Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Jaký SW na změny ip adres

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Docela by mně zajímalo, jaký SW používáte pro změnu Ip adres na NTB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ip se snad meni klasicky u sit. adapteru ne? jestli myslis mac tak to umi treba wireshark
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Asi jsem to špatmě napsal. Máš NTB a jezdíš s ním po světě a přepínáš si nastavení IP adres podle toho ve které firmě seš. Případně jiný rozsah IP adres máš v práci, jiný doma apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    No vždycky manuálně, jak říkal Richmond. O žádném SW, který by automaticky nastavoval síť podle lokace nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    No vždycky manuálně, jak říkal Richmond. O žádném SW, který by automaticky nastavoval síť podle lokace nevím

    Ale já nemluvím o automatickém nastavování IP adres. Prostš prográmeček, něco jako IP SWITCHER, kde si nastavíš pár adres kde jsi byl a pak jen jedním čudlíkem přehodíš konfiguraci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    K NTB Thinkpadům je přiloženej jejich soft, kterej to umí.
    http://www-307.ibm.com/pc/support/si...id=MIGR-4ZLNJB
    Ale asi bude fungovat jen na nich? Zkusit to ale můžeš...

    Druhá možnost je využít klasickej dávkovej soubor. Jak na to je tady:
    http://discussions.virtualdr.com/sho...d.php?t=230895
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    K NTB Thinkpadům je přiloženej jejich soft, kterej to umí.
    http://www-307.ibm.com/pc/support/si...id=MIGR-4ZLNJB
    Ale asi bude fungovat jen na nich? Zkusit to ale můžeš...

    Druhá možnost je využít klasickej dávkovej soubor. Jak na to je tady:
    http://discussions.virtualdr.com/sho...d.php?t=230895
    No právě dělám to dávkově, ten SW od IBM du testovati, Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Ale já nemluvím o automatickém nastavování IP adres. Prostš prográmeček, něco jako IP SWITCHER, kde si nastavíš pár adres kde jsi byl a pak jen jedním čudlíkem přehodíš konfiguraci...
    No však to jsem myslel, že o takovém prográmku, co by ti to nastavil automaticky nebo manuálně podle toho, kde zrovna jsi (samozřejmě dle přednastavenách hodnot) nevím, že to dělám manuálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Pro mě nejlepší "program", kterej mi nastaví IP automaticky na notebooku, se kterým se různě přesunuju, se jmenuje DHCP.

    Trochu větším problémem je nastavení různých proxy serverů (doma žádnej, v práci je, v pobočce v zahraničí jinej). Na to použivám autokonfigurační skript, kterej automaticky vrací konfiguraci proxy podle toho, kde zrovna jsem (mimo jiné umožní použít i víc proxy serverů, takže když nějakej nejede, může vybrat jinej, kterej jede, nebo se aspoň na závěr pokusit o direct připojení).
    Takže všechno tohle běží celkem samostatně .

    Na některý další přepínání (namapovaný síťový jednotky, přepnutí profilu thunderbirda [kvůli různým SMTP serverům]) apod. používám vlastnoruční dávkový soubory (nevím bohužel o programu, kterej by něco takovýho uměl).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dkas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    202

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Ale já nemluvím o automatickém nastavování IP adres. Prostš prográmeček, něco jako IP SWITCHER, kde si nastavíš pár adres kde jsi byl a pak jen jedním čudlíkem přehodíš konfiguraci...
    Jmenuje se to Switchboard a je to na téhle adrese:

    http://zelva5843.php5.cz/index.php?lang=cz&q=swboard
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    217

    Něco podobného bylo v časopisu CHIP tak cca 2 až 3 roky zpět ale už nevím přesně jak se to jmenovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od dkas Zobrazit příspěvek
    Jmenuje se to Switchboard a je to na téhle adrese:

    http://zelva5843.php5.cz/index.php?lang=cz&q=swboard
    Díky, du testovat
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Swithcboard funguje, jak je to s tou utilitou od IBM? Jeste malej dotazek - jak se daji smazat sitove pripojeni #15 atd?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Swithcboard funguje, jak je to s tou utilitou od IBM? Jeste malej dotazek - jak se daji smazat sitove pripojeni #15 atd?
    To od IBM je nějaké divné....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Trochu je, ale bylo to tam nainstalovaný, tak jsem si na to zvyk.... Je to takový víceúčelový, ta jednoduchá utilitka bude imho lepší. Ta IBM teda umí i přehazovat nastavení wireles sítí (zabezpečením, sid) a případně na některejch sítích automaticky zakázat/povolůit sdílení apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sítě: Zapamatování adres
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-07-2013, 12:33
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-04-2012, 21:32
  3. nastavení IP adres v síti
    Od zipp v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-10-2009, 11:12
  4. Více adres na 1 PC ?
    Od rub.l v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-06-2008, 11:00
  5. Vista a panel adres
    Od fps v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-05-2008, 22:30