
    Napriklad AMD Athlon 64 3000+ Venice BOX, 939.
    http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...y%5CSocket+939


    Je dokonca aj lacnejší (až o 63 Kč ) ako Sempron 3400+ pre socket 754, a vykonostne je o poznanie na tom lepšie. Horšie je to však s doskami pre socket 939 s portom AGP - to skor dať inzerat.
    V druhom pripade teda už len kupiť ten sempron 3400+ s754, a dosku napr. Asus K8V-X
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29316
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele badyk
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    35

    [QUOTE=Frog]takže ak chces spraviť upgrade dosky aj CPU, tak rozhodne pri dnešných cenách by som nekupoval Sempron, a už vobec nie pre socket 754. Rozumne je kupiť dosku a procak pre socket 939.
    Napriklad AMD Athlon 64 3000+ Venice BOX, 939.
    http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...y%5CSocket+939

    jenže na soket 939 potřebuji DDR 2? to by znamenalo vyměnit i paměti, a na to nemám,taky ta apsence agp mě děsí, musel bych postavit nový komp.Komp používám jen na vypalování, internet, úpravu fotek a hry typu M&M na což mi teď postačuje co mám.ale přeci jenom trochu to zvednout při minimálních nákladech neuškodí
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od badyk
    jenže na soket 939 potřebuji DDR 2? to by znamenalo vyměnit i paměti, a na to nemám,taky ta apsence agp mě děsí, musel bych postavit nový komp.Komp používám jen na vypalování, internet, úpravu fotek a hry typu M&M na což mi teď postačuje co mám.ale přeci jenom trochu to zvednout při minimálních nákladech neuškodí
    Socket 939 pracuje normálně s DDR400 paměťmi, až socket AM2 pracuje s DDRII.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele badyk
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Socket 939 pracuje normálně s DDR400 paměťmi, až socket AM2 pracuje s DDRII.
    díky, to jsem přehlédl.procesor na 939 jsem tedy našel, ale jsem zase na začátku.Jakou desku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od badyk
    díky, to jsem přehlédl.procesor na 939 jsem tedy našel, ale jsem zase na začátku.Jakou desku?
    Je mi líto, ale z nových desek, které se na internetu prodávají, jsem našel pouze tyto (Jetway a Biostar... ):

    Barbone.cz:
    JETWAY 939AGP K8T800pro
    BIOSTAR NF4UL-A9 nForce4U
    BIOSTAR NF4ST-A9A nForce4

    Obchod.cz:
    ASUS A8V-X K8T800Pro
    DFI LP UT NF3 Ultra-D

    EDIT: Sehnat desku S939 s AGP je velmi těžké...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    tak niečo z tejto dvojice:

    Asus K8V-X SE: 1 071,- Kč
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29316b

    alebo
    Gigabyte GA-K8VT800: 1 177,- Kč
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25327
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele badyk
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    35

    našel jsem jednu s integrovanou grafikou:Integrované grafické jádro: nVidia GeForce 6150.má někdo s ním zkušenosti? protože pokud je stejné jako moje G force 4Ti tak pak agp nepotřebuji.vyřadil bych moji grafárnu a časem si koupil do PCL16

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33981
    Naposledy upraveno uživatelem badyk: 23-10-2006 v 15:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Bratr má ASUS M2NPV-VM 6150/430, chvíli využíval int. grafiky 6150, ale její výkon byl velice ubohý. Sice jsme skoušeli jen některé hry (FlatOut, Heroes V,Grand Prix 4 s MegaPatch 2006). Na té desce ze začátku nejelo vůbec nic, chipset se přehříval, zvukovka nemá podporu EAX, siťovka nechodila na 100%, dvě RAMky nejeli na 1T, CPU je undervoltovaný. Měl jsem ASUS poprvé v rukou a tímto mě ASUS hluboce zklamala, ale myslím si, že takové problémy u té gigabajtky nehrozí.

    Jinak výkon grafiky byl asi takto:
    3DMark05: 703 bodů později to záhadně zpadlo na 630 bodů
    FlatOut: Nehratelný, PC se po pár min restartoval, jinak to bylo: Minimální detaily 1024*768*16 zhruba 35-40FPS
    Heroes V: Minimální detaily, 1024*768, kolem 30FPS
    Grand Prix 4 s megapatch 2006: Nehratelný, hra se začla po pár ujetých kolech zrychlovat díky přehřívajícímu se chipsetu, jinak to bylo: Min detaily, 1024*768 kolem 35-40FPS

    Jak jsme viděli jak tato grafika "snímkuje", okamžitě jsme hledali grafiku za nízkou cenu. nakonec jsme koupili novou X800XL zde z bazaru za 2400Kč. Pár problému se tím zpravilo a zbytek přehlížíme...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jinak brácha má sestavu:
    AMD Athlon X2 3800+ AM2
    GeIL 1GB 800MHz (2*512) CL5
    160GB HDD
    450W zdroj
    X800XL


    6150 je opravdu grafika s ubohým výkonem, a to brácha má paměti s prospustností 12.8GB/s, na socketu 939 dostáhneš max. 6.4GB/s (bez OC)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele badyk
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    35

    [QUOTE=tgfh]Bratr má ASUS M2NPV-VM 6150/430, chvíli využíval int. grafiky 6150, ale její výkon byl velice ubohý. Sice jsme skoušeli jen některé hry (FlatOut, Heroes V,Grand Prix 4 s MegaPatch 2006). Na té desce ze začátku nejelo vůbec nic, chipset se přehříval, zvukovka nemá podporu EAX, siťovka nechodila na 100%, dvě RAMky nejeli na 1T, CPU je undervoltovaný. Měl jsem ASUS poprvé v rukou a tímto mě ASUS hluboce zklamala, ale myslím si, že takové problémy u té gigabajtky nehrozí.


    díky, takže je lepší do toho nejít a nechat si svou počáteční verzi se socketem 754 a moj agp grafikou.co jsem četl tak má být podpora na socket delší než na 939.je velký rozdíl ve výkonu pokud si vezmu procesor sempron64 3000+ a nebo 3400+?cenově to tak velký rozdíl není.jaký je rozdíl sempronem64 a athlonem64?
    Naposledy upraveno uživatelem badyk: 23-10-2006 v 16:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    No neříkam, že je lepší jít do 754 s AGP než do 939 s 6150/430, ale taková je moje zkušenost, mohli by napsat i ostatní jaké mají zkušenosti s totou deskou (pokud ovšem nějací takoví jsou ).
    Sempron 3400+ x Sempron 3000+ = ber jednoznačně 3400+ !!!
    Vyhýbej se sempronům se 128KB L2 cache !!!
    Sempron x Athlon - Sempron má 2x (256KB) nebo 4x (128KB) menší L2Cache.
    Když srovnáš Sempron 3400+ x Athlon 3000+ v poměru cena/výkon vyhraje Sempron - má jen 2x menší L2Cache což "cucne" asi 2-3% výkonu ve hrách.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele badyk
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od tgfh
    No neříkam, že je lepší jít do 754 s AGP než do 939 s 6150/430, ale taková je moje zkušenost, mohli by napsat i ostatní jaké mají zkušenosti s totou deskou (pokud ovšem nějací takoví jsou ).
    Sempron 3400+ x Sempron 3000+ = ber jednoznačně 3400+ !!!
    Vyhýbej se sempronům se 128KB L2 cache !!!
    Sempron x Athlon - Sempron má 2x (256KB) nebo 4x (128KB) menší L2Cache.
    Když srovnáš Sempron 3400+ x Athlon 3000+ v poměru cena/výkon vyhraje Sempron - má jen 2x menší L2Cache což "cucne" asi 2-3% výkonu ve hrách.
    takže když to shrnu.budu mít AMd sempron 64 3400+ ht palermo box socket 754,http://www.czechcomputer.cz/product....32718,základní desku Gigabite GA-k8vt800,chtěl bych vyměnit větrák cpu za artic cooling freezer 64 pro, pokud to jde?nechám si svou grafiku G force 4 Ti4200, paměti 2x512/400, zdroj 400W.je v tom nějaký zádrhel co se týče kompaktibility a stability?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Vše vypadá OK!

    Jen opravuji odkaz:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32718
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele badyk
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Vše vypadá OK!

    Jen opravuji odkaz:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32718
    takže děkuji za spolupráci všem a za čas který mi věnovali. tuto diskuzi tímto můžeme uzavřít.ještě jednou děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. jakou desku pro 939???
    Od Fouk v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 02:26
  2. Jakou desku pro SLI
    Od Black tgfh v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-07-2008, 20:45
  3. jakou desku
    Od Marty363 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 20-04-2008, 12:22
  4. Jakou desku do 2 000?
    Od Nobuo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 20-07-2007, 19:46
  5. Jakou desku ?
    Od _hellma_ v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-03-2007, 22:23