Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Otacky Arctic Freezer-u 7 Pro

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    Ahojte.
    Mozno budem vyzerat trochu ako lama, ale neviem si poradit s otackami chladicu Arctic Freezer 7 Pro. Vzdy ked nastartujem PC tak su otacky na 3000 RPM a samozrejme ventilator huci ako besny . No a kedze mam Core2Duo 6300, tak nieje potrebne aby isiel na taketo otacky. Nahodil som si SpeedFan a nastavil otacky na 40 % co je uplne dostacujuce, ale zial vzdy po kazdom restarte mi zase skocia na 100 % cize 3000 RPM. Neda sa nadefinovat nejake pravidlo v SpeedFan-e, alebo nepoznate nejaky iny soft, ako by som tie otacky mohol nechat na 1500 RPM?

    mam dosku MSI P965 Neo - Core2Duo 6300

    Dakujem

    JarDu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    A jaký typ regulace otáček máš nastavenou v BIOSu? Začal bych tam. (Doufám, že máš ten Freezer píchlej do konektoru pro CPU FAN).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Presne tak, nejdriv si zkontroluj, jak mas nastavenou regulaci otacek v BIOSu. Pri dobre nastavene regulaci v BIOSu nemusis kolikrat ani pouzit sw z OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Presne tak, nejdriv si zkontroluj, jak mas nastavenou regulaci otacek v BIOSu. Pri dobre nastavene regulaci v BIOSu nemusis kolikrat ani pouzit sw z OS.
    .......což bytostně nesnáším. (zvlášť SpeedFan)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    .......což bytostně nesnáším. (zvlášť SpeedFan)
    Jo, nejlepsi je, kdyz se o otacky vubec nemusis starat a obstarava si to deska sama bez zatizeni OS nejakym SW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    ja mam taky problem s otackama protoze to deska nepodporuje...za to mam ale pekny teploty?:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od xstreetfighter Zobrazit příspěvek
    ja mam taky problem s otackama protoze to deska nepodporuje...za to mam ale pekny teploty?:-)
    Tak na to si muzes jen koupit nejaky regulator otacek do 5,25" panelu. Delaji dnes moc pekne s displayem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    ...dakujem vsetkym . No to bolo prve co som pozeral, ze ci sa to neda regulovat v BIOS-e, ale zail nenasiel som tu moznost . Preto som siahol po tom Speedfan-e. A konektor je zapichnuty v spravnom konektore . No neviem si stym dat rady. Uz ma jedine napadlo vymenit MoBo, ale to sa mi zda divne, kvoli chladicu kupovat novu dosku .

    Nejake dalsie rady ohladom mojho problemu?

    Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,248

    jeste je moznost poridit uplne obycejny regulator ... ale kdyz potrebujes zvednout otacky, spatne se k nemu leze http://www.alfacomp.cz/php/product.p...r&SearchType=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    jeste je moznost poridit uplne obycejny regulator ... ale kdyz potrebujes zvednout otacky, spatne se k nemu leze http://www.alfacomp.cz/php/product.p...r&SearchType=1
    hmm, no uz som premyslal aj nad tym, ale asi to vyzera tak, ze bud ta MoBo alebo skor ten regulator. Ale kedze regulator je lacnejsi tak zvolim asi tuto moznost.

    Dakujem vsetkym

    BTW: Keby ste este mali nejaky iny napad, dajte mi prosim vediet.

    JarDu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    Že by tam ta možnost nebyla? Já teda nevím, co tam máš za BIOS ("výrobce"), protože jsem MSI neměl v ruce, ale není tam nějaké rozšířené (skryté) nastavení, jako třeba na deskách od GigaBytu přes Ctrl+F1?
    Přiznám se, já mám třeba vzadu místo PCI záslepky malý regulátor na moji Noctuu NF-P12-1300 na výfuku a přes chladnější období ji stáhnu z 1400 ot./min. tak na 1100ot./min. (neslyšitelná).
    Taková malá mrška z jednoho větráku.......
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 41235v.jpg 
Zobrazení: 119 
Velikost: 11.0 KB 
ID: 6226  
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 15-08-2008 v 19:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    ...takze nakoniec som to vyriesil uplne jednoducho Samozrejme som zabudol checknut zakladnu vec a to soft pre moju MoBo A nasiel som Core Center, ktory mi otacky ventilatoru pekne nastavi podla toho ake ich ja chcem mat a dokonca aj pri restarte zostanu otacky tie iste.

    Dakujem pekne vsetkym

    Majte sa

    Problem solved

    JarDu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    Výborně Ivánku, výborně........
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Speda
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    154

    nastav si to v biosu na Automat a píchni ho na desce CPU FAN procesor by si měl sám regulovat otáčky já mám chladič Asus a normálně mám otáčky asi tak 600 ot.min v zátěži 1200 ot.min vůbec ho nesliším
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Manuál, strana 57:



    CPU Smart Fan Function
    This item allows you to enable/disable the CPU smart fan function.

    CPU Smart Fan Temperature
    The mainboard provides the Smart Fan system which can control the fan speed
    automatically depending on the current temperature to keep it with in a specific range.

    CPU Temperature Tolerance
    You can select a fan tolerance value here for the specific range for the “Smart CPU
    Fan” item. If the current temperature of the fan reaches to the maximum threshold (the
    temperatures set in the “Smart CPU Fan” plus the tolerance values you set here), the
    fan will speed up for cooling down. On the contrary, if the current temperature
    reaches to the minimum threshold (the set temperatures minus the tolerance value),
    the fan will slow down to keep the temperature stable.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. ARCTIC Freezer Xtreme Rev.2
    Od zuzu_kuc v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 21:20
  2. arctic cooling freezer pro 7 rev.2
    Od yuna2424 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 24-02-2010, 18:38
  3. Chlazení procesorů: C2D BOX vs Arctic Freezer 7
    Od Prott v sekci Chlazení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-03-2009, 15:33