Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Sdílení tiskárny ve Vistách

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Ahoj,

    dnes jsem potřeboval naistalovat novou tiskárnu (HP LaserJet 1022) do malé firemní sítě (3 PC), kde jsou na dvouch PC Vista Business 32b a na jednom XP Pro.

    Ovladače na tiskárnu jsem vzal z webu HP (http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...product=439322), tiskárnu jsem naistaloval, fungovala bez problémů. Dal jsem sdílet, nastavil název tiskárny, na dalším PC s Vistou jsem tiskárnu přidal. Propojeno přes USB.

    Bohužel tiskárna z druhého PC netiskne, do fronty se zařadí dokument na vytisknutí a tiskárna stojí.

    Již jsem vyzkoušel všechny možnosti a nevím co s tím,

    1.) Zadal jsem jméno tiskárny, aby mělo max. 8 znaků bez mezery
    2.) Nastavil jsem práva pro Everyone, aby měl plný přístup k tiskárně
    3.) Zkontroloval jsem firewall, antivir - mají AVG 8
    4.) V centru zabezpečení jsem povolil sdílet tiskárny
    5.) Vyměnil jsem USB kabel

    A nic. Když dát na druhém PC tiskárnu vyhledat, tak jí nenajde (v tom bude asi zakopaný pes), musím jí přidat ručně, přes "Síť", kde najdu PC s tiskárnou a ručně si jí poté přidám.
    Největší problém je v tom, že takto jsou tam již nasdílené 2 tiskárny (Canon a HP), které fungují naprosto bez problémů (také připojeno přes USB - toto jsem nedělal já). Nastavení jsem okopíroval z těchto tiskáren a pořád nic.

    Naprosto mě nenapadá nic, co více tam nastavit.

    Zítra chci zkusit jiné drivery (pokud najdu), nebo dát tiskárnu na druhý PC a propojit to obráceně, zda by to pomohlo...

    Please, jestli má někdo aspon mini radu, tak budu moc rád...

    P.S.: Dnes jsem nad tím stávil přes 3 hodiny
    Naposledy upraveno uživatelem Withman: 21-08-2008 v 20:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Prosím, prosím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    V práci máme na Vistách sdílenou zatím jednu tiskárnu a funguje. Ještě zkus nainstalovat drivery na XP ... Tiskárny a faxy - menu Soubor, vlastnosti serveru, ovladače ... ale je to zoufalý pokus (třeba bod 6.) ... jako bod 7.) můžeš zkusit náhodnou jinou verzi ovladače. Pak můžeš zkusit někoho, kdo neví, že to nejde a udělá to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    V práci máme na Vistách sdílenou zatím jednu tiskárnu a funguje. Ještě zkus nainstalovat drivery na XP ... Tiskárny a faxy - menu Soubor, vlastnosti serveru, ovladače ... ale je to zoufalý pokus (třeba bod 6.) ... jako bod 7.) můžeš zkusit náhodnou jinou verzi ovladače. Pak můžeš zkusit někoho, kdo neví, že to nejde a udělá to.
    S tím ovladačem serveru, to je zajímavá věc...teď jsem to zkusil doma, možná mi to pomůže. Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    eraser

    Ja som raz vyriešil inštaláciu USB tlačiarne tým, že som natiahol ovládače a celý počítač reštartoval, ale to si asi spravil tiež. Potom tlač fungovala ako po masle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Prosim pomalu pro mne. T|iskárna je na Vistách? Jak se chov mašina s XP, jaké jsou tam SP? Ty tiskárny jsou nasdílené přes IP nebo přes jméno? Jsou nainstalované na kterém PC? jsou na tom samém? Jsou připojeny fyzicky??
    Naposledy upraveno uživatelem astec: 21-08-2008 v 22:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Prosim pomalu pro mne. T|iskárna je na Vistách? Jak se chov mašina s XP, jaké jsou tam SP? Ty tiskárny jsou nasdílené přes IP nebo přes jméno? Jsou nainstalované na kterém PC? jsou na tom samém? Jsou připojeny fyzicky??
    Tiskárna je ve Vistách, jak se chová tiskárna v XP nevím, protože prvotní je naistalovat na Visty tiskárnu. Všechny tiskárny jsou připojeny na jedno PC (Vista) přes USB a sdílené. Na dalších PC jsou připojeny jako sítové.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Tiskárna je ve Vistách, jak se chová tiskárna v XP nevím, protože prvotní je naistalovat na Visty tiskárnu. Všechny tiskárny jsou připojeny na jedno PC (Vista) přes USB a sdílené. Na dalších PC jsou připojeny jako sítové.
    - ty ostatní tiskárny se najdou když dáš vyhledat, nebo se nenajde jet ta nová
    - když připojíš tiskárnu přes \\IP\nazev co to udělá
    - Předokládám že tisk na ostatní tiskárny je funkřní
    - co odpojit kabely od ostatních tiskárena a zkusit znovu nainstalovat tiskárnu v jiném USB portu ale jako samotnou
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    - ty ostatní tiskárny se najdou když dáš vyhledat, nebo se nenajde jet ta nová
    - když připojíš tiskárnu přes \\IP\nazev co to udělá
    - Předokládám že tisk na ostatní tiskárny je funkřní
    - co odpojit kabely od ostatních tiskárena a zkusit znovu nainstalovat tiskárnu v jiném USB portu ale jako samotnou

    1.) nenajdou se žádné tiskárny, ani ty už připojené a funkční
    2.) to jsem nezkoušel, zkoušel jsem \\NázevPC\NázevTiskárny - nešlo to, napsalo to, že nebylo nalezeno, či podobně
    3.) ostatní tiskárny jedou naprosto v pohodě
    4.) nezkoušel jsem. Zkusil jsem vytáhnout kabel od jedné funkční tiskárny a dát jej do nefukční (HP LJ 1022) a naistalovat. Nepomohlo to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    1.) nenajdou se žádné tiskárny, ani ty už připojené a funkční
    2.) to jsem nezkoušel, zkoušel jsem \\NázevPC\NázevTiskárny - nešlo to, napsalo to, že nebylo nalezeno, či podobně
    3.) ostatní tiskárny jedou naprosto v pohodě
    4.) nezkoušel jsem. Zkusil jsem vytáhnout kabel od jedné funkční tiskárny a dát jej do nefukční (HP LJ 1022) a naistalovat. Nepomohlo to.
    Ty ostatní tiskárny jsou připojeny přes IP adresu????
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Ty ostatní tiskárny jsou připojeny přes IP adresu????
    Myslím, že ne. Jen přes název PC...nejsem si jist.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Myslím, že ne. Jen přes název PC...nejsem si jist.
    Tak se mrkni, zatím to vypadá na problém s DHCP ( modem ADSL???, router ) nebo s firewalem. Když tak zítra, tedy dneska. už musím spát. Táhnu to bez spánku druhej den.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Tak se mrkni, zatím to vypadá na problém s DHCP ( modem ADSL???, router ) nebo s firewalem. Když tak zítra, tedy dneska. už musím spát. Táhnu to bez spánku druhej den.
    Děkuji za info. Je možné, že mají ADSL, to jsem nezkoumal. Pokud by to byl problém s DHCP, tak jaktože ostatní tiskárny fungují.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Děkuji za info. Je možné, že mají ADSL, to jsem nezkoumal. Pokud by to byl problém s DHCP, tak jaktože ostatní tiskárny fungují.?

    Protože předpokládám že jsou přes IP. Ale už du fakt spát. Dobrou. Zkus jej PC napsat do host.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Mají ADSL, koukrétně je tam ADSL WiFi router od D-Linku...zkoušel jsem tiskárnu uplně odebrat. Poté přidat, naistalovat znova na vedlejší PC a pořád nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sdílení tiskárny
    Od terkino v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-02-2012, 18:49
  2. Sdílení tiskárny v síti
    Od zvoniva1 v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-11-2009, 12:18
  3. sdílení tiskárny v domácí síti
    Od Magnatt v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-06-2009, 16:19
  4. Tiskárny: Sdílení tiskárny
    Od Dusty007 v sekci Periferie
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-03-2009, 15:39
  5. Problem s HDD ve Vistach
    Od Maximus12 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-02-2008, 14:59