Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: pripojeni notebooku pres wifi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    7

    Zdravim vsechny, chtel bych Vas pozadat o radu. Doma mam pripojeni pres kabel. Mam switch a v nem zapojeny 2 pc + notebook. Koupil jsem wifi router a nevim,jak ten jeden kabel ze switche zapojit do routeru nebo kde ho zapojit a co nastavit,abych mohl potom pripojit notebook pomoci wifi. V techto vecech se nevyznam a proto uvitam kazdou radu. Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Ak to bude len ako Wifi router client AP, tak do klasickeho fastEhternetu + nastavis routru rezim AP client, a pridelis mu IP podla siete v ktorej si
    druha moznost, pripojit kabel zo switcha do WAN portu, nastavit ho do rezimu v ktorom je dostupne NATko, zapnut na nom DHCP klienta (aby book dostal IP od neho) a tu prekladal do siete
    ako vonkajsiu IP pouzijes tu ktoru mas pre booka
    ========
    inak tu chyba popis, ako to vlastne mas s tym netom, od koho a ake su podmienky, skus si este radsej pingnut nieco do sveta ci sa ti nevrati packet s TTL = 1
    potom uz nebudes schopny pripojit OSI Layer 3 zariadenie, lebo po znizení TTL o 1 nastane zahodenie packetu, niektore spolocnosti davaju takuto ochranu aby niekto nezdielal pripojenie do netu ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Pabler Zobrazit příspěvek
    Ak to bude len ako Wifi router client AP, tak do klasickeho fastEhternetu + nastavis routru rezim AP client, a pridelis mu IP podla siete v ktorej si
    druha moznost, pripojit kabel zo switcha do WAN portu, nastavit ho do rezimu v ktorom je dostupne NATko, zapnut na nom DHCP klienta (aby book dostal IP od neho) a tu prekladal do siete
    ako vonkajsiu IP pouzijes tu ktoru mas pre booka
    ========
    inak tu chyba popis, ako to vlastne mas s tym netom, od koho a ake su podmienky, skus si este radsej pingnut nieco do sveta ci sa ti nevrati packet s TTL = 1
    potom uz nebudes schopny pripojit OSI Layer 3 zariadenie, lebo po znizení TTL o 1 nastane zahodenie packetu, niektore spolocnosti davaju takuto ochranu aby niekto nezdielal pripojenie do netu ...
    dekuji za rady, jen bych jeste potreboval upresnit co je to NATko a jak zapnu DHCP klienta ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1

    Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je nějaká možnost jak propojit koaxiál od wifi antény s UTP kabelem? A jestli stačí na příjem wifi signálu jen anténa a její zapojení do notebooku (notebook má wifi)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od tomnek Zobrazit příspěvek
    Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je nějaká možnost jak propojit koaxiál od wifi antény s UTP kabelem? A jestli stačí na příjem wifi signálu jen anténa a její zapojení do notebooku (notebook má wifi)?
    Nevim jestli si delas srandu, nebo to myslis vazne.
    Kabel od WiFi anteny nejde propojit s UTP kabelem. Musi byt mezi tim krabicka. (WiFi router, AP atd.)

    Na prijem signalu staci integrovana antena v ntb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Tomnek:
    Existuje aj PCMCIA riesenie s vyvodom na pigtail na ktory tu antenu naozaj pripojis, ale chce to navyse napajanie, v robote som ju dade zahliadol, no lepsie riesenie je kupit daky TP-Link wifi router najlepsie s Atheros chipsetom a mozes veselo valit v 802.11n
    Alebo OvisLink AirLive, ktory sice tiez zvlada n-ko no nieje to prave idealne ... chipset od realteku, no v bcku vali normalne ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Pabler Zobrazit příspěvek
    Tomnek:
    Existuje aj PCMCIA riesenie s vyvodom na pigtail na ktory tu antenu naozaj pripojis, ale chce to navyse napajanie, v robote som ju dade zahliadol, no lepsie riesenie je kupit daky TP-Link wifi router najlepsie s Atheros chipsetom a mozes veselo valit v 802.11n
    Alebo OvisLink AirLive, ktory sice tiez zvlada n-ko no nieje to prave idealne ... chipset od realteku, no v bcku vali normalne ...
    No ja bych se primlouval k tomu TP-Linku, sam jsem jich koupil nekolik desitek a vsude funguji bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Reseni neno slozite proste mezi switch a PC das router a pak do napr. IE zadas adresu udanou výrobcem a nakomfigurujes naky to zabezpeceni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Reseni neno slozite proste mezi switch a PC das router a pak do napr. IE zadas adresu udanou výrobcem a nakomfigurujes naky to zabezpeceni.
    Ano je to jednoduche. Ze switche pripojis kabel na WAN port routeru. Potom si zadas v prohlizeci vychozi IP adresu routeru. Bude se to ptat na jmeno a heslo ale to vsechno mas v manualu na router.
    Vetsina WiFi routeru nabizi quick setup, takze se jim jenom proklikas a nastavis si pripadne heslo na zabezpeceni WiFi.
    Vice muzeme radit az po tve pripadne koupi nejakeho zarizeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Ano je to jednoduche. Ze switche pripojis kabel na WAN port routeru.
    Nebylo by lepší dát přímo kabel od kabelovky do WAN portu routeru, běžet DHCP a NAT a switche připojit k routeru ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Připojení LCD TV k notebooku přes HDMI
    Od Jirkac_ v sekci Video a TV
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 07-12-2016, 10:37
  2. Připojení notebooku k TV přes HDMI
    Od kazi0 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-10-2013, 17:01
  3. přednostní připojení přes wifi
    Od Lukáš 85 v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-02-2013, 14:32
  4. Padá připojení WiFi při hraní přes ad-hoc
    Od VencaX v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-09-2011, 15:08
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 00:13