Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Problem pri zapojeni HHD do notebooku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    24

    zdravim,
    mel bych takovy problem s Hardiskem(160gb Seagate).Pouzivam ho pres usb a pripojenim do notebooku...najednou jsem zjistil ze prestal fungovat.Proste kdyz ho zapojim ,otevru "pocitac" tak se to zacne sekat (obcas se ten harddisk objevi v "Pocitac" mezi ty ostatni hardisky ale nejde to otevrit)

    Jinak se ten harddisk stale toci....je nejaky zpusob jak ho opravit aby se mi uchovala bsechna data v tom hardisku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Zkusil bych ho pripojit jinam. Tim ziskas jistotu ze problem je v hdd .. a ne treba na desce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    24

    Problem je nejspis v hardisku...zkousel jsem to uz na stolnim pc a na jinem notebooku a porad je tam ten stejny problem
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    To je v nějakým rámečku nebo je to disk přímo vyrobenej do USB? Pokud je to první případ, do toho druhýho počítače jsi ho doufám zkoušel tak, že jsi ho vyndal z rámečku a připojil přímo na desku? Pokud ne tak to zkus, může bejt akorát v háji elektronika rámečku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    To je v nějakým rámečku nebo je to disk přímo vyrobenej do USB? Pokud je to první případ, do toho druhýho počítače jsi ho doufám zkoušel tak, že jsi ho vyndal z rámečku a připojil přímo na desku? Pokud ne tak to zkus, může bejt akorát v háji elektronika rámečku...

    pouzivam k tomu tenhle konvertor

    http://www.czechcomputer.cz/uploadim...5392177046.jpg

    jinak zkousel jsem to tak ze jsem to zapojil do tech ostanich pc(s tim 160gb) a byl tam jstejny problem
    .Pak jsem vzal jiny hardisk 40gb ze stolniho pc a zapojil to do toho konvertoru a zapojil pres usb do notebooku a normalne to precetlo ...takze si myslim ze problem bude asi v tom hardisku 160gb
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Tak to jo, to skutečně vypadá na ten disk. Nejspíš mu odchází elektronika. Pokud se ti odpojuje od systému, tak můžeš zkoušet leda to, že dokud bude vidět se z něj budeš pokoušet kopírovat data jinam.

    Mmch. hlásí něco SMART? (např. ve Speedfan nebo HDtune) - musí bejt přímo připojenej k desce, přes USB smart pokud vím nefunguje.

    Pak můžeš ještě zkusit nabootovat z CD nějakou Live distribuci Linuxu (ale nevím teď konkrétně která má v sobě podporu NTFS, OpenSUSE by jí snad moh mít). Při připojení tý jednotky NTFS pouze pro čtení (read-only) by mohly bejt šance na přečtení vyšší, protože Windows při práci s NTFS zapisuje na disk i když "se nic nezapisuje", což může způsobit odpojení.

    Pokud je opravdu vadnej disk, tak "opravit" ho už asi nepude, a už to je jenom o tom, jak z něj ještě možná dostat data.

    // EDIT: Tak tady je ještě live cd Slax http://www.slax.org/get_slax.php kterej má dokonce i NTFS zápis (ale použij jenom čtení!) a je o dost menší než ostatní live distribuce.
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 14-08-2008 v 12:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    24

    jinak zkousel jsem program R-Studio a zjistilo to jmeno toho hardisku "mistni disk 160gb"(predtim jsem to prejmenoval),a jeji velikost 149,1GB a nejaky sectory byly funkcni....nevite nekdo jak bych z toho harddikus mohl dastat ty data???
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Velikost 149 GB je ok, on je trochu guláš v jednotkách - desítkovej GB je 1000*1000*1000 B a binární GB (kterej by měl správně bejt GiB) je 1024*1024*1024 B - a výrobci disků udávají kapacitu v dekadických jednotkách [a snad už jinak nikdo] a dostanou tak vyšší číslo pro stejnou kapacitu; ale ve Windows a většině programů je kapacita zobrazovaná v binárních jednotkách. Pokud si to přepočítáš, zjistíš, že 160 GB (dekadických) je 149 G[i]B (binárních, který ukazuje např. Windows). Takže velikost je správně.

    Je to NTFS? Pokud se hlásí jako nenaformátovaná jednotka, je možný, že je zničenej první sektor jednotky ("boot sektor"). Jeho záloha je na konci disku, takže by moh (měl) jít obnovit. Měl by to umět TestDisk (nikdy jsem nezkoušel tak nevím přesnej postup), nebo přímo tool od MS (to samý, více zde http://support.microsoft.com/kb/153973) anebo disk editorem (v tom to vždycky dělám preferuju ruční práci ale je to trochu složitější - ale na druhou stranu jistější).


    // Edit: U TestDisku by to měla bejt funkce "Recover NTFS boot sector from its backup" tak by to mělo bejt poměrně jednoduchý. Ale má to význam pouze v případě, že se jednotka hlásí jako nenaformátovaná! (jinak bude problém jinde a tohle pravděpodobně nepomůže)
    Samozřejmě platí, před získáním dat v žádným případě tu jednotku neformátovat!!!
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 14-08-2008 v 13:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od tuananhcz Zobrazit příspěvek
    jinak zkousel jsem to tak ze jsem to zapojil do tech ostanich pc(s tim 160gb) a byl tam jstejny problem
    .Pak jsem vzal jiny hardisk 40gb ze stolniho pc a zapojil to do toho konvertoru a zapojil pres usb do notebooku a normalne to precetlo ...takze si myslim ze problem bude asi v tom hardisku 160gb
    Zkus ho jeste primo pripojit na desku, ne pres ten konvertor.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zapojení adaptéru notebooku hp compaq
    Od JanD2 v sekci Zdroje
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-11-2014, 14:11
  2. problém s klonovanim notebooku
    Od JURRY09 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-02-2012, 14:40
  3. Problem zo zapnutim notebooku
    Od mer555 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 07-03-2011, 15:42
  4. problém s baterkou u notebooku??
    Od zoltreon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 29-07-2010, 10:20
  5. Zapojení USB Front panelu - problém
    Od Martin84 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-02-2007, 13:51