Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: 3870x2 bios flash

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    3

    Zdravím prosil bych o radu,jakým nástrojem stáhnu originální biosy ze své karty his myslim totiz ze tato karta musi obsahovat biosy dva a nasledne jakym softwarem v nich zmenim frekvence pameti a jadra a zase naflashovat zpet,vím že namítnete žze existuje riva tuner atd ale já velice často s pc různě laboruji a tato uprava je natrvalo coz se mi libi,kdyby sem takto upravoval x850xt na verzi xt pe ale uz si nepamatuju dany nastroj bootovalo se z diskety,prosim tedy o radu jak na tohoto radeona a hlavně jak stahnout druhy bios ted sme dokonce dohledal ze karta ma dva biosy viz http://www.visiontek.com/forum/viewt...de3499021e943a
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Že by karta měla dva BIOSy je nesmysl, jedině snad nějaká speciální verze, kde druhý BIOS má vyšší takty. Na tom fóru se mluví o dvou kartách v jednom PC

    Programy najdeš v našem downloadu, je tak těžké se podívat ? Osobně používám ATiFlash a CBABE.

    Před flashováním si ale ověř stabilitu těch horních frekvencí...i když i kdyby nebyly stabilní, tak by se nemělo nic stát, pokud bys kartu nezatížil. Určitě ale neměň spodní frekvence, rozhodně ne nahoru bez zvýšení napětí ! Karta má na těch nízkých taktech nižší napětí a kdybys to přepískl, nenabootoval bys.

    Pro jistotu si udělej i zálohu BIOSu a měj po ruce PCI kartu, kdyby se něco stalo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    3

    jj diky moc,pci kartu nastesti po ruce mam uz sem takhle,,odpravil 6800ultru´´ otestuju si co karta vydrzi a pote to tedy zkusim,za to obasneni s tema biosama diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    3

    ještě malý dotaz chápu crossfire x tak že mohu ke svému 3870x2 dát ještě obyč 3870 a zvedne se mi o něco málo výkon?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Nejsem si na 100% jist, že to půjde pod XP. Pod Vistou určitě. Doporučil bych zkusit se zeptat přímo v AMD.

    Nevyplatí se ti prodat HD 3870 X2 a koupit jednu HD 4870 ? S Accelerem S1 to slušně přetaktuješ, výkon bude tak nastejno jako s HD 3870 X2 a HD 3870 v CF a spotřeba i hluk bude podstatně nižší...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    11

    Zdravím. Nesmysl to není. Mám tuto kartu doma a opravdu má dva biosy. Flash biosu proveď prográmkem AtiWinflash. Bios upravíš v AtiBiosTuner. Jestli tam budeš dávat upravené biosy, tak to flashnes nejnovějším AtiWinflashem, ale jestliže tam budeš chtít nacpat nějaký "hotový" bios od jiného výrobce , tak se ti může stát,že nebude mít stejnou verzi. Tím pádem ho AtiWinflash nebude chtít přehrát. Musíš pak stáhnout AtiWinFlash ve starší verzi. Tuším 1.10, ale nejsem si jistý.(budeš jich kdyžtak muset stáhnout víc a vyzkoušet) :-) A ten starší umožní při zatrhnutí kolonky "Force" přehrání jakéhokoliv biosu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: Problém s Ati Radeon HD 3870X2
    Od Smolar v sekci Grafické karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 15-05-2012, 14:25
  2. BIOSy: flash bios na MSI
    Od milanekkralu v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 05-02-2010, 09:41
  3. Radeony: HD 3870X2 ve hrach
    Od Aytech v sekci Grafické karty
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 24-05-2008, 01:11
  4. HD 3870x2
    Od hrGordoN v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-02-2008, 17:44
  5. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 10-08-2006, 16:01