Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Nové PC => kvalitní zdroj

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    Takže už jsem se plně rozhodl a do 14 dnů budu pořizovat nový PC. Deska bude P45, procesor C2D 45nm, Radeon 4870 OC, optika, 3 disky( jeden starý IDE, 160G Sata a starší verze 10k ot. Westerna), 4G RAM, 3 fany v bedně, zvukárna Xonar + periférie jako klávesnice a myš. Po prostudování materiálu si myslím že by měl stačit kvalitní 500+W zdroj? i s přihlédnutím do budoucna pro nějaký OC či menší upg. Takže váhám mezi:
    - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41288
    - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54010
    Který by jste doporučili? A ještě menší otázka mimo, je lepší u RAM 4*1G nebo 2*2G, pochybuju o tom, že bych razantně v budoucnu upg, to budu spíše pak kupovat nové PC, jak už to dneska chodí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Lepší je mít méně modulů takže 2x2GB .

    Zdroj je jedno kterej vezmeš. Oba to sou vyborny zdroje. Já bych volil Enermax.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Já bych byl taky pro Enermaxe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    28

    Aj ja mam enermax sice este nespusteny ale mam ber ho je lepsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Ano, vím že tu propukla Enermaxmánie, ale nezapomínejte že HX520 je špičkový zdroj a modulární kabeláž se může nejednomu šiknout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Oba ty zdroje jsou ok .. je na tobe jaky si vyberes Pro zajimavost hod zbytek sestavy.

    BTW proc CZC? Jsou i levnejsi ksefty treba www.alfacomp.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    Vidíte, tu modulární kabeláž jsme u toho Enermaxu úplně přehlédl, tak to zvolím Corsára. Samo, jsou i jiné obchody, ale nejde jen o cenu...
    Sestava by měla vypadat takto:
    case
    deska
    procesor + chladič
    grafika
    paměti + chladič
    zvukovka + bedny
    periferie: myš , klávesnice , voice
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Dobrá sestava, jen na ty chladiče pamětí bych se asi vykašlal. Někde jich pár testovali a zvýšily max takt pamětí buď o jednotky Mhz nebo vůbec (čili jejich vliv je podle mě diskutabilní).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Na grafice necháš origo chladič? Imho škoda, když vidím tu pěknou sestavu.... takovej Accelero S1 by jí slušel, třeba místo těch chladičů ramek

    Btw. ramky vezmi A-Data EE, ty už chladiče maj a za stejnou cenu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    Obrázek grafiky mate, je tam spešl chladič, proto je také OC. Možná se rozhodnu pro jinou nereferenční verzi, ale je možné že tuto seženeu cca o 700 levněji z druhé ruky (cirka 14 dní starou). Ten chladič tam nemám až tak kvůli taktu, jako kvůli zmenšení teploty, i když právě tyto RAMky se tak povedly, že mají teploty skoro stejné jako OC edice s těmi spešl chladiči a jsou teď dost levné. Ale jestli někdo víte o tom, že snížení teploty je mizivé, tak je odstřelím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Nemůžu jinak, než doporučit Corsair HX520... modulární kabeláž a záruka 5 let.

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Na grafice necháš origo chladič? Imho škoda, když vidím tu pěknou sestavu.... takovej Accelero S1 by jí slušel, třeba místo těch chladičů ramek

    Btw. ramky vezmi A-Data EE, ty už chladiče maj a za stejnou cenu....
    POZOR na ty nereferenční chladiče na HD4870, je potřeba chladit i napájecí mosfety nějakými pasivky (např. nějaké ty nalepovací na čipy VRAM) - jen podotýkám pro pořádek

    Jinak souhlas s tou ramkou, i imho to zbytečně komplikuješ, kup nějaké, co už chladič mají z výroby
    /EDIT: Pokud tedy na ně nejsi nějak spešl vysazený
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 23-08-2008 v 00:29 Důvod: Dodatek k ramkám :)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Za cenu HX520 je Corsair TX 650 Těch disků bych se osobně zbavil (Raptora na systém si samozřejmě nech) a pořídil jeden WD3200AAKS, bude rychlejší, tišší atd.

    Jestli se bude taktovat, tak bych vzal určitě E5200, je na to určitě lepší. Případně i ten E7200, za 130 MHz u E7300 bych si zbytečně nepřiplácel čtyři stovky. A raději bych šel do osvědčené Gigabyte GA-EP35-DS4...

    Co říkáš na takovou sestavu ? Za cenu v CZC to tu máš i se zdrojem, akorát bez klávesnice, ta tvá v CZC stejně má neznámé datum dodání a v Alfě není vůbec.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: kosik.PNG 
Zobrazení: 93 
Velikost: 166.1 KB 
ID: 6419  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Magnatt
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    146

    No já u desek preferuji ASUSy, ale v podstatě je to jedno, zdroj chci ale HX kvůli jeho přednostem oproti TX modelům, co se týče disků, netvrdím že nebudu do budoucna obněňovat, toho Raptora jsem kupoval nějaký měsíc dozadu an Aukru kvůli systému a mám v plánu časem spíš externí na data. Ale díky za upozornění u toho procesoru, vůbec jsme si toho nevšiml, takže to určitě obněním na E7200... no tak spíš za tu E5200, teď na ni koukám, super levná, cache na domácí použití stejně velkou nepotřebuji, ale neznám až tolik význam FSB na výkon, osvětlí někdo? SAmo na OC díky násobiči je ideální, ale nyní taktovat nechci, nebude potřeba zatím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak samozřejmě větší FSB znamená vyšší výkon, nicméně díky velkému násobiči je ten procesor úplně ideální. Můžeš mu totiž násobič klidně snížit a zvýšit FSB a udělat si z něj vlastně E7200, protože mají oba stejnou frekvenci, takže akorát přenastavíš FSB, násobič a děličku pamětí a bez testování. A až se na to budeš cítit, můžeš ho bez problémů lehce přetakovat.

    Desku jak chceš...ta Gigabyte je ověřená a kvalitní, ale pokud nebudeš moc brutálně nastavovat agresivní časování pamětí, tak i ta ASUSka s P45 je dobrá. Hlavně to ale kup v Alfě, tam je to o dost levnější levnější A nad 10k doprava zdarma

    U zdroje také jak chceš, TX650 i HX520 jsou kvalitní, akorát TX650 má bez modulární kabeláže a více 12V větví větší výkon. Je za stejnou cenu, já bych asi šel po výkonu než modulární kabeláží (víc 12V větví je hlavně marketing než reálný přínos, naopak nemusíš s jednou větví řešit rozložení zátěže atp.).

    ADD// dinko: Corsairy jsou vlastně Seasonicy s upraveným větráním a nějakými drobnostmi
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 23-08-2008 v 19:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele dinko
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    82

    ber corsair ja osobne mam najradšej seasonic, niektoré modely od corsairu boli totožné so seasonicom
    modularna kabeláž je asi najlepšia vec aku u zdrojov vymysleli
    hlavne nezabudni kupiť zdroj kde je dostatok starých koncoviek molex pripajaju sa na ne niektoré typy vetrákov, keby si chcel robiť prievan

    a čím vyššia frekvencia FSB tým vyšší výkon - aby si bol informovaný skus článok na wikipedii
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak je to kvalitní zdroj ?
    Od Jds v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-09-2012, 12:31
  2. Kvalitní notebook do 14 000,-
    Od De Aar v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-06-2010, 18:42
  3. Levný, ale kvalitní zdroj.
    Od pavelson v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-12-2009, 01:13
  4. Kvalitní dokumentace k TCL/TK
    Od Intri v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-04-2008, 15:44