Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Sestava - grafika+CAD+video

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    30

    Dobrý den,
    prosím o radu ohledně sestavy na práci v Photoshopu, aplikacích CAD, a práce s videem.
    Nemám zájem investovat přehršle peněy navíc než je potřeba. věřím že v dnešní době bzch se mohl mohl vejít určitě do 15 000. Hlavní dilema mám v procesoru, grafice a desce.
    Každopádně velmi uvítám všechnz návrhy na kompletní sestavu.

    Předem díky
    Marek
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    ahoj
    vem tohle:


    s Q6600 misto E8400, na to Freezera a budes urcite spokojeny :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    no, ale jeste urcite dalsich 2GB RAM .. prece jenom na CAD a Photoshop je 2GB malo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    aha, pravda... :-), jsem si rikal, ze to je nejak malo penez :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    30

    Diky,
    jasně 4GB paměti.
    jinak nestacila by ta grafika HD 3870? nebo GF 9800GT? a deska? nevim jestli bych vyuzil rozdil oproti DS3R.
    a proc bych vzal bud 8400 nebo Q6600
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006



    Co treba takhle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od mara.doh Zobrazit příspěvek
    Diky,
    jasně 4GB paměti.
    jinak nestacila by ta grafika HD 3870? nebo GF 9800GT? a deska? nevim jestli bych vyuzil rozdil oproti DS3R.
    a proc bych vzal bud 8400 nebo Q6600
    Na 3870 usetris oproti 4850 asi 700 Kc,- coz si myslim, ze se nevyplati cena/vykon. Procesor ctyrjadrovy kvuli renderovani. Desku jsem dal osvedcenou EP35 - DS3. Jen mi v mem seznamu chybi chladic na napetove regulatory na GK, protoze je zrovna v Alfe nemaji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Na 3870 usetris oproti 4850 asi 700 Kc,- coz si myslim, ze se nevyplati cena/vykon. Procesor ctyrjadrovy kvuli renderovani. Desku jsem dal osvedcenou EP35 - DS3. Jen mi v mem seznamu chybi chladic na napetove regulatory na GK, protoze je zrovna v Alfe nemaji.
    Vim ze serie 48xx je velmi povedena, ale co me trochu zarazi jsou teploty a jeji spotreba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od mara.doh Zobrazit příspěvek
    Vim ze serie 48xx je velmi povedena, ale co me trochu zarazi jsou teploty a jeji spotreba.
    Teploty se daji poresit, maji jen celkem nepovedeny firmware, ten jde vsak flashnout. (Mozna, ze uz novejsi revize jsou na tom lepe) Se spotrebou je to trosku horsi, ale ne zas tak hrozne. Proste za vykon se plati.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    30

    ja si prave mylsim, ze tenhle vykon uz nepotrebuju. pri ty praci co jsem popsal neni grafarna to hlavni (si mylsim ja, jestli ne, tak me presvedcte o opaku:-) )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od mara.doh Zobrazit příspěvek
    ja si prave mylsim, ze tenhle vykon uz nepotrebuju. pri ty praci co jsem popsal neni grafarna to hlavni (si mylsim ja, jestli ne, tak me presvedcte o opaku:-) )
    Zalezi co pouzivas primarne. Nektere CAD aplikace mohou byt vyladeny na spolupraci s GPU a tam se potom vykonnejsi GK projevi. Jinak na PS a praci s videem je rozhodujici hruba sila procesoru a velikost RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    30

    v soucasnosti a zrejme to tak bude i do blizke budoucnosti se nejcasteji pohybuju v ArchiCADu a AutoCADu. pak prostredi PS, pak mozna nejaky sem tam video. jinak kdyz porovnam HD 3870 vs. 9800GT?
    a jeste desku s P35 nebo P45? kdyz bych vzal 8400 proc, tak asi tu P45, ne? preci jen novejsi a sedla by k procesoru jinak k tomu Q6600 asi tu P35
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od mara.doh Zobrazit příspěvek
    v soucasnosti a zrejme to tak bude i do blizke budoucnosti se nejcasteji pohybuju v ArchiCADu a AutoCADu. pak prostredi PS, pak mozna nejaky sem tam video. jinak kdyz porovnam HD 3870 vs. 9800GT?
    a jeste desku s P35 nebo P45? kdyz bych vzal 8400 proc, tak asi tu P45, ne? preci jen novejsi a sedla by k procesoru jinak k tomu Q6600 asi tu P35
    8400 jde taktovat, s tim Q6600 je to horsi. Ale nepredpokladam, ze by jsi chtel taktovat. Proto jsem navrhnul sestavu s Q6600 a P35. Ale na grafice v tvem pripade muzes usetrit. Myslim, ze nebudes potrebovat ani 3870, ale nejaka 3850 bude s prehledem stacit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Myslim, ze nebudes potrebovat ani 3870, ale nejaka 3850 bude s prehledem stacit.
    ...nebo pripadne nejaky Matrox, na Photoshop/CAD je pry super
    ( http://aukro.cz/item418066082_grafic...dvi_128mb.html )
    ...treba i jako druha karta
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    30

    fajn, diky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro grafika, video v ceně do 56 000 Kč
    Od @madeus v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 14-04-2010, 09:48
  2. PC Sestava - grafika+multimedia ~25k Kč
    Od Sketched v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-08-2009, 16:04
  3. AGP grafika a HD video
    Od ICEBOSS v sekci Grafické karty
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 30-03-2009, 10:06
  4. Sestava - grafika a běžná multimédia
    Od Petr Nevřela v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-08-2006, 16:38