Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 42 z 42

Téma: Zálohování

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Tych 35GB na staniciach je uz komprimovana zaloha, ci nie ?

    Napr. pouzitie komprimacie 7zip na databazach/informacnom systeme mi viedlo k 15 nasobnej kompresii. Kompresia napr. XLS tabuliek, alebo casto opakovanych udajov je u 7zip na vynikajucej urovni. Prakticky povedzme cenniky, alebo tie iste vykazy, kde sa meni casto iba par hodnot a neustela sa kopiruju, dosahovali ohromnej, ba neuveritelnej kompresie. Napr. niekolko stoviek megabajtov, az gigabajtov dat do cca 300kB suboru....

    Ak by sa nerobila zaloha hned, ale najprv by sa spustila na PC, spustila by sa komprimacia s nizkou prioritou napr. v case necinnosti, ci po pracovnej dobe.

    Existuje aj moznost, nezalohovat pri starte pocitace. Co keby uzivatelia nechavali pocitace zapnute a napr. od 18:00h by sa spustilo zalohovanie lokalne, potom komprimacia a potom selektivne distribucie zaloh na servre, aby sa to nepretazovalo. Po ukonceni zalohy by sa pocitac vypol. Takto by rano neboli ziadne zhony a ziadna pretazena siet. Jednoducho by PC nevypinali, len by si ho rano zapli. Pri pouzivani takejto vysokej komprimacie by mohol aj objem zaloh dost klesnut.
    NO ty zálohy už jsou komprimované.
    Zálohování stanic po nepracovní době, nějak nevím, asi by to muselo být nějak v náplanované úloze před vypnutím, jinak to asi nevidím. Ale vzhledem stabilitě windows, by se nám mohlo taky stávat, že se nam jaksi stanice potom nevypnou a nevím co by tomu říkal bezpečností technik :-)

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    A jaky mate duvod ty data ukladat na stanicich a ne rovnou na serveru ? Myslim si ze lepsi model je pouzit stanici ciste jako terminal kde clovek zpracuje soubor a ulozi ho na serveru .. pak resis pouze zalohu serveru na coz je spousta nastroju .. Ted jen dedukuji neznam to prostredi .. ale 35gb + 23 gb mi zase neprijde jako tolik .. Jedna se o nepretrzity provoz ?
    No plánují se nasadit bezdiskové stanice, ale rozpočet máme jaksi omezený. Vzhledem k rozsahu agend, které tam jsou, si ale nedovedu představit stav, kdyby náhodou server odešel a nejelo by to. Už tak máme problém přehodit vše na blade server, protože by jsme potřebovali nějakou dobu, během které by se to doladilo, a to se uživatelům jaksi nelíbí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    No plánují se nasadit bezdiskové stanice, ale rozpočet máme jaksi omezený. Vzhledem k rozsahu agend, které tam jsou, si ale nedovedu představit stav, kdyby náhodou server odešel a nejelo by to. Už tak máme problém přehodit vše na blade server, protože by jsme potřebovali nějakou dobu, během které by se to doladilo, a to se uživatelům jaksi nelíbí.
    A odkud to tedy jede kdyz ne ze serveru? | nejake stanice? A z ceho usuzujes ze ta stanice neodejde?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    A odkud to tedy jede kdyz ne ze serveru? | nejake stanice? A z ceho usuzujes ze ta stanice neodejde?
    No záleží co jede, nemáme jen jeden server,ale bohužel asi 5, vzhledem k tomu jak se to tu postupně nabalovalo, tak to v té době jinak nešlo. Neusuzuji, že stanice neodejde, ale jakou máš pravděpodobnost že ti odejde najednou všech 350 stanic, a nebo 1-5 servrů. To že odejde jeden server se stát může, potom uživatel může dělat na vlastní stanici a využivat agendy, které momentálně fungují. A pokud by odešel server, kde by měli uživatelé všechny data, tak by se jaksi nedostali ani na ty agendy že. Jinak zálohování se spouští v logovací scriptu, takže pokud by nejel doménový server, by se nezálohovalo, ale to by byl asi nejmenší problém. Jinak servery se zálohují z naplánovaných úloh.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    141

    Ak sa tu riesi iba zaloha desktopov a nie laptopov, ktore si moze zamestnanec odniest domov, tak by som mozno zvazil pouzitie WakeOnLan a nocne zalohy.
    Uznavam, ak nemate kompy jednej konfiguracie, bude mozno trochu zlozitejsie nastavit sietove karty a niektore to mozno ani nebudu podporovat..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Tak jsem to vyřešil tou batkou a funguje to celkem slušne
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    Tak jsem to vyřešil tou batkou a funguje to celkem slušne
    Tak ake je konecne riesenie - komplet metodika ?

    Tiez chcem riesit nejake bezpecne zalohovanie. Zatial som rozmyslal o:
    - komprimacia v ramci HDD do ineho adresara /riesim aj vyber vhodneho komprimatora/
    - ochrana dat /uvazujem o heslovani, ci jednotne heslo, alebo unikatne, plus pripadne sifrovanie
    verejnym klucom. Ci uz individualnym, alebo nejakym svojim ako admin/,
    - ukladanie archivu zaloh na server. Napr. ponechat par dennych, par tyzdennych, par mesacnych.
    - mozno kopirovanie pod inym uzivatelom, aby to nemohol omylom zmazat
    - cez WAN uvazujem, ci kopirovat naplno, ci s ciastocnym vytazenim linky.
    - mozno spatne ziskanie napr. cez web server /mozno pristup na heslo/.
    Zatial len uvazujem nad metodikou, ako co vhodne zvolit.
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 24-09-2008 v 14:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    To keosan : za 1. Se chci omluvit, za tak dlouhou odezvu na tvoje dotazy, nejspíš za to může moje přehnaná lenost. Vzhledem k tomu, že mi to zálohovní funguje a jen potřebuji doladit log, aby se mi provedení záloh na jedno ze dvou zařízení někde zobrazilo a mazání starých záloh( stane se že se některé stanice zálohují měsíc na jednu stanici a staré zálohy trčí na té druhé). Pošlu ti soukromou zprávu, kde ti monentální stav popíšu a snad pmohu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    Pošlu ti soukromou zprávu, kde ti monentální stav popíšu a snad pmohu.
    Nemyslis ze by bylo lepsi vysledek napsat sem aby to mohl v pripade potreby pouzit i nekdo dalsi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    To keosan : za 1. Se chci omluvit, za tak dlouhou odezvu na tvoje dotazy, nejspíš za to může moje přehnaná lenost. Vzhledem k tomu, že mi to zálohovní funguje a jen potřebuji doladit log, aby se mi provedení záloh na jedno ze dvou zařízení někde zobrazilo a mazání starých záloh( stane se že se některé stanice zálohují měsíc na jednu stanici a staré zálohy trčí na té druhé). Pošlu ti soukromou zprávu, kde ti monentální stav popíšu a snad pmohu.
    Diky, ale verejny popis bude lepsi - ak to pomoze viac ludom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    součást systémvého skriptu je napsána o pár příspěvků více a na tom jsem to nechal. Prostě každá stanice po zalogování do domeny si ověří jestli je jeden nebo druhý nas zapnutý a potom pokračuje dále. Akorát díky tomu, že mi spadl nový domain controler jsem neměl čas se tomu dále věnovat.

    - zahlesování archívu jsem neřešil snad se v tom nikdo nevrtá. Naštěstí většina uživatelů jsou ženy.
    (předtím měl každý archiv univerzální heslo, ale teď jsem od toho upustil)
    - archivátor používam winrar a jsem celkem s tím spokojen, soubory které se mají zálohovat se nejdříve
    zabalí a poté přesunoustí na nas zařízení
    - no termín uložený zálohy je týdenní, je vytvořeno sedm zákládních slože, po,ut,st,ct,pa,so,ne
    každý den se zálohuje do příslušné složky, další týden se zálohy přepisují, problém je pokud se stanice
    zálohuje na druhý nas,tak mi tam ty zálohy můžou zůstat i rok .(tohlencto teprvo potřebuju dořešit), kdyžtak se raději raději ptejte moc mi poslední dobou psaní nejde
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    ...problém je pokud se stanice
    zálohuje na druhý nas,tak mi tam ty zálohy můžou zůstat i rok .(tohlencto teprvo potřebuju dořešit), kdyžtak se raději raději ptejte moc mi poslední dobou psaní nejde
    Tak tohle by mohlo jít nějakou tou synchronizací obou NAS třeba přes noc - vzájemně se na sebe podívají a k sobě překopírují ty soubory, které jsou nejnovější. Tak bude na obou druhý den vždy totéž.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Tak tohle by mohlo jít nějakou tou synchronizací obou NAS třeba přes noc - vzájemně se na sebe podívají a k sobě překopírují ty soubory, které jsou nejnovější. Tak bude na obou druhý den vždy totéž.
    No dalo by se na to použít dircmp, ale zatím, mám na to místa dost, přece jenom 2x2TB je na zálohy uživatelů by mělo stačit. Máš ale pravdu, že by jsem to měl vyřešit, jen ta lenost je poslední dobou nějak velká. Snad se to po vánocích změní
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Zálohování dat
    Od ttkk v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-08-2014, 18:11
  2. Záloha dat: Zálohování na DVD
    Od srsen v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 21:49
  3. Záloha dat: Zálohování dat
    Od kingm v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 18:53
  4. NAS box a zalohovani
    Od ICEBOSS v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-11-2007, 12:31
  5. Záloha dat: Zálohování dat
    Od Encore1106 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-09-2007, 12:22