Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Prodlužovací USB kabel pro BT vysílač

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele kanabis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    256

    Moh by udělat takousi Homemade prodlužovačku pro BT vysílač (link). Signál totiž nedosáhne na záchod a hlavní televizi špatně . Ta prodlužovačka by měla mít kolem 10 m. Výroba: vezmu normální usb prodlužovačku a uprostřed jí přefiknu. Spočítám kabliky a zavolám strýca elektrikáře ať vezme kabel a pájku aby mi to spojil.
    Fungovalo by to?
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 21-08-2008 v 21:29 Důvod: vyřešeno
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Millisx
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Velmi pravděpodobně ne. Specifikace USB hovoří maximálně o 5m a ani to pro bezproblémový neplatí vždy. Záleží na kvalitě kabelu.
    Řešení je využít aktivního prodloužení. Například: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...v&SearchType=1
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele kanabis
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    256

    Takže kabel s krabicí na konci . Takže internet na záchodě počká díkec
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jen tak mimo misu, proc proboha honis internet pres BT ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Citace Původně odesláno od Millisx Zobrazit příspěvek
    Velmi pravděpodobně ne. Specifikace USB hovoří maximálně o 5m a ani to pro bezproblémový neplatí vždy. Záleží na kvalitě kabelu.
    Řešení je využít aktivního prodloužení. Například: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...v&SearchType=1
    Ja tahal jen po dratech 10m na modem a jelo to relativne ok

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Jen tak mimo misu, proc proboha honis internet pres BT ???
    Internet v mobilu? (rovnou si tipnu mobil SE )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Millisx
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Proč internet přes BT? Evidentně bez netu nemůže být a na mobilu nemá WiFi :P

    2 cool.user.
    Když vím, že to nemusí fungovat, raději nedoporučuju. Ono to tvoje "relativně" mně dost děsí a setkal jsem se s mnoha tiskárnami, co v závislosti na kvalitě kabelu(potažmo i desky) nechtěly fungovat už na 3m
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Citace Původně odesláno od Millisx Zobrazit příspěvek
    2 cool.user.
    Když vím, že to nemusí fungovat, raději nedoporučuju. Ono to tvoje "relativně" mně dost děsí a setkal jsem se s mnoha tiskárnami, co v závislosti na kvalitě kabelu(potažmo i desky) nechtěly fungovat už na 3m
    Vsak nerikam ze bude fungovat, ale taky nerikam ze to muze fugovat, navic prodluzovacich usb kabelu se vsude vali dost

    btw: deska to byla ecs s kt133 :P

    edit: 2 millisx: tak na kt133 bylo problem rozjet pomalu cokoliv, pricti si k tomu ecs...
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 24-08-2008 v 00:38
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Millisx
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    KT133... na tom jsem měl problém rozchodit USB 2.5" HDD na dva napájecí kabely
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    85

    Nejdříve vyzkoušej normální USB prodlužovák.
    to se dá v rozumném krámě i zapůjčit proti záloze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Když je to tu téma, abych nemusel zbytečně zakládat další...

    Mám skrz zeď A-B 5m kabel, ten už nebude potřeba a výhledově bych potřeboval natáhnout tam UTP/FTP, nicméně už se nevejde skr díru. Tak mě napadlo USB kabel na obou koncích stříhnout a nakrimpovat. UTP cat. 5e má impedanci 100 ohmů a je pro 100 MHz, USB 2.0 má mít 90 ohmů, ale neznám frekvenci. Hlavně nevím, jak jsou vedeny vodiče, ale zřejmě také dva kroucené páry...? Jel by na tom 100Mbit Ethernet ? Soubežně povede FTP Cat. 5e a koaxiál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    eraser

    Tak vytiahni ten USB kábel a daj tam UTP, či tá diera je tak malá, že ho tam neprestrčíš, i keď bude USB kábel preč?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Když je tam USB kabel, tak už nic neprostrčím, kvůli velkému B konektoru ani neproleze ven sám. Kdybych mu ustřihnul konektor, tak je mi USB kabel k ničemu a musím stejně natáhnout FTP, takže bych měl 2x ztrátu

    Pokud by to alespoň mohlo chodit, tak bych zkusil USB překrimpovat s RJ-45 a až pak případně natahoval FTP...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    eraser

    Tak ako si ho tam narval, keď sa ti teraz nedá vytiahnuť?

    Nevidel som ustrihnutý USB kábel, takže neviem, koľko je v ňom vodičov a ako sú realizované, či sa jedná o lanko alebo drát. Podľa toho by si potreboval zvoliť RJ45 konektor, i keď sa na to dosť kašle, opodstatnenie to má.

    Ďalej je otázne, či sú dráty uložené krútene, čo má pri UTP význam eliminácie rušenia vo vodičoch, i keď tých 5 metrov zrejme nebude hrať rolu, ale človek nikdy nevie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Na to se právě ptám Ze zkušeností s tímto bych řekl, že to bude lanko...čtiři vodiče tam jsou, data a napájení a dvě země. Jinak prvně skr zeď šlo USB, pak koaxiál a nakonec UTPčko, vyměněné za FTPčko, kromě USB všechno už bez konektoru, ten se přidělal až na druhé straně.

    A hele co jsem našel Nevím jak je to tedy krouceno, dle Ioannise všechno dohromady, ale mohlo by záležet na kabelu...



    Tak to je ale výborné, má to dokonce stínění Snad to těch pět metrů půjde na 100 Mbit stabilně...

    Správný konektor mám vždycky, v GESu se automaticky ptají jestli na drát nebo na lanko
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 26-08-2008 v 21:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    eraser

    Podľa tých obrázkov by som povedal, že ide o lanko, takže tento problém by bol vyriešený. To tienenie by mohlo zabrať a dĺžka je malá, takže by sa to mohlo vyskúšať. Pre 100 Mbit/s tie štyri kábliky, resp. dva páry postačujú, čiže v RJ45 koncovke zapojíš piny 1,2,3 a 6. Farba je na tvojom výbere, avšak jedna strana musí byť zhodná s druhou, lebo chceš priamy UTP kábel, resp. v tomto prípade FTP.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední