Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: zdroj nebo deska ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    12

    Takže problém je následující:
    včera večer přijdu ke kompu, zapnu ho, běží tak vteřinu a vypne se. Zkoušim to znova, ale stejnej výsledek.
    Tak sem pojmul podezření na zdroj nebo na základní desku. Odpojil sem všechny komponenty až na procesor, jednu ramku. Napoprvé se mi podařilo rozjet až se ozval speaker kvůli chybějící grafice. Tak sem zapojil grafiku a opět stejnej problém - start - konec, ale na grafice se rozsvítili dvě červený diody. Vyndám grafiku, zkouším znovu jenom s pár komponenty a už nenajelo ani takhle. Tak fakt nevím - deska svítí, větráček na procesoru se točí, dokud se nevypne komp.

    Sestava:
    Fortron 400W PNF
    ASUS M2N-E
    AMD Athlon X2 4800+
    1 HDD Western Digital 160GB
    Powercolor HD4850

    Díky všem za nápady a rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od JimikCZE Zobrazit příspěvek
    Takže problém je následující:
    včera večer přijdu ke kompu, zapnu ho, běží tak vteřinu a vypne se. Zkoušim to znova, ale stejnej výsledek.
    Tak sem pojmul podezření na zdroj nebo na základní desku. Odpojil sem všechny komponenty až na procesor, jednu ramku. Napoprvé se mi podařilo rozjet až se ozval speaker kvůli chybějící grafice. Tak sem zapojil grafiku a opět stejnej problém - start - konec, ale na grafice se rozsvítili dvě červený diody. Vyndám grafiku, zkouším znovu jenom s pár komponenty a už nenajelo ani takhle. Tak fakt nevím - deska svítí, větráček na procesoru se točí, dokud se nevypne komp.

    Sestava:
    Fortron 400W PNF
    ASUS M2N-E
    AMD Athlon X2 4800+
    1 HDD Western Digital 160GB
    Powercolor HD4850

    Díky všem za nápady a rady.
    "Vestecka koule" rika, ze to bude ........ ???? Muze to byt zdroj, deska, procesor, grafika. V prvni rade bych vyzkousel jiny zdroj. Urcite mas nejakyho kamose na pujceni zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Nenajede to ani s odpojeným napájením VGA ? Měla by vyhodit chybu a upozornit na napájecí konektor...

    Ale šel bych také po zdroji, PNF...hm, není to dokonce ten od EC ?
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 13-08-2008 v 16:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Nenajede to ani s odpojeným napájeníém VGA ? Měla by vyhodit chybu a upozornit na napájecí konektor...

    Ale šel bych také po zdroji, PNF...hm, není to dokonce ten od EC ?
    Nenajede to ani se zapojeným napájením VGA, ani bez. Na grafice svítí dvě červený diody - což sem si našel, že signalizuje: D1601 - Shows overheating
    D1602 - Power connector #1 removed

    Zdroj je to tenhle - http://www.losancomputers.cz/?Mode=Sti&StiId=15662
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    217

    To vypadá na zdroj,zřejmě při nějakém přetížení se zapne ochrana a zdroj spadne.Určitě bych vyzkoušel jiný zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Nenajede to ani s odpojeným napájením VGA ? Měla by vyhodit chybu a upozornit na napájecí konektor...

    Ale šel bych také po zdroji, PNF...hm, není to dokonce ten od EC ?
    Tohle není ten od EC, to je Fortron.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    12

    Tak jsem vytáhnul starý procesor, zkusil ho vyměnit a problém zůstával. Od kamaráda jsem sehnal i jiný zdroj, beze změny. Nakonec pomohla až výměna desky za starší a nová se pošle na reklamaci. Díky všem za reakce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Reset cmos a kontrola zapojeni vypinace predpokladam probehla
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    12

    vypínač sem kontroloval, ale reset cmos sem nedělal, v čem by to mohlo pomoct ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Nastavi to bios na defaultni hodnoty .. obcas to s nejakyma problemama pomaha treba kdyz je v biosu nastaveno neco tak ze to znemozni aby deska pracovala spravne s ostatnim ancablem .. laicky receno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Reset cmos a kontrola zapojeni vypinace predpokladam probehla
    Citace Původně odesláno od JimikCZE Zobrazit příspěvek
    vypínač sem kontroloval ...
    Taky neni na skodu zkontrolovat tlacitko RESET. Jednou jsem mel na servisu jedno PC a nemohl jsem vubec prijit na zavadu. Az kdyz jsem odpojil RESET, tak jsem zjistil, ze tlacitko bylo sprajcle a tedy neustale desku resetovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    12

    Počítač se nerestartoval, sám se akorát vypínal, ale vím kam tím míříte. Na starší desce všechno funguje, takže jsem ten Asus odeslal na reklamaci a uvidíme co se stane dál.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od JimikCZE Zobrazit příspěvek
    vypínač sem kontroloval, ale reset cmos sem nedělal, v čem by to mohlo pomoct ?
    Vcera jsem resil kamaradovi podobny problem. Po vypadku napajeni uz mu pocitac nenajel vubec. Zkusil jsem jiny zdroj a chovalo se to stejne. Tak jsem se presunul na zakladovku a po resetu biosu to vse najelo.
    Odpovídat lze po přihlášení