Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 44 z 44

Téma: Vadný disk WD6400AAKS ???

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od whitebeardcz Zobrazit příspěvek
    Jinak test povrchu je někde k půlce a zatim bez vadných sektorů, ty tři předchozí byly hned na začátku, tak jsou asi fuč.
    Uvidíš, jestli se neobjeví znovu.

    Disk bych ale začal ofukovat větráčkem, protože tvoje problému můžou souviset s jeho vysokou teplotou v zátěži.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    23

    Poslední test disku:

    HD Tune: WDC WD6400AAKS-00A7B Benchmark

    Transfer Rate Minimum : 4.4 MB/sec
    Transfer Rate Maximum : 9.2 MB/sec
    Transfer Rate Average : 8.7 MB/sec
    Access Time : 11.9 ms
    Burst Rate : 8.7 MB/sec
    CPU Usage : 52.5%

    Totálně se to pos... takže asi výměna zdroje. Zkusim aspoň to. Každopádně se penízky asi posypou, tenhle disk nevim jestli je ještě reklamovatelnej...

    Edit:

    HD Tune: WDC WD6400AAKS-00A7B Health

    ID Current Worst ThresholdData Status
    (01) Raw Read Error Rate 200 200 51 6 Ok
    (03) Spin Up Time 220 154 21 1991 Ok
    (04) Start/Stop Count 100 100 0 244 Ok
    (05) Reallocated Sector Count 200 200 140 0 Ok
    (07) Seek Error Rate 200 200 51 0 Ok
    (09) Power On Hours Count 100 100 0 21 Ok
    (0A) Spin Retry Count 100 100 51 0 Ok
    (0B) Calibration Retry Count 100 100 51 0 Ok
    (0C) Power Cycle Count 100 100 0 236 Ok
    (C0) Power Off Retract Count 200 200 0 219 Ok
    (C1) Load Cycle Count 200 200 0 244 Ok
    (C2) Temperature 103 95 0 44 Ok
    (C4) Reallocated Event Count 200 200 0 0 Ok
    (C5) Current Pending Sector 200 200 0 0 Ok
    (C6) Offline Uncorrectable 200 200 0 0 Ok
    (C7) Ultra DMA CRC Error Count 200 200 0 0 Ok
    (C8) Write Error Rate 200 200 51 0 Ok

    Power On Time : 21
    Health Status : Ok

    Teplota je teď kolem 43-44 stupňů, zkusil jsem ho přemístit uvnitř bedny směrem k zadnim větrákům, teplota je dole o nějakých 7-8 stupňů, takže to pomohlo...
    Naposledy upraveno uživatelem whitebeardcz: 28-08-2008 v 15:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od whitebeardcz Zobrazit příspěvek
    Poslední test disku:

    HD Tune: WDC WD6400AAKS-00A7B Benchmark

    Transfer Rate Minimum : 4.4 MB/sec
    Transfer Rate Maximum : 9.2 MB/sec
    Transfer Rate Average : 8.7 MB/sec
    Access Time : 11.9 ms
    Burst Rate : 8.7 MB/sec
    CPU Usage : 52.5%

    Totálně se to pos...
    Nepřepnul se ti řadič do PIO režimu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    23

    Teď jsem připojil starej IDE disk a k němu SATA. System jsem najel z IDE disku a HD Tunem opět ověřil SATA, výsledek:

    HD Tune: WDC WD6400AAKS-00A7B Benchmark

    Transfer Rate Minimum : 55.4 MB/sec
    Transfer Rate Maximum : 112.7 MB/sec
    Transfer Rate Average : 90.8 MB/sec
    Access Time : 11.9 ms
    Burst Rate : 141.2 MB/sec
    CPU Usage : 10.5%

    Tak, jak by to mělo být. Jenom je teď system z jinýho disku puštěnej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tak to opravdu vypadá na nějaký problém s řadičem na desce, který se podobá tomu s nForce 4.

    Asi nejlepší řešení je zakoupit extra řadič, či zkusit jinou značku disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    23

    Zkusil jsem odebrat řadiče disku, restartnout kompa, najelo to, nainstalovalo znovu ovladače a výsledek:

    HD Tune: WDC WD6400AAKS-00A7B Benchmark

    Transfer Rate Minimum : 0.6 MB/sec
    Transfer Rate Maximum : 108.2 MB/sec
    Transfer Rate Average : 61.3 MB/sec
    Access Time : 11.9 ms
    Burst Rate : 100.9 MB/sec
    CPU Usage : 4.9%

    Ten minimum rate je sice ošklivej, ale je to zas zpět na 100MB. PIO zapnutý nebylo, ale DMA asi taky ne, bylo tam že neni aktivní bo co, taková divná záložka a nic nešlo dělat, tak jsem to odebral všechno. Ještě zkusim ty nvidiacký ovladače nainstalovat, co to udělá...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    23

    Jinak pokud jde o zdroj, mam tenhle http://www.atcomp.cz/zbozi/zdroj-tru...spx?p=z:100946
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od whitebeardcz Zobrazit příspěvek
    Jinak pokud jde o zdroj, mam tenhle http://www.atcomp.cz/zbozi/zdroj-tru...spx?p=z:100946
    Ač mezi špičku nepatří, tak by to měl dávat bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    23

    No, co jsem dal disk pod větráček od grafárny, tak běží na nějakých 41-43 stupňů a nic se nekazí. Ráno co jsem musel znovu proběhnout lifeguard, a pak sem dal ty výsledky, tak se nic neděje, mam to zapnutý celej den, tak uvidíme. Možná bylo nakonec špatný umístění v bedně a ta teplota kolem 51 stupňů, co se na něm držela.

    Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že kdyby byl v háji zdroj, blbnul by mi i ten IDE disk a ne jenom Sata. Uvidíme, zas se ozvu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Pokud je zdroj špatný, může blnout úplně cokoliv nezávisle na ostatním. A protože to už je druhý disk, který blbne úplně stejně, vsadil bych buď na ten zdroj anebo na řadič, jak bylo řečeno. Ale vzhledem k tomu, že tenhle disk má hodně lidí a zatím s nForce takové problémy nebyly, prvně bych šel po zdroji. Ten se hodí tak či tak, změnit desku už tak potřeba není...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    23

    Tak po týdnu můžu prohlásit, že chyby byly způsobovaný teplotou disku. Za poslední týden jsem v novym umístění nešel nad 45 stupňů, pohybuje se mi to tu v rozmezí 43-44 a dist nezatuhává, jede v pohodě, bez jakýchkoliv problémů. Takže za všechno mohla zvýšená teplota, nic víc zřejmě...

    PS: Dík všem za ochotu a pomoc!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42

    66 66 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od whitebeardcz Zobrazit příspěvek
    No, už nevim o co mi jde, chytam se stébel. Ovladač jsem instaloval z cdčka jenom, co byl u desky. Aspoň teda u předchozích dvou disků, teď jsem ho tam zatim nedával. Je to verze 9.19 a verze Sata driveru WHQL je tam 6.87. Jestli sedí to 9.19 tak ten odkaz od tebe je 9.16 tak bych měl mít nový. Tyhle ovladače ale předchozí dva disky nezachránily. Tak asi spíš ten problém se zdrojem, ale jak jsem psal, IDE fachal jak hodinky.

    Jinak test povrchu je někde k půlce a zatim bez vadných sektorů, ty tři předchozí byly hned na začátku, tak jsou asi fuč.

    Mam doma dva taketo disky - v raide - mirroring. A boli s nimi problemy.

    Problem 1: Niekedy mi radic tie disky nezdetekoval. Mam radic SATA1 (VIA a Promise 378), disky su SATA2. Pomohlo pridat jumper na disk - prepnut ho do modu SATA1.

    Problem 2: Obcasne "vypadavanie disku". Prejavovalo sa to hlavne pri replikaci dat v ramci mirroringu. Pricinu som nezistil, ale pomohlo mi nasledovne:
    - Dat disky do normalnej polohy - cize krytom hore, plosakom dole a
    - dat ich tak, aby sa dobre vetrali.
    Neviem ci bol problem v prehrievani alebo v polohe diskov, ale od vtedy uz idu, zatial bez problemov.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    23

    Mě nedávno disk opět zkolaboval, při teplotě 45 stupňů. Už jsem si myslel, že je klid, ale nebyl. Vzal jsem větráček a nasměroval na něj (větrák od zdroje starýho). Teď se mi teplota drží na nějakých 38 stupních. Tak snad už to bude v pohodě a bude klid. SATA je fakt děsně náročný na teplotu. Polohu nevim, ale teplotu určitě!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    202

    Citace Původně odesláno od whitebeardcz Zobrazit příspěvek
    Mě nedávno disk opět zkolaboval, při teplotě 45 stupňů. Už jsem si myslel, že je klid, ale nebyl. Vzal jsem větráček a nasměroval na něj (větrák od zdroje starýho). Teď se mi teplota drží na nějakých 38 stupních. Tak snad už to bude v pohodě a bude klid. SATA je fakt děsně náročný na teplotu. Polohu nevim, ale teplotu určitě!!!

    já mám v téměř pasivním kompu 4x 640GB AAKS na ofuk 1x92mm větráčkem na 6V a teplota nikdy nejde přes 34°C.

    Trochu mě zneklidňuje tenhle thread, nedávno jsem dokoupil 4. disk z této série a zatím si je nemůžu vynachválit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Vadný disk?
    Od souteh v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-10-2014, 22:35
  2. Vadný disk...
    Od etis v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 12-07-2010, 12:20
  3. Vadny Disk
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-04-2010, 18:38
  4. Vadny Disk
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 23-11-2009, 09:17
  5. Flash disky: Vadný flash disk?
    Od etis v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 08-05-2009, 16:58