Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Větráky v chodu i po vypnutí PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    Ahoj, všem
    Narazil jsem při zkoumání u jednoho PC na problém, že po vypnutí počítače se všechny zařízení vypnou a celý počítač se jevý jako komplet vypnutý...ale všechny větráčky stále běží..sice na minimální otáčky, ale jsou stále v provotu. Také se stává, že po vypnutí PC a jeho opětovné snaze následně ho zapnout, se větráčky vypnou...a bliká kontrolka napájení a PC už nelze normálně zapnout - musím vyndat napájecí konektor ze zdoje a opět jej zastrčit a následně vše funguje. Když ale chvilku po vypnutí PC počkám a zapnu jej znova cca až po 20s tak je vše bez problému. Nemáte někdo nějakou radu?

    předem diky za odpovědi

    s pozdravem

    -DAvid-
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Nevím, jestli je to tím, ale když vypneš počítač, tak zdroj dává na desku stále napětí (myslím, že 5 V). Zkusil bych jiný zdroj, ale osobně si myslím, že se bude jednat o nějakou chybku na desce. Zkoušel jsi zkontrolovat nap. konektor desky. Ale fakt nevím, jestli je to tím, jen doměnka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Nedávno jsem řešil obdobný problém na jednom starým compu. Prostě některé desky se v systému nějak blbě zahlásí a systém neví jestli je tam podpora řízení spotřeby.

    Povolení podpory vylepšeného řízení spotřeby
    1. V nabídce Start klepněte na příkaz Ovládací panely a potom poklepejte na ovládací panel Možnosti napájení.

    Poznámka: Používáte-li systém Windows XP, klepněte v okně Ovládací panely na položku Přepnout do klasického zobrazení, abyste mohli uvedený postup snáze dodržovat.
    2. Klepněte na kartu APM.

    Poznámka: Používáte-li více monitorů, není karta APM pravděpodobně k dispozici.
    3. Zaškrtněte políčko Zapnout podporu vylepšeného řízení spotřeby a potom klepněte na tlačítko OK.
    http://support.microsoft.com/kb/810903/cs

    Pozn. To jsem opsal s těchto stránek, takže mě neberte za slovo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Ja bych to videl v nastaveni BIOSu. Jenze nemam kristalovou kouli a nedokazu odhadnout, co mas za desku abych ti mohl poradit, co presne mas nastavit.
    Takze napis svou sestavu a muzeme pokracovat dale.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    Zkousel jsem to pres to Možnosti napájení, ale tam zadna karta APM neni????

    jinak sestava to je: AMD Athlon 3000+ a deska MSI K8N Neo4 1024 RAM

    diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od frybert Zobrazit příspěvek
    Zkousel jsem to pres to Možnosti napájení, ale tam zadna karta APM neni????

    jinak sestava to je: AMD Athlon 3000+ a deska MSI K8N Neo4 1024 RAM

    diky
    Takze mas v BIOSu nastaveni "Power Managment Setup" a tam moznosti S1 a S3. Zkus zamenit.
    Potom napis, jak to dopadlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    bohuzel nefunguje to ani s S1 ani s S3
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    A nemas nahodou Visty. Ty maji totiz pr vypinani pres tlacitko start ne vypnuti ale prechod do usporneho rezimu, kde ale zerou skoro stejne jako pribehu. (suspend to ram)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    A nemas nahodou Visty. Ty maji totiz pr vypinani pres tlacitko start ne vypnuti ale prechod do usporneho rezimu, kde ale zerou skoro stejne jako pribehu. (suspend to ram)
    jj, u vist se musi to tlacitko napred nastavit (vypnuti je defaultne v te nabidce napravo)
    vsadim se, ze je to tak
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    19

    visty sucks - třeba se mi u nich ani nepovedlo vypnout hibernaci.. mno ale to je věc druhá.. každopádně to že se to čí větráky je tím, jak zde již jiní psali, že se PC "vypne" do stand-by režimu a to že se točí větráky je daný tím, že máš nastavený (tuším) S1 mod... v S3 modu (pokud to není obráceně) se právě vypne úplně všechno..
    jinak ten problém s tím, že se PC pak nechce po nějaký době zapnout se mi teď stal taky.. poté, co jsem vyměnil celerona za E8400, tak prostě mi stand-by nefunguje korektně po delší době ve stand-by režimu.. nedokážu vysvětlit čím to je a pěkně mi to točí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    zdarek..mam OS WinXP a zkousel jsem to jak v rezimu S1, tak i v S3...ale i tak diky moc za rady...asi se s tim hod budu muset smirit a max. vyzkouset treba jinej zdroj....

    dikes

    -DAvid-
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    OT
    Citace Původně odesláno od M@jkl Zobrazit příspěvek
    visty sucks - třeba se mi u nich ani nepovedlo vypnout hibernaci..
    hmmm... kvuli tomu, ze se Ti neco nepovede, tak Vista sux, jo ? /OT
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    A kdyz vypnes PC tlacitkem na bedne, tak se taky vetraky nezastavi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Co tam je za zdroj ?

    Nějaká USB zařízení připojená k desce nejsou ? Jednou jsem viděl takovou kuriozitu, kdy myslím v externím disku šetřili na blbé diodě a po vypnutí PC do desky šlo 5 V z disku Blbo to podobně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    no...jediny co je tam pripojeny pres USB, tak je myska..ale i tu jsem dal pryc a porad nic...ale nejspis to vypada, ze to bude zdrojem...kdyz se to vypne...tak tam chvilku neco piska...po chvilce to prestane a to se PC nastartuje normalne...jinak kdyz se to zapne v dobe toho piskani, tak se vetraky vypnou a jenom blika dioda napajeni...a uz to nejde zapnout
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Připojení disku za chodu
    Od SkyVessel v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-12-2013, 15:50
  2. 3,5" HDD SATA: HDD během chodu OS ,,zmizel,,
    Od pepos01 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 21-11-2011, 10:40
  3. Pípnutí při chodu
    Od Bacon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 12:51
  4. Oprava biosu za chodu?
    Od chalupník v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-02-2011, 11:02
  5. odpojeni za chodu??
    Od Celofan v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 29-05-2010, 16:02