Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Stava PC

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Hoj ALL chtel bych se zeptat jestli se vyplatí sestavovat si sám sestavu a okolik to asi vyjde levnejs treba PC za 15k se da sestavit za kolik ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Hoj ALL chtel bych se zeptat jestli se vyplatí sestavovat si sám sestavu a okolik to asi vyjde levnejs treba PC za 15k se da sestavit za kolik ???
    bezne je poplatek za sestaveni kolem 1500kč
    tady na shw je par navodu jak na to ... myslim, ze to zvladne skoro kazdy - neboj se a pust se do toho
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Je to jak u které firmy, někde sem slyšel, že CzC sestavuje zadarmo, některé kamené od 600 bez DPH a pak vejš, je to na konkrétním shopu/obchodě. Na sestavení nic není, podle mě to v pohodě zvládneš
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Taky si ověř, jak je to s pečetí na sestavě u konkrétní firmy, kde by sis to chtěl nechávat eventuelně sestavovat. Pokud tam totiž bude pečeť, tak si do počítače po dobu záruky sám nic nepřidáš (např. hd, ram, tvtuner), či něco banálního nevyměníš (chladič CPU, grafiku, kablíky).

    Hold musíš vědět sám, co a jak je pro tebe prioritní
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Nebudu zakladat novy topic tak se ptam rovnou jak poznam zda jsou komponenty kompatibilni ?
    Komponenty budu kupovat asi na ebay nebude nejaky problem kdyz to bude z USA tedy krome reklamace.
    Na poprve to budu delat neco starsiho taze bazar dily.
    Koupim li si v USA neco jako monitor bude mi stacit redukce na zasuvku bo bude treba transformator ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Nebudu zakladat novy topic tak se ptam rovnou jak poznam zda jsou komponenty kompatibilni ?
    Komponenty budu kupovat asi na ebay nebude nejaky problem kdyz to bude z USA tedy krome reklamace.
    Na poprve to budu delat neco starsiho taze bazar dily.
    Koupim li si v USA neco jako monitor bude mi stacit redukce na zasuvku bo bude treba transformator ?
    nejlepsi bude, kdyz nam to sem napises, a my se na to mrkneme

    s tim monitorem - teoreticky by to fungovat melo, ale neni to na 100% (treba u zdroje notebooku to funguje)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Nebudu zakladat novy topic tak se ptam rovnou jak poznam zda jsou komponenty kompatibilni ?
    Základem kompatibility komponentů je patřičný tvar slotů, patic atd. - např procesor pro socket 775 zastrčíš jedině do desky se socketem 775...ale to ještě nezaručuje funkčnost - stará deska nemusí podporovat novější model CPU i když do ní pasuje. Takže si budeš muset najt vždycky stránky výrobce a podívat se jaké modely CPU deska podporuje, jestli je na DDR, DDR2 nebo DDR3 paměti, jestli má pro grafiku PCIe nebo AGP slot (ten už ale kromě rarit nové desky nemají) a podle toho se zhruba orientuj. Až něco vybereš tak nám to můžeš předložit ke konzultaci a my určitě najdeme spoustu nedostatků

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Komponenty budu kupovat asi na ebay nebude nejaky problem kdyz to bude z USA tedy krome reklamace.
    Na poprve to budu delat neco starsiho taze bazar dily.
    Koupim li si v USA neco jako monitor bude mi stacit redukce na zasuvku bo bude treba transformator ?
    Tak zásuvku těžko nějak budeš redukovat, otázkou je jestli si zdroj v konkrétním monitoru poradí s 230V místo 115. Když jo tak bude stačit koupit správný napájecí kábel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Komponenty budu kupovat asi na ebay nebude nejaky problem kdyz to bude z USA tedy krome reklamace.
    IMHO se to vůbec nevyplatí, může to být sice levnější, ale připočti poštu, clo, bankovní poplatky a vyjde to téměř nastejno. Máš akorát riziko, že tě oberou, nepojede to apod. Pokud chceš něco bazarového, tak to kup po bazarech v ČR, nejlépe na fórech (na PCTf se toho hodně koncentruje). Nepočítám problémy se zárukou...

    Cena komponent teď fakt dost spadla...ze zahraničí se vyplatí akorát to, co tu vůbec není nebo fakt drahé. Rozhodně na komponentech do 15 tisíc nic neušetříš. Např. E8400 je rozíl asi 300 Kč, E8200 400 Kč, E7200 je dokonce dražší. Monitor LG W2242T je levnější o 600 Kč.

    Nepočítaje kurz dolaru - ten teď šel za měsíc o 2 koruny nahoru a jen tak se asi nezastaví. Takže jak přechodně zlevňuje ropa valí nahoru dolar, nepočítaje pokles HDP a vysokou inflaci. Jó budeme se mít dobře

    ADD// schválně jsem se podíval na Geizhals.at a v EU je to nastejno, buď levnější o tolik, že pošta to nahodí na vyšší cenu nebo je to dražší rovnou. Takže užívej nízkých cen v ČR než se začne zdražovat kvůli dolaru
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 16-08-2008 v 03:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    DObre jedine ceho se dost bojim je pripojeni maind boardu do case. Nezna nekdo naky shop kde bych koupil case se zapojenou m. b. ???? A jeste jeden dotaz vyplati se investovat do DDR2 nebo mam brat rovnou DDR3 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    DObre jedine ceho se dost bojim je pripojeni maind boardu do case.
    pokud umite cist a zvladnete policejni prijimacky bez pouziti hrube sily, tak zvladnete slozit pc vcentne montaze mb (jen upozornim ze pod desku se davaj distancni sloupky)
    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    A jeste jeden dotaz vyplati se investovat do DDR2 nebo mam brat rovnou DDR3 ?
    ddr3 na c2d se diky pomalemu fsb vyplati pouze pokud sezenete ddr3 1333MHz za cenu ddr2 800MHz (nekde sem cet ze pro plne vyuziti ddr3 pameti by by fsb muselo bezet hodne pres 2000MHz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    DObre jedine ceho se dost bojim je pripojeni maind boardu do case.
    Tam se není čeho bát. Musíš si pohlídat, abys měl pod každou dírou na MoBo takovej ten "kopeček" se závitem nebo zašroubovaný distanční šroub (bývají přibalený u skříně). Pak už nesmíš zapomenout jen na nasazení takovýho toho okrasnýho štítku na konektory. Taky není od věci, pokud budeš mít rozměrnější chladič CPU, vyzkoušet na sucho, jestli se dostaneš ke všem konektorům. Já jsem musel vyndat zdroj (bylo to jednodušší a rychlejší), abych mohl připojit napájení CPU. Jinak jsem neměl šanci se k němu přes přišroubovaný chladič dostat. IMHO, když budeš postupovat s rozvahou, opatrně a podle návodu, nemůžeš nic zkazit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Muze mi nekdo PLS hodit odkaz na navid sestaveni toho PC nemuzu to tu najit :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Muze mi nekdo PLS hodit odkaz na navid sestaveni toho PC nemuzu to tu najit :-(
    http://www.svethardware.cz/svuj-poci...avim-sam/23615
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    DIky moc. Jeste jeden dotaz ktere komponenty bych mel brat 100% nové a u kterych mohu risknout bazar ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    ...a u kterych mohu risknout bazar ?
    U všech. Pokavaď tam bude alespoň nějaká záruka (půl roku-rok), je to OK. Doporučuji se dívat tu a na PC Tuning fóru, tam se točí dost HW. Obvykle ne moc používané komponenty a se zárukou. Čti tam popisy nebo se ptej...

    Nicméně třeba paměti bych koupil rovnou nové, vzhledem k jejich ceně v bazaru asi nic neušetříš. A-DATA stojí pakatel
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední