Ahoj,
dnes jsem potřeboval naistalovat novou tiskárnu (HP LaserJet 1022) do malé firemní sítě (3 PC), kde jsou na dvouch PC Vista Business 32b a na jednom XP Pro.
Ovladače na tiskárnu jsem vzal z webu HP (http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...product=439322), tiskárnu jsem naistaloval, fungovala bez problémů. Dal jsem sdílet, nastavil název tiskárny, na dalším PC s Vistou jsem tiskárnu přidal. Propojeno přes USB.
Bohužel tiskárna z druhého PC netiskne, do fronty se zařadí dokument na vytisknutí a tiskárna stojí.
Již jsem vyzkoušel všechny možnosti a nevím co s tím,
1.) Zadal jsem jméno tiskárny, aby mělo max. 8 znaků bez mezery
2.) Nastavil jsem práva pro Everyone, aby měl plný přístup k tiskárně
3.) Zkontroloval jsem firewall, antivir - mají AVG 8
4.) V centru zabezpečení jsem povolil sdílet tiskárny
5.) Vyměnil jsem USB kabel
A nic. Když dát na druhém PC tiskárnu vyhledat, tak jí nenajde (v tom bude asi zakopaný pes), musím jí přidat ručně, přes "Síť", kde najdu PC s tiskárnou a ručně si jí poté přidám.
Největší problém je v tom, že takto jsou tam již nasdílené 2 tiskárny (Canon a HP), které fungují naprosto bez problémů (také připojeno přes USB - toto jsem nedělal já). Nastavení jsem okopíroval z těchto tiskáren a pořád nic.
Naprosto mě nenapadá nic, co více tam nastavit.
Zítra chci zkusit jiné drivery (pokud najdu), nebo dát tiskárnu na druhý PC a propojit to obráceně, zda by to pomohlo...
Please, jestli má někdo aspon mini radu, tak budu moc rád...![]()
P.S.: Dnes jsem nad tím stávil přes 3 hodiny![]()