Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 70

Téma: Jakou kartu?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    37

    Dobrý den. Jelikož hardware je pro mě španělská vesnice, obracím se na vás. Mám 1,5 roku starou sestavu od Autocontu. Pouze jsem přidal paměť (2x512). Moje setava je
    Počítač:
    Operační systém Microsoft Windows XP Home Edition
    Service Pack OS Service Pack 2
    Základní deska:
    CPU typ Intel Pentium 4 540, 3200 MHz (16 x 200)
    Název základní desky Asus P5GDC Deluxe (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
    Čipová sada základní desky Intel Grantsdale i915P
    Pracovní paměť 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    BIOS Typ AMI (11/25/04)
    Komunikační porty (COM a LPT) Komunikační port (COM1)
    Komunikační porty (COM a LPT) Port ECP tiskárny (LPT1)

    Zobrazení:
    Grafická karta Sapphire RADEON X700 PRO Secondary (128 MB)
    Grafická karta Sapphire RADEON X700 PRO (128 MB)
    3D-akcelerátor ATI Radeon X700 Pro (RV410)
    Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (CNP453K1RB)

    Jakou kartu by jste dopuručili? Používám počítač i na hry.Předem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od 1ronin1
    Dobrý den. Jelikož hardware je pro mě španělská vesnice, obracím se na vás. Mám 1,5 roku starou sestavu od Autocontu. Pouze jsem přidal paměť (2x512). Moje setava je
    Počítač:
    Operační systém Microsoft Windows XP Home Edition
    Service Pack OS Service Pack 2
    Základní deska:
    CPU typ Intel Pentium 4 540, 3200 MHz (16 x 200)
    Název základní desky Asus P5GDC Deluxe (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
    Čipová sada základní desky Intel Grantsdale i915P
    Pracovní paměť 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    BIOS Typ AMI (11/25/04)
    Komunikační porty (COM a LPT) Komunikační port (COM1)
    Komunikační porty (COM a LPT) Port ECP tiskárny (LPT1)

    Zobrazení:
    Grafická karta Sapphire RADEON X700 PRO Secondary (128 MB)
    Grafická karta Sapphire RADEON X700 PRO (128 MB)
    3D-akcelerátor ATI Radeon X700 Pro (RV410)
    Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (CNP453K1RB)

    Jakou kartu by jste dopuručili? Používám počítač i na hry.Předem děkuji.
    Tenhle procesor v kombinaci s 1,5GB ram toho zvládne vcelku dost. Hodně záleží na tom, jakej jsi "pařan" / kolik chceš do té karty investovat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Záleží podle peněz! Kolik můžeš do ní vložit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    No, tak jelikož máš teď x700Pro se 128MB, budu vycházet z toho.

    Chceš-li něco lepšího ale zároveň ne drahýho, doporučuju dnes hodně diskutované GeForce 7600GS, popřípadě dražší verzi 7600GS s DDRIII pamětmi a nebo rovnou 7600GT. To je jedna varianta.
    Druhou Variantou je zůstat věrný značce ATI, pak bych to viděl na HIS Excalibur X1650Pro iSilence II, 256MB GDDR3, cena kolem 4000,-Kč s DPH, ale od jiného výrobce (s obyč. chladičem) bys ji mohl pořídit ještě levněji. Jen si dej pozor na verze s DDRII pamětmi!!! - Ostatně jak ty nVidie, tak ty ATI se tady na fóru teď hodně rozebírali, zkus se podívat do sekce grafické karty.
    Můžeš si vybrat kartu dle libosti, operační paměť Tě limitovat nebude a CPU taky ještě nepatří do starého železa. Kdybys měl vyšší nároky, počkej si ještě chvilku a pořiď si X1950Pro, která nabízí velmi zajímavý poměr cena/výkon. V úvahu by mohla připadat i novinka o nVidie 7900GS. Dá se sehnat za rozumné peníze, ale těžko říct, jak na tom bude reálné srovnání cena/výkon u x1950Pro a 7900GS.
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 24-10-2006 v 19:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    A nebo počkej na DirectX 10 karty... na přelom 2006/2007
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    37

    Finanančně bych to tak viděl kolem 5 000, možná i o trošku víc. A co se týče toho hraní,hraji většinou jen Rome Total War. Ale pokud si ho dám na max. jednotek a i rozlišení, občas se to seká. Těch 5-6 tisíc postaviček je znát. Jinak sei budu kupovat MTW II, kde asi nároky stoupnou, proto se ptám na novou grafiku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    1) Koupíš grafiku teď (asi X1950pro, 7900GS - o tom se tu bude ještě diskutovat)

    2) Počkáš na DirectX 10 karty...

    Osobně nevím jak to bude s těma DX10 kartama, ale "starší" budou levnit, to je bezpochyb!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od tgfh
    1) Koupíš grafiku teď (asi X1950pro, 7900GS - o tom se tu bude ještě diskutovat)

    2) Počkáš na DirectX 10 karty...

    Osobně nevím jak to bude s těma DX10 kartama, ale "starší" budou levnit, to je bezpochyb!
    Já bych koupil kartu hned, novinky se na nás pořád hrnou, ale kdyby měl člověk čekat na něco co bude, za chvilku by nedělal nic jiného a pořád jen čekal. No, toť otázka jestli x1950pro nebo 7900GS. Jen mi trochu vadí, že jsem na netu neviděl x1950Pro s 512MB pamětí (za malinko rozumnou cenu). Já, pokud bych měnil svoji 7600GT, určitě bych chtěl u nové karty 512MB paměti. U nových her typu Oblivion je to rapidně znát.
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 24-10-2006 v 20:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Osobně mám DX10 za mýtického strašáka, který není tak velký, jak se zdá. Rozhodně bych význam DX10 nezveličoval, takže bych kartu bez problémů koupil, jde ale o to samozřejmě jakou. Sestava, která je tady popsaná, je celkem slušná, sice ze starých technologií, ale výkonnostně velice slušná (P4 3,2GHz s 1,5GB DDR RAM je slušné!).

    Na druhou stranu si ale myslím, že 7900GS a podobné karty jsou pro tuhle sestavu celkem velkým předimenzováním, proto bych spíš za stávající situace šel do GeForce 7600GT, která by k této sestavě měla být tak nějak vybalancovaná, ale je to samozřejmě otázka... 7600GT vyjde na cca 4 700Kč (např. velmi dobrá Gigabyte s chlazením Silent-Pipe II) - beru verzi s 256MB DDRIII, GPU samozřejmě 12 pipelines, 7900GS stojí od 5 800Kč výše, ta se dá sehnat i s 512MB DDRIII (ale 256MB bude akorát), GPU má 20 pipelines (to je podstatný nárůst za příplatek 1 000Kč). Výkonově jsou tyhle karty samozřejmě každá úplně někde jinde, je na Tobě, jak se rozhodneš.

    BTW GeForce 7900GS má celkově o malinko horší výsledky než Radeon X1900GT (jeho cena je o pár set vyšší). GeForce 7600GT je zase soupeřem prakticky X1800GTO (malinko starší karta...).

    EDIT: boboco, překvapil jsem, nebo ne?
    Naposledy upraveno uživatelem wizaard: 24-10-2006 v 20:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    37

    A nebudu si ještě muset dokoupit nový zdroj?Respektive jaký vhodný zdroj je vhodný pro tu kterou kartu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od 1ronin1
    A nebudu si ještě muset dokoupit nový zdroj?Respektive jaký vhodný zdroj je vhodný pro tu kterou kartu?
    No, to je druhá věc, na kterou jsem myslel... zdroj pro 7600GT nemusí být nic extra, takže pokud máš nějakou rezervu (zdroj 350W nebo 400W), jsi v klidu. U 7900GS to bude obdobné, protože GPU by mělo brát kolem 35W, ale ta už má externí napájení!

    EDIT:
    Pro 7900GS s Tvou sestavou mi vyšlo s rezervou kolem 360W.
    Pro 7600GT s Tvou sestavou mi vyšlo s rezervou kolem 330W.
    Naposledy upraveno uživatelem wizaard: 24-10-2006 v 20:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od 1ronin1
    A nebudu si ještě muset dokoupit nový zdroj?Respektive jaký vhodný zdroj je vhodný pro tu kterou kartu?
    No, to je dost pravděpodobné. Na 7600GT by nejspíš nutná výměna zdroje nebyla (pokud už td není přetížen), ovšem 7900GT/GS je zas o špetku větší žrout a má přídavné napájení. O ATInách ani nemluvě.... Je nutné podívat se na zdroj a zveřejnit, co se skrývá na jeho popisku, podle toho uvidíme

    To Wizaard: Ty vždycky překvapíš
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    37

    Jelikož mám sestavu ještě v záruce, nechce se mi do skříně dívat. Ale podíval jsem se na netu na stejnou sestavu a měl by tam být asi tento zdroj Fortron 350W/LN/12fan/PFC/20PIN, FSP350-60PN(PFC).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od 1ronin1
    Jelikož mám sestavu ještě v záruce, nechce se mi do skříně dívat. Ale podíval jsem se na netu na stejnou sestavu a měl by tam být asi tento zdroj Fortron 350W/LN/12fan/PFC/20PIN, FSP350-60PN(PFC).
    Pokud je tam 350W Fortron, určitě Ti 7600GT utáhne, ale pro 7900GS by to chtělo zdroj lepší (400W).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od 1ronin1
    Jelikož mám sestavu ještě v záruce, nechce se mi do skříně dívat. Ale podíval jsem se na netu na stejnou sestavu a měl by tam být asi tento zdroj Fortron 350W/LN/12fan/PFC/20PIN, FSP350-60PN(PFC).
    Na 7600GS/GT by tenhle Fotron stačil. Nejspíš by nenastal problém asi s 7900GS, jen aby ti stačily konektory - k té 7900GS dostaneš redukci 2x MOLEX ---> 1x PCI-E (teoreticky staří použít jen jeden ten molex, ale jen abys věděl, co Tě případně čeká). Předpokládám, že máš jeden HDD a jednu mechaniku, je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jakou kartu?
    Od Choobaka v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-08-2010, 19:56
  2. Jakou TV kartu??
    Od GUGA74 v sekci Video a TV
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-02-2009, 07:57
  3. Jakou TV kartu?
    Od Bacon v sekci Periferie
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 13:48
  4. Jakou kartu?
    Od Daran v sekci Grafické karty
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 01-12-2007, 20:31
  5. jakou TV kartu?
    Od okleger v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-03-2007, 20:40